Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش‌های مردم و خیران روستای «عزیزآباد» برای احیای قنات این روستا بی‌نتیجه مانده است و مردم این روستا چشم به همت مسئولان دوخته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از فراهان خبر؛ بحران آب یکی از دغدغه های اصلی کشور است، برداشت‌های غیر مدیریت شده و بیرحمانه سبب شده تنش آبی به اوج خود برسد و خطر خشک شدن قنوات به صدا درآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای عزیزآباد در ۷ کیلومتری جنوب شهر فرمهین و ۳۵ کیلومتری شمال شهر اراک وقع شده است. نزدیک به ۲ سال است که وضعیت آب قنات عزیزآباد بحرانی شده و در حال حاضر آب این قنات خشک شده است به گونه ای که درختان و مزارعی که با آب این قنات سیراب می شدند، اکنون با بی آبی دست و پنجه نرم می کنند.

در گذشته آبدهی قنات عزیزآباد حدود ۶ اینچ بوده است اما این میزان به دلیل خشکسالی های پیاپی، کاهش یافته و و در نهایت نیز قنات خشک شده است.

در سال گذشته اقدامات لایروبی برای احیای این قنات از سوی جهاد کشاورزی و خیران انجام شد اما به گفته اهالی به دلیل عدم نظارت بر روند صحیح لایروبی از سوی کارشناسان، این اقدامات ثمری در احیای قنات نداشت.

شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی و دامداری است و به علت خشک شدن قنات، امروز اغلب مردم روستا به کارگری در گوشه و کنار شهرها و روستاهای دیگر مشغول به کار هستند.

در مطالعات صورت گرفته توسط خیران و شورای اسلامی روستا در یکی از رشته قنات های نزدیک روستا آب وجود دارد و انتقال این آب به مرکز روستا از طریق لوله گذاری امکان‌پذیر است.

سردارپور، عضو شورای اسلامی روستای عزیزآباد در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با بیان اینکه قنات یکی از مهم‌ترین منابع تامین آب است، گفت: خشکسالی های اخیر، حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه و غیرمجاز از چاه‌های مجاز سبب خشک شدن قنوات در منطقه شده است.

وی با اشاره به اینکه قنات یکی از ارکان اصلی کشت و زرع در روستا است، افزود: در گذشته آب قنات عزیزآباد مزارع و باغات اطراف به وسعت ۸۰ هکتار را تحت پوشش قرار می داده است اما در حال حاضر مزارع و باغ ها از بی آبی در حال خشک شدن هستند.

سردارپور اظهار کرد: با پیگیری های صورت گرفته، در یکی از رشته قنات های روستا آب وجود دارد اما به دلیل ریزش قسمتی از مسیر قنات، جریان آب مسدود شده است و بنا به نظر کارشناسان ادامه مسیر انتقال آب باید لوله گذاری شود تا آب به روستا و مزارع برسد.

عضو شورای اسلامی روستا بیان کرد: مذاکراتی با مجمع خیران صنف قماش تهران برای مساعدت مالی برای انتقال آب به روستا انجام شد و این مجمع خیران در بازدید از روستا برای تامین هزینه های مالی از جمله خرید لوله اعلام آمادگی کردند که بنا شده است مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال برای خرید لوله پرداخت کنند.

وی ادامه داد: اهالی روستا در حد توان از لحاظ فکری و مالی برای احیای قنات روستا تلاش کرده اند، در سال گذشته برای احیای این قنات مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال از سوی خیران روستا پرداخت شد.

سردارپور با بیان اینکه احیای قنات روستا نیازمند مساعدت مسئولان است، خاطر نشان کرد: احیای قنات روستا نیازمند مساعدت مسئولان است، خواسته مردم عزیزآباد از مسئولان این است تا به نفس‌های به‌شماره افتاده قنات عزیزآباد توجه کنند تا این قنات دوباره احیا شود و زندگی مردم رونقی دوباره به خود گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، موسی الرضا حاجی بگلو ظهر دوشنبه در همایش روز ملی شوراها در نیشابور اظهار کرد: هدف از تشکیل شوراها در روستاها و شهرها واگذاری امور روستایی و شهری به مردم است.

وی افزود: لازم است برخی قوانین در رابطه با اختیارات شوراها تغییر پیدا کند تا نحوه کارکرد این نهاد مردمی تأثیرگذار تر باشد.

نایب رئیس شورای عالی استان‌های کشور بیان کرد: ۱۲۰ هزار عضو شورا در کشور داریم و نباید بخاطر تخلف یک عضو شورا در یک منطقه تمام اعضای شورا در استان و کشور را زیر سوال ببریم.

وی ابراز کرد: اعضای شورای روستاها هیچ حق و حقوقی دریافت نمی‌کند و ما پیگیری‌هایی در سطح استان و کشور انجام دادیم اما متأسفانه نهادهای مربوطه برای پرداخت حق جلسه اعضای شوراها همکاری نمی‌کنند.

حاجی بگلو تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم قانون شوراها را در سطح کشور اصلاح کنیم و اکنون از سوی شورای عالی استان‌های کشور پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم.

رئیس شورای استان خراسان رضوی گفت: طرحی را از سوی شورای عالی استان‌های کشور در حال پیگیری هستیم که هرگونه انتصابی از سوی رئیس جمهور و وزرا در استان‌ها منصوب می‌شوند باید ابتدا تاییدیه شورای استان‌ها را بگیرند.

احیای اقتصاد روستایی باعث رونق تولید کشور می‌شود

همچنین محمد رستمی منتخب مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در همایش روز ملی شورا در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی باید انگیزه نوکری و خدمت به مردم را داشته باشند و از سوی دیگر هدفی نیز از خدمت به مردم جهت ارتقای وضعیت منطقه وجود داشته باشد.

وی افزود: احیای اقتصاد روستایی باعث رونق تولید کشور می‌شود و از این رو نقاط قوت، فرصت و تهدید روستاها پایش شود تا شاهد احیای اقتصاد روستایی باشیم.

منتخب مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با شناسایی مشکلات کارخانجات باعث رونق آنها در سال جدید باشیم و اکنون متأسفانه شاهد تعطیلی و نیمه تعطیلی برخی کارخانجات در نیشابور بزرگ هستیم.

کد خبر 6091895

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • آیین گاوکشان 
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد