Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد کلان - شاخص دلار در شرایط کنونی بر سر یک دو راهی قرار گرفته و این دوراهی قدرت تصمیم گیری فعالان بازار را دچار اختلال کرده است.

حسین شیبانی: برای شرکت هایی که نگاه ویژه به صادرات دارند و یا شرکت هایی که به طور عمده وارد کننده قطعات برای تولید یک محصول می باشند و یا آن دست از شرکت هایی که فروشنده مستقیم محصولات وارداتی در داخل کشور هستند، رصد کردن وضعیت شاخص دلار و اطلاع از عوامل موثر بر افزایش یا کاهش این شاخص در سطح بین المللی، همواره اهمیت بسیار زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی با توجه به اینکه عمده محصولات صادراتی کشور ما که موجب ارزآوری به کشور می شود به صورت فروش مواد اولیه  (Commodity )  است و قیمت مواد اولیه در سطح جهان ارتباط بسیار بالایی با شاخص دلار دارد، تحلیل روند های احتمالی شاخص دلار در آینده، برای شرکت هایی که به دولت ارائه خدمات می دهند، می تواند از ضروری ترین سیاست ها باشد. 

شاخص دلار در شرایط کنونی بر سر یک دو راهی قرار گرفته و این دوراهی قدرت تصمیم گیری فعالان بازار را دچار اختلال کرده است. نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارزها در سطح بین المللی در کانال های قیمتی جدیدی قرار گرفته و بی ثباتی در نرخ برابری ارزها به یکی از بارزترین شرایط این روزهای بازارهای مالی جهان تبدیل شده است.

اولین مسیری که شاخص دلار می تواند در پیش بگیرد، حرکت در یک مسیر صعودی ناشی از اعمال سیاست های پولی هوشمندانه فدرال ریزرو و به ثمر نشستن سیاست های صحیح اقتصادی باشد که موجب قرارگیری متغیرهای کلان اقتصادی آمریکا در یکی از بالاترین سطوح خود پس از بحران سال 2008 میلادی شده است.

به عنوان نمونه می توان به کسب رکوردهای تاریخی در شاخص های S&P 500 و Dow Jones اشاره کرد و انتشار آمار بیکاری در محدوده 4.1 درصد و دستیابی به نرخ تولید نالخص داخلی بالای 3 درصد برای فصل سوم سال 2017 نتیجه به بار نشستن این سیاست های صحیح بوده است.

دومین مسیری که شاخص دلار می تواند در پیش گیرد، حرکت در یک مسیر کاهشی ناشی از تهدیدات سیاسی و مشکلات پیرامون ترامپ و اطرافیان او خواهد بود. این مساله زمانی مهم تر جلوه می کند که بدانیم در  در سال 2017 اثر مشکلات سیاسی پیرامون ترامپ به اندازه ای حساسیت فعالان بازار را در پی داشته که اثر مثبت بسیاری از دستاورد های عظیم اقتصادی آمریکا را تا حد زیادی کاهش داده است و در نتیجه همین سیاست های غلط ترامپ در عرصه بین المللی، در بازه کمتر از یک سال عدد شاخص دلار را از 103 به زیر 92 سقوط کرد. کماکان سایه این تهدیدات به عنوان یک مانع خیلی جدی از قوی شدن دلار آمریکا در سطح بین الملل جلوگیری به عمل خواهد آورد.

طرح اصلاحات مالیاتی ترامپ در هفته گذشته توسط سنای آمریکا تصویب شد و احتمال افزایش مرتبه سوم نرخ بهره توسط فدرال ریزرو در هفته آینده بسیار بالا خواهد بود و بازار بیشتر منتظر نظر فدرال ریزرو در مورد نحوه ادامه سیاست های انقباضی در سال 2018 است، که تمام این موارد نشان از ادامه دار بودن قدرت اقتصادی آمریکا در سال 2018  است. اما وجود فردی به نام ترامپ در مسند امورات سیاسی آمریکا خود به تنهایی کافی است تا فعالان بازار کماکان با در نظر گرفتن ملاحظات زیادی  تصمیم به باز کردن پوزیشن های خرید برای دلار آمریکا داشته باشند و بر همین اساس احتمالا در ماه های آینده بازارهای مالی جهان نوسانات غیر قابل پیش بینی ای را تجربه خواهند کرد و وضعیت بسیاری از ارزهای جهانی نامشخص خواهد بود.

 

3535 

کلید واژه‌ها : دلار - بازار طلا و ارز - بازار رقابتی - بازارهای مالی اروپا - بازارهای مالی آسیا - بازارهای مالی جهان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد