Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف به نقل از فارس، بهزاد پورمحمد ظهر امروز در نشست ستاد حوادث شهرستان دماوند در سالن نشست‌های فرمانداری دماوند اظهار کرد: نگاه ما این است که جمعی از صاحب‌نظران جمع شوند و دغدغه مردم را برطرف کنند.

وی افزود: هم‌گرایی دو صفحه زمین باعث شده تا گسل‌های زیادی در کشور داشته باشیم و هر سال شاهد وقوع زلزله‌های بزرگ و کوچک هستیم که برخی اعلام و برخی‌های دیگر اعلام نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت سالانه 10 هزار زمین لرزه در کشور

معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: در سال گذشته، 11 هزار زمین لرزه در کل کشور توسط این مرکز ثبت و تعیین محل شده است؛ آمار اطلاعاتی نشان می‌دهد که هر سال متوسط 10 هزار زمین لرزه در کشور ثبت می‌شود.

پورمحمد ادامه داد: در این خصوص، یک روز در میان شاهد زلزله بیش از چهار ریشتری و در در یک سال شاهد یک زلزله بیش از 6 ریشتری و نیز هر 10 سال شاهد یک زلزله بیش از هفت ریشتری در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه در کشور چهار پهنه زلزله‌خیز داریم که استان تهران در پهنه البرز – آذربایجان قرار دارد، تصریح کرد: استان تهران دارای گسل‌های خاصی است که این گسل‌ها در سال‌های گذشته زلزله هفت ریشتری هم به خود دیده است و گسل‌های شمال تهران، مشاء و ری از گسل‌های اصلی این استان هستند.

10 ایستگاه لرزه نگار در استان تهران فعال است

معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بیان کرد: در سال 1830 زلزله‌ای به بزرگی 7.1 ریشتری در شهرستان دماوند به وقوع پیوسته است و استان تهران در بستر حادثه بزرگ زلزله مهیب قرار دارد.

پورمحمد تأکید کرد: با توجه به اینکه زلزله‌های بزرگ در دوره بازگشت به وقوع نپیوسته است، این دلیل نمی‌شود که از احتمال وقوع آنها غافل شویم و سه زلزله تاریخی در حوالی شهرستان دماوند در سال‌های گذشته به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه 125 ایستگاه لرزه نگار علاوه بر شبکه‌های محلی در کشور فعال است، افزود: در این راستا، 10 ایستگاه لرزه در استان تهران وجود دارد که یکی از آنها در جنوب شهرستان دماوند در حوالی روستای هاشمک استقرار دارد.

 فعالیت گسل مشاء روی گسل شمال تهران تأثیر می‌گذارد

معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، رصد زمین‌ لرزه‌ها را یکی از کارهای این مرکز دانست و گفت: اگر ایستگاه‌های لرزه نگار در مناطق مختلف تقویت شود، باعث رصد دو چندان می‌شود؛ در این خصوص، افزایش ایستگاه‌های لرزه نگار در دستور کار قرار دارد.

پورمحمد با اشاره به اینکه اصلی‌ترین گسل یعنی مشاء در شهرستان دماوند قرار دارد، تصریح کرد: گسل‌های سربندان، زرین‌کوه و ... از گسل‌های فرعی در شهرستان دماوند هستند؛ اگر گسل منطقه مشاء فعال شود، روی گسل شمال تهران تنش ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه از سال 1385 تاکنون، یک‌هزار و 327 خرده زلزله در شهرستان دماوند ثبت شده است، بیان کرد: بعضی از زمین لرزه‌ها که زیر دو ریشتر باشد را ثبت نمی‌کنیم و بعضی از ثبت‌ها ممکن است که بر اثر وقوع انفجار در مناطق باشد.

آموزش نیروهای صنعت ساخت و ساز در اولویت قرار گیرد

معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه باید برنامه‌های دقیق داشته و گام‌های منطقی برای حوادث احتمالی برداریم، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی دقیق مطمئناً در آینده بهتر از امروز خواهیم بود و ما این آمادگی را برای همکاری با ستاد مدیریت بحران در جهت تقویت کارها داریم.

پورمحمد با اشاره به اینکه زلزله‌ها زمانی به وقوع می‌پیوندند که از آنها غافل و فراموش کرده باشیم، بیان کرد: چرا باید تنها در زمان بحران همه توان دستگاه‌ها به کار گرفته شود؟؛ از کنار وقوع خرده‌زلزله‌ها نباید به راحتی گذر کرد و باید آن را به عنوان هشدار مد نظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: همه دستگاه‌های اجرای باید در خصوص وقوع زلزله احتمالی احساس مسؤولیت داشته باشند و اگر هر دستگاه‌های به خوبی به وظیفه خود عمل کند، شاهد به هدر رفت منابع مختلف کشور نخواهیم بود؛ در بحث ساخت و سازها باید نظارت‌ها تقویت شود و آموزش نیروهای کار صنعت ساخت و ساز در اولویت قرار گیرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۶۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد

راه آهن با اعلام اینکه لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان توسط کنسرسیوم توسعه ریلی در مرز شمتیغ رها شده بود، از حرکت بدون مجوز این محموله به سمت مرز رازی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن، 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این 10 واگن در شمتیغ کرد و تلاش نمود با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه 15 اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرد و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می کند.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تاکید میکند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوز‌های مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • بندرچارک لرزید
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود