Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@16:39:41 GMT

چگونه می‌توان در کشور یک پیام‌رسان داخلی داشت

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۰۴۶۴

مهدی اسلامی، مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به این موضوع که اغلب سیاست‌های تصویب شده در شورای عالی فضای مجازی تحت تأثیر برخی دستگاه‌ها اجرایی نمی‌شود، گفت: البته ممکن است براساس  مرور زمان، اولویت‌ها و مصلحت‌های کشور تغییر کند و قاعدتا حتی قوانینی که خود مجلس وضع می‌کند، پس از بازده زمانی مشخص(حدود شش ماه) قابلیت بازگشت و تغییر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تصمیم‌گیری در برخی از حوزه‌ها همچون تلگرام از جمله موضوعاتی است که برخی از دستگاه‌ها احساس می‌کنند که حوزه صیانتی‌شان تحت تأثیر این سیاست‌ها قرار می‌گیرد و در این حالت به خود اجازه ورود به ماجرا را می‌دهند.

اسلامی اظهار کرد: براساس آخرین اطلاعاتی که دارم تصمیم گیری در حوزه تلگرام به شورای عالی فضای مجازی سپرده شده است؛ شورایی که با حضور رؤسای هر سه قوه این موضوع تصمیم‌گیری و بنظر می‌رسد که این موضوع به صورت حرفه‌ای پیگیری می‌شود.

وی یادآور شد: متأسفانه در نظام تصمیم‌سازی‌، فاقد مهارت‌های میان رشته‌ای هستیم و امروز تصمیم‌گیری درباره موضوعی همچون تلگرام، یک تصمیم‌گیری چندجانبه است. موضوع تلگرام تنها موضوع فناوری نیست بلکه موضوعی اجتماعی، فناورانه، سیاسی و اقتصادی است که در خرده نظام‌ها می‌تواند تأثیراتی داشته باشد.

در حوزه تجاری‌سازی محتوای داخلی تجربه نداریم

رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد خلاق با اشاره به این موضوع که کل حجم بازار آی سی تی در کشورمان زیر 30 هزار میلیارد تومان است، گفت: بازار آی سی تی در انحصار اپراتورهای مخابراتی قرار گرفته است و ما هنوز در حوزه تولید نرم‌افزار و تجاری‌سازی آن تجربه زیادی نداریم و با این وضعیت‌مان می‌خواهیم به یکباره بار سنگینی را روی دوش تولید کننده داخلی قرار دهیم و از طرفی هم حمایت خاصی از آنها انجام نمی‌شود.

وی بیان کرد: شرکت‌های داخلی با تحریم‌های ظالمانه نظام استکبار جهانی روبرو هستند و از طرفی هم می‌خواهیم به رقابت با عرصه بین‌الملل بپردازند. با این مشکلات نمی‌توان یک پیام‌رسان داخلی در کشور داشته باشیم. همچنین موضوع اعتمادسازی از دیگر موضوعاتی است که نیازمند آگاه‌سازانه مسئولان هستیم.

اسلامی ادامه داد: ما باید یک نظام هماهنگ و منسجم داشته باشیم تا کاربران این انگیزه را داشته باشند که وارد این پیام‌رسان‌های داخلی شوند و به آنها اعتماد کنند؛ از طرفی خود پلت فرم هم باید کارآمدی و بهره‌بری کافی را داشته باشند تا مردم از آن استفاده کنند.

سرمایه‌گذاران به سمت حرفه‌های واسطه‌گری سوق یافتند

وی یادآورشد: سرمایه‌گذاری یکی دیگر از مشکلاتی است که سبب می‌شود پیام‌رسان‌های داخلی نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. هم‌اکنون دچار یک عارضه‌ای هستیم مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاران  به دنبال کسب درآمد هستند و به سمت حرفه‌های واسطه‌گری سوق یافتند.

مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه تولید و صنعت داخلی کمتر مورد توجه قرار بگیرند و از طرفی از تولیدکنندگان توقع داریم تا در رقابت بین‌المللی قرار بگیرند که این امر نیازمند عزم جدی است و پیش از آن باید آگاه سازی معرفتی میان همه ذی نفعان و سیاست گذاران ایجاد شود تا فضا برای کاربران جذاب باشد.

نخبگان، مدیران و خبرگان وارد میدان شوند

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که باید به جمله «ما می‌توانیم» باور و اعتقاد داشته باشیم تا مخاطره پذیری‌مان افزایش یابد. اگر در حوزه تولید پیام‌رسان داخلی بتوانیم از مدیران، خبرگان و نخبگانی استفاده کنیم که ابتدا بتوانند تصویر آینده دوسال آینده ترسیم و سپس بتوانند الزامات اقتصادی، سیاسی اجتماعی، فناورانه و امنیتی را تعیین کنند تا اقدامات، قوانین حمایتی و مقرراتی در قالب یک لایحه به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد و هر سه قوه با یکدیگر هم عهد بشوند تا در تمام مراحل این لایحه را به اجرا برسانند. اگر این اتفاق رخ  دهد قطعا می‌توانیم چنین پیام‌رسانی را با ظرفیت 10‌ها میلیون کاربر داشته باشد و خدمات مناسبی را ارائه دهد.

اسلامی اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی موظف است که این نقشه را ترسیم کند و بستر مشارکت تولیدکنندگان داخلی را فراهم کند و در نهایت با پیش‌بینی قوانین و مقرارت لازم، دستگاه‌ها را مکلف به اجرای آن کند تا شاهد اتفاقات خوبی در این فضا باشیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۰۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد

پس از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، سازمان همکاری اسلامی از همه کشورهای جهان خواست تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روزنامه البیان امارات، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای با استقبال از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمت شناختن کشور فلسطین افزود که این اقدام مهم با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در این زمینه همخوانی دارد و به مردم فلسطین این امکان را می‌دهد تا بتوانند برای حقوق مشروع خود از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت خویش و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس تلاش کنند.

این سازمان که متشکل از ۵۷ کشور مسلمان است بار دیگر از همه کشورهای جهان که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند خواست تا در اسرع وقت در حمایت از مردم فلسطین در به رسمیت شناختن کشور فلسطین و انجام تلاش‌های بین‌المللی با هدف پایان دادن به اشغالگری رژیم اسرائیل و تحقق صلح و ثبات در منطقه و اجرای مصوبات بین‌المللی مرتبط، اقدام کنند.

جمهوری ترینیداد و توباگو روز پنجشنبه در تصمیمی که در جلسه شورای وزیران این کشور اتخاذ شد، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.

این تصمیم بر اساس توصیه وزیر امور خارجه جمهوری ترینیداد و توباگو اتخاذ شد و بر اساس شورای وزیران این کشور تصمیم گرفت که با هدف تحقق صلح پایدار از طریق تقویت اجماع رو به افزایش بین‌المللی در مورد مساله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه دولت ترینیداد و توباگو همچنین آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک امر اخلاقی و عادلانه و بیانگر خواسته‌های مشروع ملت فلسطین و حمایت از آنها است.

ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) با نام رسمی جمهوری ترینیداد و توباگو کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب واقع در شمال آمریکای جنوبی است. این کشور در فاصله ۱۱ کیلومتری سواحل ونزوئلا و ۱۳۰ کیلومتری سواحل گرانادا واقع شده و به خاطر ذخایر نفت و گاز خود معروف است.

پیش‌تر نیز جامائیکا و باربادوس در آوریل گذشته اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.

همچنین «ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد از رایزنی‌های جاری در زمینه به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور خبر داده بود.

کد خبر 750492

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • آمار داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • ۹ روز مانده به انتخابات ۲۱ اردیبهشت
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در گنبدکاووس
  • اخبار انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت چه بود؟
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد