Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

مصرف بي اندازه غذاهاي چرب اين روز ها به عنوان يکي از شايع ترين دلايل ابتلا به بيماري کبد چرب گزارش شده که ابتلا به آن در ميان افراد کم تحرک در مقايسه با ديگر مردم بيشتر است.
در اين بيماري ذرات درشت و بزرگ چربي در سلول هاي کبد رسوب مي کنند و به اين ترتيب موجب بروز اختلال هايي در عملکرد کبد و ابتلا به بيماري هاي مزمن کبد مي شود که از ميان آنها مي توان به استعداد ابتلا به عفونت ها، خونريزي هاي دستگاه گوارش و اختلال در سطح هوشياري اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از آنجا که بيماري کبدچرب از جمله بيماري هاي خاموش و بي نشانه است، پيشگيري از ابتلا به آن از جمله اولويت ها قرار مي گيرد، زيرا اين بيماري معمولا زماني خود را نمايان مي کند که ذرات چربي بخش زيادي از سلول هاي کبدي را به خود درگير کرده اند. کبد چرب پس از درگير کردن کبد با علائمي مانند ضعف، خستگي و احساس سنگيني و فشار در ناحيه فوقاني و راست شکم بروز مي کند. خوشبختانه در ميان شيوه هاي طبيعي درمان در سراسر جهان، راهکارها و تکنيک هايي وجود دارد که مي توان از آنها براي پيشگيري از ابتلا به کبدچرب اقدام كرد. در اينجا برخي از کاربردي ترين و ساده ترين اين شيوه ها را با هم مرور مي کنيم.
پيشگيري از تجمع چربي ها در کبد
نوشيدن چاي سبز يا استفاده از عصاره اين گياه دارويي تاثير زيادي در پيشگيري از تجمع و رسوب چربي ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه مي تواند به تسريع روند درماني کبد چرب نيز کمک کند. افرادي که احتمال و استعداد ابتلا به اين بيماري در آنها زياد است مانند افراد چاق و کم تحرک مي توانند با گنجاندن چاي سبز در رژيم غذايي روزانه خود از ابتلا به اين بيماري پيشگيري کنند، به شرط آنکه در کنار نوشيدن چاي سبز، رژيم غذايي سرشار از سبزيجات و ميوه ها را در برنامه غذايي خود بگنجانند. علاوه بر اين، درمانگران چيني بر اين باورند که نوشيدن اين چاي گياهي به صورت مستمر مي تواند از ابتلا به سرطان کبد نيز پيشگيري کند.
کاهش جذب چربي با خارمريم
گياه خارمريم يکي ديگر از گياهان دارويي است که از آن براي درمان و پيشگيري از بيماري هاي کبدي استفاده مي کنند. اين گياه از آنجا که ترکيبي به نام سيلي مارين دارد، مي تواند در کاهش ميزان جذب چربي به ويژه چربي بد (ldl)، تري گليسيريد و کاهش جذب کلسترول موثر باشد.
به همين دليل بسياري از درمانگران، اين گياه را از جمله موثرترين گياهان دارويي براي درمان کبد چرب مي شناسند و مصرف دمنوش يا خشک اين گياه همراه غذا را در اين زمينه موثر مي دانند. مصرف اين گياه با مشورت متخصص طب سنتي مي تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کرده و سرعت توليد دوباره سلول هاي کبدي را افزايش دهد.
با زنجبيل متابوليسم بدن را افزايش دهيد
يکي ديگر از شيوه هاي کاهش جذب چربي در جريان گردش خون و اندام هاي داخلي گنجاندن زنجبيل در برنامه غذايي هفتگي است. افرادي که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبيل استفاده مي کنند، مي توانند از خواص درماني آن در افزايش ميزان متابوليسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربي ها بهره مند شوند. براي اين منظور مي توانيد يک تکه زنجبيل را درون يک کاسه ماست رنده كرده و آن را بعد از صرف وعده هاي غذايي ميل کنيد. به اعتقاد برخي از درمانگران شيوه هاي طبيعي درمان نوشيدن دمنوش زنجبيل نيز در کنترل بيماري هاي کبد به ويژه کبد چرب موثر است. نوشيدن اين دمنوش مي تواند به کاهش جذب چربي در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلاي افراد مستعد به اين بيماري شود. مصرف دمنوش زنجبيل يا ماست کم چرب حاوي زنجبيل به ويژه در وعده هايي که غذاي چرب خورده ايد بسيار اهميت دارد.
بيماري کبد چرب در طب نوين درمان اختصاصي ندارد اما با استفاده از پاپريکا ، حتي کبد چرب گريد 3 هم به سادگي درمان مي شود. پاپريکا يک افشره گياهي است که اختصاصا جهت درمان کبد چرب در نظر گرفته شده و عملکرد بسيار موفقي داشته است.
سويا را با گوشت قرمز عوض کنيد
يکي از مهم ترين عواملي که مي تواند از رسوب چربي ها در بافت کبد جلوگيري کند، اصلاح رژيم غذايي است. به گفته محققان جايگزين کردن سويا و پروتئين گياهي به جاي پروتئين حيواني به ويژه گوشت قرمز مي تواند تاثير زيادي در کاهش جذب چربي و تري گليسيريد در بافت کبد داشته باشد. از اين رو، درمانگران به افراد مستعد ابتلا به کبد چرب و التهاب کبد توصيه مي کنند در طول هفته براي تهيه غذاهاي خود از گوشت قرمز و سويا کنار هم استفاده کنند و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند.
دور اين غذاها را خط بکشيد
اگر به اضافه وزن مبتلاييد، اگر کم تحرک هستيد و احتمال ابتلا به کبدچرب را دور نمي بينيد به شما پيشنهاد مي کنيم از مصرف غذاهايي مانند غذاهاي فريز شده و يخ زده، ترشيجات، ماست پرچرب، سس، نمك زياد، غذاهاي فست فود، انواع شيريني ها، پيتزا، انواع سرخ كردني ها مانند سير داغ، پياز داغ، چيپس، پفک، غذاهاي چرب و نوشابه هاي گازدارپرهيز كرده و تا مي توانيد به جاي آنها از ميوه هاي تازه، سبزيجات مختلف به ويژه کاهو، خيار، هويج و غذاهاي سالم و طبيعي استفاده کنيد. رعايت اين رژيم در تمامي دوره هاي سني به پيشگيري از ابتلا به کبد چرب و ديگر بيماري هاي کبد کمک مي کند.
آبليمو را فراموش نکنيد
نوشيدن يک ليوان آب که در آن عصاره يک ليموترش تازه وجود دارد در آغاز روز مي تواند بهترين دارو براي پيشگيري از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که ليمو سرشار از ويتامين c است و به عنوان يک آنتي اکسيدان مي تواند نقش موثري در هضم و جذب مواد مفيد در بدن داشته باشد، قابليت زيادي در پيشگيري و درمان کبد چرب دارد.
از زردچوبه غافل نشويد
به تازگي محققان دانشگاه «سنت لوئيس» از تاثير زردچوبه بر کنترل بيماري کبد چرب در افراد چاقي که به اين بيماري مبتلا هستند خبر داده اند. بر اساس اين تحقيقات مشخص شده، افرادي که از زردچوبه به عنوان يک چاشني در برنامه روزانه خود استفاده مي کنند کبد مقاوم تري در برابر ابتلا به بيماري کبد چرب دارند و احتمال ذخيره شدن ذرات چربي در کبد آنها کمتر است. از اين رو اين محققان به مردم توصيه مي کنند مصرف زردچوبه را به عنوان يک ادويه موثر و درمانگر در برنامه هفتگي و حتي روزانه خود بگنجانند.
عرقيات گياهي بنوشيد
عرق گياهي شاه تره، خارشتر و کاسني از جمله داروهاي گياهي موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار مي آيند. اين نوشيدني هاي گياهي از آنجا که طبعي سرد و تر دارند موجب کاهش ميزان کلسترول خون مي شوند و در عين حال به پاکسازي کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک مي کنند.
به اعتقاد درمانگران، نوشيدن يك تا 2 ليوان ازيکي از عرقيات شاه تره، کاسني و خارشتر يا ترکيبي از آنها مي تواند تاثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي کبد به ويژه کبد چرب و سيروز کبدي داشته باشد و احتمال ابتلا به اين بيماري ها را به صفر برساند.
چه افرادي استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترين ميزان تحرک را دارند اصلي ترين گروه ها براي ابتلا به بيماري کبد چرب هستند. اما در کنار اين گروه، گروه هاي ديگري هم وجود دارند که بيشترين آمادگي را براي ابتلا به اين بيماري دارند.
از طرفي افراد بي تحرک و علاقه مند به غذاهاي آماده و فست فودها نيز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراين بايد هوشيار باشند و با مشورت پزشک خود آزمايش هاي لازم در اين زمينه را انجام دهند.
به گفته برخي از متخصصان، مصرف بي رويه و بي قاعده ويتامين a نيز مي تواند يک عامل محرک براي ابتلا به بيماري کبد چرب باشد که در نهايت فرد را با خطر رسوب چربي در بافت هاي کبد و اختلال در عملکرد اين عضو رو به رو کند.
منبع:مجله سيب سبز


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۸۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی در افراد می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به پوکی استخوان باشد و در چنین شرایطی انجام سنجش تراکم استخوان جهت بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار، امری ضروری خواهد بود.

سیده زهرا میرفیضی ضمن بیان این مقدمه که علم روماتولوژی دانشی جدید و مربوط به طبقه‌بندی بیماری‌های روماتیسمی است افزود: این بیماری، با امراض مربوط به تخصص ارتوپد، متفاوت است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان یا استتوپروز که از آن به عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود معمولاً در خانم‌ها و بعد از سنین یائسگی شایع می‌شود و از آنجا که علائم بالینی واضحی نداشته، بیمار با عوارض پوکی استخوان که به شکل شکستگی ستون فقرات کمری و یا شکستگی گردن و استخوان ران است به پزشک مراجعه می‌کند. همچنین باید به بیماران در زمینه کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی آگاهی‌های لازم داده شود تا در صورت بروز این علائم برای انجام تراکم استخوان به پزشک روماتولوژیست، مراجعه نمایند.

دکتر میرفیضی همچنین با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، افزود: خانم‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، پس از انجام ارزیابی تراکم استخوان باید با توجه به سن و میزان پوکی استخوان، رژیم‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را دریافت و مصرف شیر و یا درمان‌های دارویی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این فوق تخصص روماتولوژی ضمن تاکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در آگاه‌سازی مردم نسبت به بیماری فوق افزود: برخی بیماران مبتلا به پوکی استخوان، در مرحله شکستگی استخوان، ستون فقرات، گردن و استخوان ران قرار دارند که در این شرایط برای بیماران درمان‌های سنگین مورد نیاز است، پس بهتر است که اقدامات درمانی زودتر برای فرد آغاز شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند