Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@12:07:27 GMT

نقد دانشجویان همراه با بصیرت و قصد اصلاح باشد

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۱۳۰۳

نقد دانشجویان همراه با بصیرت و قصد اصلاح باشد

خبرگزاری شبستان: آیت الله آملی لاریجانی گفت: دانشجو باید به نقد وضعیت موجود، مسئولین، مسئولیت ها و عملکردها بپردازد منتها این نقد باید همراه با بصیرت و قصد اصلاح باشدتا به تخریب و توهین نینجامد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) تصریح کرد: بشریت امروز بیش از هر زمان دیگری به تعالیم انبیای الهی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه این نیاز، همیشگی است اما در برهه هایی سرگردانی بشر اقتضا می کند که تعالیم و آموزه های انبیا بیش از قبل شنیده و عمل شود.

علم بدون دین نمی تواند همه نیازهای بشر را تأمین کند

رئیس قوه قضاییه افزود: در قرون گذشته بویژه در مغرب زمین، بشر با ادعای یافتن راه و اتکا به عقلانیت خود نسبت به تعالیم انبیا احساس بی نیازی می کرد. شاید نوعی تکبر و تبختر علمی باعث شده بود که برخی نظیر مارکس، دین را افیون ملت ها بشمارند اما امروز بعداز چند قرن نیاز بشر به تعالیم انبیا و عبور از مرزهای علم به عنوان امری که نیاز بشریت را در همه ابعاد تأمین کند، احساس می شود.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه دانشمندان علوم تجربی و فلاسفه علم نیز بر این امر واقف شده اند که علم به خودی خود نمی تواند نیازهای معنوی بشر را تأمین کند، اظهار کرد: وقتی به عالم غیب ایمان بیاوریم، اتصال به این عالم برای ما ضروری و حیاتی می شود زیرا می بینیم که تمام وجودمان وابسته به عوالم دیگر است. اگر حس کنیم که عوالمی ورای این عالم وجود دارد، تلاش می کنیم که راهی به سوی این عوالم بیابیم و اینجاست که ضرورت بهره مندی از تعالیم انبیا الهی و ائمه معصومین (ع) برای انسان ملموس می شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تعابیر پیرامون پیامبر (ص) در قرآن و سنت تعابیر بسیار بلند و عجیبی است، به تبیین بخشی از توصیفات حضرت امیر المومنین علی (ع) درباره پیامبر (ص) در خطبه اول نهج البلاغه پرداخت و تصریح کرد: در بخشی از خطبه اول درباب ارسال رسل و بعثت انبیا، حضرت علی (ع) می فرمایند «فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَ وَاتَرَ إِلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَ یُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ وَ یَحْتَجُّوا عَلَیْهِمْ بِالتَّبْلِیغِ وَ یُثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ ... إِلَى أَنْ بَعَثَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ صلى الله علیه و آله لِإِنْجَازِ عِدَتِهِ وَ تمام نُبُوَّتِهِ مَأْخُوذاً عَلَى النَّبِیِّینَ مِیثَاقُهُ مَشْهُورَةً سِمَاتُهُ کَرِیماً مِیلَادُهُ وَ أَهْلُ الْأَرْضِ یَوْمَئِذٍ مِلَلٌ مُتَفَرِّقَةٌ وَ أَهْوَاءٌ مُنْتَشِرَةٌ وَ طَرَائِقُ مُتَشَتِّتَةٌ »

آیت الله آملی لاریجانی توضیح داد: براساس فرموده امیرالمومنین (ع)، خداوند پیامبران خود را پی در پی مبعوث کرد تا میثاق فطرت را از مردم بگیرند و نعمت های فراموش شده را به او یادآوری کنند. همچنین پیامبران برای برانگیختن گنجینه های خرد انسان مبعوث شدند. حضرت علی (ع) پس از وصف اهداف پیامبران می فرماید که خداوند حضرت محمد مصطفی (ص) را برگزید و به واسطه آن، وعده الهی منجز شد و نبوت به پایان رسید. وعده بعثت پیامبر (ص) و اوصاف آن حضرت به انبیای پیش از ایشان ابلاغ شده بود. میلاد آن حضرت میلاد بسیار مبارکی است زیرا در زمانی پا به عرصه حیات نهاد که مردم بسیار مشتت و متفرق بودند.

رئیس قوه قضاییه افزود: این کلام امیر المومنین نشان می دهد که مردم دارای میثاق فطرت هستند که بررسی این امر یک بحث معرفت شناختی بسیار مهم است. کسانی که امروز مدعی هستند معارف دینی نمی تواند در مباحث انسان شناسی، جامعه شناسی و معرفت شناسی سخن بگوید، باید تعابیری مانند میثاق فطرت را معنا کنند تا متوجه شوند اینگونه معارف به چه مقوله‌ای مربوط می‌شود.

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: از سوی دیگر مشخص می شود که نعمت هایی از سوی انسان مورد فراموشی قرار می گیرد که بزرگترین نعمت، معرفت حق تعالی است. همچنین به گفته علی (ع)، اولاً انسانها دارای دفائن عقول و گنجینه های خرد هستند و ثانیاً اینکه انبیا برای برانگیختن این گنجینه ها مبعوث شده اند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه به نظر می رسد بتوان با استفاده از این مفاهیم یک نظام تعلیمی و تربیتی ویژه را استخراج کرد، افزود: این تصویر که انسانها خود دارای دفائن عقول‌اند و انبیاء الهی برای برانگیختن این گنجینه‌های خرد آمده‌‌اند، نکته بسیار عمیق انسان شناختی، روانشناختی و معرفت شناختی است. ما زمانی ارزش کار انبیای الهی را می فهمیم که نیاز به اتصال به عوالم دیگر را با تمام وجود احساس کنیم و بدانیم که قرآن به عنوان یک گنجینه، انسان را از عوالم دیگر باخبر می سازد؛ لذا تأمل در این معنا نیاز انسان به انبیا را تشدید می کند و موجب می شود که شاکر نعمت عظیم بعثت پیامبر (ص) باشیم.

آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: براین اساس باید میلاد پیامبر اکرم (ص) را یک عید بزرگ برای خود بدانیم و به ساحت قدسی آن حضرت توسل و طلب شفاعت کنیم تا قدری توانسته باشیم برای اعتلای معنوی خود از این موائد خاصه بهره مند شویم.

وحدت بزرگترین نیاز امروز جهان اسلام است

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ابداع حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اعلام هفته وحدت در ایام میلاد پیامبر اکرم (ص)، تصریح کرد: ابتکار نامگذاری هفته ای به نام وحدت، تأسیسی بسیار مهم و نشان دهنده پیش بینی عظیم حضرت امام (ره) از وضعیت امروز جهان اسلام بود. در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمانی نیاز به وحدت را احساس می کنیم زیرا امروز بزرگترین سلاح سلطه گران جهان، تفرقه افکنی در بین مسلمانان است چنانکه افرادی را به نام مسلمان در قالب گروههای تروریستی، سازمان دهی و تربیت می کنند تا هم چهره اسلام را مشوه کنند و هم کشورهای اسلامی را درگیر و مشغول سازند.

آیت الله آملی لاریجانی وحدت را بزرگترین نیاز امروز جهان اسلام توصیف کرد و گفت: موارد اختلافی میان مسلمانان به حدی نیست که دشمنان بخواهند سوءاستفاده کنند. همه ما دارای کتاب واحد، پیامبر واحد و قبله واحد هستیم لذا باید برای نزدیکی هرچه بیشتر و ایجاد وحدت که حضرت امام خمینی قدس الله نفسه الزکیه از منادیان و معماران این تفکر بود، تلاش کنیم تا خدای ناکرده این بنیان تضعیف نشود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وحدت میان مسلمانان را باید در داخل و خارج از کشور پیگیری کنیم، اظهار کرد: متأسفانه برخی اوقات نداهای تفرقه افکنانه از هر دو سو شنیده می شود که باید هم اهل سنت و هم اهل تشیع نسبت به چنین شیطنت هایی هوشیار باشند و سلاح دشمن را که همان تفرقه افکنی است، از او بگیرند. حضرت امام (ره) همواره می فرمودندکه اگر مسلمانان با حجم انبوه جمعیت خود متحد شوند هیچ قدرتی نمی تواند در مقابلشان بایستد. امیدواریم همه مسلمانان این پیام را که برخاسته از ندای قرآنی «و لا تفرقوا » است، بشنوند و به آن عمل کنند.

دانشجویان ابزار سیاسی دیگران نشوند

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو، این روز را به همه دانشجویان کشور تبریک گفت و با آرزوی موفقیت برای آنان خاطرنشان کرد: دوران دانشجویی و جوانی بهترین دوران عمر انسان است که باید قدر آن را بداند و فرصت ها را مغتنم بشمارد. این ایام بهترین زمان برای تحصیل علم، تهذیب نفس، آرمان خواهی و دنبال کردن ارزشهای اسلام و انقلاب است زیرا دانشجویان در این دوران در بالاترین سطح از نشاط برای فعالیت های علمی و اجتماعی قرار دارند و می توانند از این فرصت برای ترقی هرچه بیشتر و استکمال خود استفاده کنند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انسان در هر دوره ای از زندگی باید به فکر استکمال خود باشد، ایام جوانی را مستعدتر برای این امر دانست و گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم، مطالبه گری دانشجویان است. دانشجو باید به نقد وضعیت موجود، مسئولین ، مسئولیت ها و عملکردها بپردازد منتها این نقد باید همراه با بصیرت و قصد اصلاح باشدتا به تخریب و توهین نینجامد.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه بصیرت اقتضا می کند دانشجو ابزار سیاسی دیگران نباشد، خاطرنشان کرد: روز دانشجو نماد استقلال خواهی و مبارزه با سلطه است. استکبارستیزی در جمهوری اسلامی یک ارزش است که باید دانشجویان پیش قراول آن باشد و در کنار آن با نقد سازنده به اصلاح امور کمک کنند.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت جهاد علمی از سوی دانشجویان اظهار کرد: هیچ کشوری بدون علم نمی تواند پیشرفت کند و دارایی اصلی هر کشوری تولیدات علمی آن کشور است که دانشجویان باید در این عرصه پیشگام باشند. البته باید در کنار کار علمی مستمر و تولید علم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تربیت بُعد معنوی شخصیت و بهره مندی از ساحت استادان فاضل فراموش نشود تا بتوان پیشرفتی همه جانبه داشت.

براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و بحث و بررسی پیرامون قانون اخیر التصویب مبارزه با مواد مخدر در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد عظمت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مهم‏ترین نشانه عظمت معنوى و مقامات باطنى حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه، برابرى فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّد الشهدا است.

شیخ المحدّثین، صدوق؛ از محمّد بن یحیى عطّار - که یکى از اهالى رى است - این‌گونه نقل کرده است که خدمت امام هادى علیه السلام رسیدم. ایشان فرمودند: «کجا بودى؟».

گفتم: حسین بن على علیه السلام را زیارت کردم. امام هادى علیه السلام فرمودند:

«أما إنَّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِىٍّ.» «بدان که اگر قبر عبد العظیم را در شهر خودتان زیارت کنى، مانند کسى هستى که حسین بن على را زیارت کرده باشد.»

معنای برابرى زیارت حضرت عبد العظیم حسنی (ع) با زیارت حرم حضرت سید الشهدا (ع)

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مسئله این است که آیا بر اساس حدیثِ یاد شده، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه به طور مطلق مى‏تواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود و یا در شرایط خاصى، از چنین فضیلتى برخوردار است؟ 

بى‏‌تردید، مقصود امام هادى علیه السلام در حدیث یاد شده، این نیست که از فضایل زیارت امام حسین علیه السلام بکاهند و یا در بیان فضیلت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه مبالغه نمایند.

بنابراین، در پاسخ به سؤالى که مطرح شد، مى‏توان گفت: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه و امام حسین علیه السلام مقید است به فضاى سیاسى ویژه‏اى که پیروان اهل بیت علیه السلام در آن مقطع تاریخى زندگى مى‏کردند. زیرا زمانى بود که اختناق شدیدى جهان اسلام را فرا گرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامدارى افرادى مانند: متوکّل، مُعتَز و معتمد عباسى، سخت‏ترین دوران‏هاى تاریخىِ خود را سپرى مى‏‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: در چنین شرایطى، امام هادى علیه السلام به منظور پیشگیرى از خطرهایى که از طرف حکومت‏هاى وقت، شیعیان را تهدید مى‏کرد، فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته اند. به تعبیرى روشن‏تر، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام براى کسانى که آمادگى خطرپذیرى براى زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشى معادل زیارت آن حضرت علیه‌السلام را دارد و حرم حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام شعبه‏اى از حرم سید الشهدا علیه السلام است و این خود، فضیلتى بزرگ و حاکى از جایگاه بلند حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نزد اهل بیت علیه السلام و عظمت معنوى ایشان است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه با زیارت سید و سالار شهیدان علیه السلام هر چند در شرایط ویژه، بى‏تردید بدون حکمت نیست و شاید نتوان به حکمت آن پى برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمى، عملى و جهادى آن بزرگوار، جستجو کرد.

در میان امامزادگان، شخصیت‏هاى بزرگى وجود دارند؛ امّا در باره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده است که زیارتش با زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برابرى کند.

عرضه دین بر امام هادی علیه‌السلام 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: این احادیث بیانگر عظمت والای حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است ولی نکته‌ای که در زندگی ایشان بسیار جای تأمل و دقت نظر دارد این است که روزی این «امام زاده مجتهد محدث کبیر» به محضر امام هادى علیه وآله رسید. 

وقتى نگاه ایشان افتاد، فرمودنذ: «مَرحَباً بِکَ یا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِیُّنا حَقّاً» «خوش آمدى، اى ابوالقاسم! تو حقیقتاً دوست ما هستى».

گفتم: اى پسر رسول خدا! مایلم دینم را به شما عرضه کنم، اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا خداوند عزوجل را ملاقات کنم.

امام علیه السلام فرمودند: «اى ابو القاسم، عرضه کن»؛ و بعد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همچون طفلی که به مکتب رفته باشند به محضر امام علیه السلام نشستند و به عقاید خویش درباره اصول و فروع دین پرداختند. 

گفتارش که تمام شد. در این هنگام، امام هادى علیه السلام فرمودند «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، این [عقاید]، دین خداست که آن را براى بندگانش برگزیده است. پس بر آن، ثابت قدم باشید.

خداوند، تو را بر عقیده ثابت در زندگى دنیا و آخرت پایدار بدارند!». 

به کارشناس دینی مراجعه کنیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: ‏ این کار یعنى مراجعه به کارشناسان دین که ریشه قرآنى دارد. 

خداوند متعال در دو آیه، مردم را به آنان ارجاع فرموده اند: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛» «اگر نمى‏دانید، از آگاهان بپرسید.»

حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه از نظر علمى، یکى از بزرگ‏ترین محدّثان و فقها بوده و از نظر سنّى، تقریباً دو برابر امام هادی علیه‌السلام سن داشته اند. اما می‌خواهند به ما بیاموزند که‌ای انسان به علم خود و به اصطلاح، به چند کلمه مغرور نشو. لذا، شایسته است وقتى انسان دیندار به محضر دین‏شناس بالاتر از خود مى‏رسد، براى تأیید و یا تکمیل معارف دینى خود اقدام نماید.

این بهره‏‌گیرى از نظریه کارشناسان دینى، زمینه‏ساز ثبات و پایدارى انسان در دیندارى است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • آیت الله مکارم خطاب به سردار رادان : درمورد « طرح نور » سست نشوید و محکم ادامه دهید
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • شناخت دشمن نیاز به تقویت بصیرت انقلابی دارد
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟