Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:44:02 GMT

نیازهایی که باید پیش از وقوع بحران، تامین شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۴۱۶۲

نیازهایی که باید پیش از وقوع بحران، تامین شود

زنجان – ایرنا – زلزله کرمانشاه یک تلنگر بود تا مسئولان زنجانی به فکر وضعیت مدیریت بحران در این استان بیفتند و اقدام به برپایی مانورهای مستمر کنند تا به این طریق نیازهای استان پیش از وقوع بحران شناسایی شود.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی و درمانی روز سه شنبه اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی با ظرفیت 25 تخت کرد، اقدامی که مشابه آن هفته گذشته از سوی شرکت آب و فاضلاب شهری با هدفی مشترک در یکی از مدارس استان با برگزاری مانور زلزله انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدون شک شرکت های خدماتی، دستگاه های امداد رسان و متولیان حوزه مدیریت بحران در زمان وقوع بلایای طبیعی بیشترین نقش را در کاهش آسیب ها و خسارت ها دارند و از هر نظر باید در آمادگی و تجهیز کامل به سر ببرند.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هم پس از پنج سال، اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در حاشیه این مانور به خبرنگار ایرنا گفت: بحرانی که رخ می دهد، 2 مرحله دارد، اقداماتی که بدون فاصله پس از بحران انجام می دهید و دسته دیگر هم اقداماتی که تا یک ساعت بعد هم زمان انجام آن را داریم.
پرویز قزلباش افزود: برای مدیریت بحران مجموعه ای از عوامل دخیل هستند اما دانشگاه علوم پزشکی در بخش سلامت و خدماتی که باید در حوزه درمان باید ارائه کند، مسئولیت دارد.
وی یادآورشد: بیمارستان های زنجان در این شرایط فعال هستند، همچون همیسه و در این شرایط بلافاصله نیروها آماده باش دریافت می کنند و تک تک وظایف برای آنها تعریف شده است و در زمان هایی هم مانورهایی برگزار تا آن هماهنگی حفظ شود.
قزلباش با بیان اینکه قسمت عمده تجهیزات ما که بیمارستان ها هستند و همین طور هم اورژانس همواره در حالت آماده باش به سر می برند، اظهار کرد: در شرایط بحران نیروهای کمکی هم فعال می شوند و یک فرماندهی واحدی شکل می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: تا مرحله حاد و اورژانسی 24 تا 48 ساعته اول را رد کنیم بدنبال آن ستاد مدیریت بحران کشور وارد می شود و به راحتی از استان های همجوار کمک ها را بر اساس نیازی که وجود دارد، دریافت می کند.
وی خاطر نشان کرد: هدف از این مانور که برپایی بیمارستان 25 تخت خوابی است و پیش بینی شده در زمان وقوع بحران بتوان از آن استفاده کرد.
این بیمارستان یک مرکز درمانی کامل است در حد مدیریت و سرویس دادن به افراد درگیر بحران است که در مراحل اولیه بحران باید برپا شود.
این بیمارستان حدود پنج سال بود که برپا نشده بود و این نخستین بار پس از این مدت است که برپا می شود تا ما متوجه نواقص کار خودمان بشویم و اگر تجهیزات اضافه نیاز دارد تکمیل کنیم.
مجموع امکاناتی که داریم خوب است اما باید به روز رسانی شود چون این تجهیزات برای هشت تا 9 سال قبل بوده و بازنگری و به روز رسانی و تکمیل آن ضروری است.
از این بیمارستان صحرایی که در محوطه پشتی بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان برپا شده بود نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان هم بازدید کرد.
بیمارستان های صحرائی، چادرهای بادی و سبکی محسوب می شوند که در سریعترین زمان ممکن برپا و تجهیز می شوند و بیشتر آنها به اتاق جراحی، عمل سرپایی، بستری و ارتوپدی و خدمات درمانی مورد نیاز ابتدایی برای مواقع بحرانی مجهز هستند.
سازه این چادرها از تعدادی ستون بادی بسته تشکیل گردیده که با استفاده از یک دستگاه کمپرسور یا دمنده ساده دستی ، باد با فشار معادل 20کیلو پاسکال به درون آنها دمیده شده و همزمان با برپا شدن ستونها پوشش چادر نیز که از نوعی پارچه مخصوص ضد آب و بدون تنفس و ایستا در برابر آتش ساخته شده بسرعت بر روی پایه ها گسترده بگونه ای که چادر در کوتاهترین زمان ممکن و حدود 7 دقیقه برپا می شود.
3001/8068
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: اسماعیل جهانبخش

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام آماده بارش در استان‌های غربی، مرکزی و جنوبی؛ آخرین وضعیت جوی در روز‌های آینده را تشریح کرد و نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی کشور هشدار داد.

به گزارش روزنامه رسالت، حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره هشدار‌های بارش‌های سیل آسا در کشور اظهار کرد: براساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی جدید از سه شنبه هفته جاری وارد کشور شده و تا پایان روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ماه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود:سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است و به همین دلیل استان‌های مختلفی که متاثر از این سامانه بارشی هستند در حالت آماده باش قرار دارند. این سامانه بارشی مخاطراتی مانند رگبار شدید باران، رعد وبرق، ورزش باد شدید و در برخی نقاط گرد و خاک و رخداد تگرگ را ممکن است به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: سامانه روز‌های سه شنبه در استان‌های کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان فعال خواهد بود و به همین دلیل مدیریت بحران استان‌های اشاره شده در حالت آماده باش قرار دارند و دستگاه‌ها و تجهیزات نیز فراهم شده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: روزچهارشنبه سامانه بارشی استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان، نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت ثاتیر قرار می‌دهد. هم استان‌ها نامبرده شده و استان‌های مجاور و معین این آمادگی را دارند که ماشین آلات تجهیزات را فراهم کرده اند و اطلاع رسانی‌ها از طریق استانداری‌ها و صدا سیما و رسانه‌ها انجام شده است.

ظفری عنوان کرد: روز جمعه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی و جنوبی و نیمه غربی سمنان، ارتفاعات و دامنه‌های استان‌های البرز و تهران تحت تاثیر قرار می‌گیرند و یک وسعت گسترده تمام کشور را در روز جمعه تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین دلیل احتمال اینکه جاده‌ها لغزنده و معابر دچار آبگرفتگی شوند وجود دارد. همچنین احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی نیز وجود دارد. در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را داریم و متاسفانه این صاعقه می‌تواند خطرناک باشد و هشدار می‌دهیم به افرادی که در بلندی‌ها و ارتفاعات حضور دارند و عشایر که دقت لازم را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در مناطقی شاهد باد شدید خواهیم بود احتمال وارد شدن خسارات به سازه‌های موقت و داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی وجود دارد و از طرفی هم ممکن است در ناوگان حمل و نقل اختلال به وجود آید.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در توصیه‌ای به مردم گفت: سازمان مدیریت بحران کشور و مدیریت بحران استان‌ها درحالت آماده باش قرار دارند و از مردم می‌خواهیم در حاشیه‌های رودخانه‌هایی که احتمال طغیان آن‌ها وجود دارند قرار نگیرند و توقف نکنند و از رفتن به ارتفاعات و کوهنوردی خودداری کنند. همچنین عشایر از چرای دام‌ها در ارتفاعات خوداری کنند. کشاورزان نیز تدابیر لازم را برای محصولات کشاورزی خود داشته باشند تا خسارات احتمالی کمتر شود.

دیگر خبرها

  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • پیگیری ایجاد بیمارستان ویژه چشم در اهواز
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان