Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خانه صنعت و معدن خراسان شمالی با تصریح بر این مطلب که از گذشته تاکنون موضوع عارضه یابی صنایع کوچک استان به صورت جزیره ای انجام شده اند و هنوز هم این روند ادامه دارد، اعلام کرد: صنایع خراسان شمالی به نقشه راه احتیاج دارند و باید ستاد عارضه یابی صنعتی در استان تشکیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، امید حیدریان، رئیس خانه صنعت و معدن خراسان شمالی اظهار کرد: سال ها است که در خراسان شمالی موضوع عارضه یابی صنایع کوچک استان در دستور کار بوده است و هر ساله نیز این عارضه یابی به صورت دستوری، تهیه گزارش و بایگانی گزارش ها انجام شده اند و هیچ نتایجی به همراه نداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدریان با تصریح بر این مطلب که آفت صنایع کوچک خراسان شمالی از زمان اجرای طرح بنگاه های زودبازده شروع شد، عنوان کرد: در زمان اجرای طرح بنگاه های زودبازده در دوران دولت نهم، اعطای تسهیلات بسیار در دستور کار قرار گرفت و به دریافت کنندگان این تسهیلات گفته شد که برو کارآفرین بشو.

وی افزود: این در حالی بود که به دانش و صلاحیت این اشخاص دقت نشد و عده زیادی نیز وسوسه شدند و با دریافت این تسهیلات کارخانه راه اندازی کردند و این در حالی است که صفر تا صد کارخانه داری به دانش های مختلفی نیاز دارد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در دوره بنگاه های زودبازده قیمت های حامل های انرژی ( آب- برق – گاز ) و قیمت نرخ ارز توجیه اقتصادی داشت و این در حالی بود که با اجرای هدفمندسازی یارانه ها، قیمت حامل های انرژی، نرخ ارز و نرخ تورم بالا رفت و این افزایش قیمت ها، شرایط ادامه کار را برای این واحدهای صنعتی سخت تر کرد.

افزون بر این، حیدریان خاطر نشان کرد: بسیاری از این صنایعی که در آن دوره یاد شده فعال شدند به علت اینکه از دانش کافی مدیریت واحد صنعتی مطلع نبودند، ماندگاری این واحدها با چالش روبرو شد و هم اکنون نیز وجود مشکلات این واحدها حتی جلوی حل مشکلات سایر واحدهای صنعتی را گرفته است.

وی در بخشی دیگر از سخن خود با یادآوری این مطلب که دو سال قبل برای خروج صنایع کوچک استان از بن بست مشکلات، طرح عارضه یابی صنایع کوچک استان را به استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تقدیم کردم، گفت: هدف از ارائه این طرح شناسایی مشکلات صنایع کوچک استان، تهیه نقشه راه، ارائه برنامه و تعیین تکلیف این صنایع بود.

وی افزود: در این طرح عارضه یابی خواستار شدم آن واحدهایی که امکان ادامه حیات دارند، حمایت و آن واحدهایی که باید تعطیل شوند، حذف شوند.

با این وجود، رئیس خانه صنعت و معدن خراسان شمالی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه طی این سال ها، عارضه یابی صنایع کوچک به صورت موردی، جزیره ای و فقط در حد مطالعه و شناسایی مشکلات آنها توسط شرکت شهرک های صنعتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انجام شده و برای برون رفت آنها از گودال مشکلات فقط تسهیلات و یارانه تسهیلات اعطا شده است.

وی در ادامه با اذعان بر این نکته که متولیان امر، شناسایی مشکلات صنایع کوچک را با طرح عارضه یابی صنعتی اشتباه گرفته اند، تاکید کرد: مشکلات صنایع کوچک با اعطای تسهیلات حل نمی شود.

وی اعلام کرد: برای حل مشکلات صنایع کوچک استان باید ستاد عارضه یابی صنعت تشکیل و نقشه راه برای این واحدها تهیه و از اقدامات جزیره ای نیز پرهیز شود.

حیدریان در خاتمه با بیان اینکه تجربه گذشته باید چراغ راه آینده باشد، به دانشجویان و فارغ التحصیلان  دانشگاهی توصیه کرد: با توجه به اینکه انجام هر کاری به دانش و مهارت مرتبط احتیاج دارد، بنابراین برای خود نقشه راهی مشخص کنید و به دنبال کسب تجربه در واحدهای تولیدی سرپا و موفق بروید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود و این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید.

حسین امینی مشهدی صبح امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد ملی نمادی از اعتماد و اراده جمعی دست‌اندرکاران صنایع غذایی، اعم از تولیدکنندگان، فناوران و پژوهشگران، ارکان حاکمیتی و قانون‌‎گذاران و نهادهای واسطه‌ای چون جهاددانشگاهی است تا افق‌های روشن‌تری را به سوی همکاری و تقویت تولید ملی رقم بزنند. این اجتماع پیش از آنکه رویدادی فناورانه باشد، حرکتی فرهنگی است که در مسیر همکاری برای افزایش توانمندی، تاب‌آوری و هم‌افزایی ظرفیت‌های صنعت غذا در برابر اقتضائات و التهاب تولید و رقابت در بازار ملی و جهانی صورت می‌گیرد. 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: ایران و هر آنچه که از این نام مقدس در ذهن و ضمیرمان تداعی می‌شود، محصول کنش‌ها و واکنش‌های هزاران انسان نخبه و فرهنگ‌دوست در طول تاریخ است و امروز ما میراث‌دار این نام شریف هستیم و بایستی با تلاش خود بر اعتبار ملی و جهانی آن بیفزاییم. البته این مهم، جز در سایه تشریک مساعی، اعتماد، تلاش و تعصب نسبت به این آب و خاک و میراث مادی و معنوی گران‌قدر آن صورت نمی‌پذیرد.

امینی ادامه داد: همچنین اعتقاد راسخ داریم که نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری است و این امر با همکاری، حسن‌نیت و سخت‌کوشی میسر می‌شود، اما این نوآوری در زیست‌بومی مناسب، به کمال خود یعنی حضور در بازار رقابت خواهد رسید، چنانکه مکرر گفته‌اند نقش نهادهای حاکمیتی اعم از قانون‌گذاری، اجرایی، نظارتی و نظامات مالی در این زیست‌بوم بسیار پررنگ است. بدیهی است آینده‌نگری مستلزم وضع قوانین آینده‌‎نگرانه است. قوانین و مقررات بعضا دست‌وپاگیر یا اجرای ضعیف و ناصحیح قوانین موجود، نگاه صنعتگران و تولیدکنندگان و نخبگان ما را دچار دلسردی می‌کند، هر چند بازیگران عرصه صنعت غذا و جوانان غیرتمند این مرز و بوم حتی در سخت‌ترین شرایط ناامید نشده و با اصرار خود، موانع را کنار زده و توفیقاتی ملی و جهانی را رقم زدند. 

فبین فود، تعاون تمامی عناصر فعال زیست بوم فناوری و نوآوری

وی افزود: این اجتماع که در رویدادی با عنوان فبین‌فود تجلی یافته، بر آن است تا با تعاون تمامی عناصر فعال و بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری در همین شرایط موجود با تمامی اشکالات و کاستی‌ها و سختی‌های احتمالی، حرکت و اقدامی موثر انجام دهد. از این رو با شناسایی برخی از مشکلات حوزه صنعت غذا که با حسن ظن اهالی صنعت احصا شده، آن را به دست جوانان نخبه و توانمند سپرده است و امروز نگاه این رویداد و مخاطبان آن به این جوانان نخبه  است تا با استفاده از دانش و مهارت خود، گره‌ای از گره‌های صنعت بگشایند و نویدگر عینی شعار "ما می‌توانیم" باشند. 

امنیت غذایی پایدار از عناصر کلیدی نظام حکمرانی

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: به عنوان عضو کوچکی از نهاد جهاددانشگاهی که جایگاه خود را نهاد واسط توسعه می‌داند، باید بگویم که ما با تمامی ظرفیت‌های خود اعم از نیروی انسانی متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی، آمادگی کامل داریم تا با به اشتراک گذاشتن منابع خود اهالی صنعت، فناوران و نوآوران را در به‌هم‌رسانی نیازها و ایده‌ها و در نهایت حل مسائل صنعت غذا یاری کنیم تا از این طریق بتوانیم به امنیت غذایی پایدار که امروز از عناصر کلیدی نظام حکمرانی است، نائل آییم. 

وی خاطرنشان کرد: بر خود لازم می‌دانم از اهتمام ویژه، حمایت و همراهی بی‌دریغ معاونت محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، آقای دهقانی فیروزآبادی و رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، خانم حق‌جوی جوانمرد صمیمانه تشکر کنم. همچنین از  حضور و همراهی معاونت محترم پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، آقای فتح‌اللهی و آقای ابراهیمی و مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی سپاسگزارم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • جزیره ایرانی شیخ اندرآبی
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد
  • تعاملات تجاری همدان با حضور در اکسپو افزایش یافت