Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@14:04:58 GMT

خوردن کباب ترکی مضر است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۴۲۸۳۰

کباب ترکی که در کشورهای اروپایی دونر کباب doner kebab نامیده می شود، اخیرا از طرف کارشناسان تغذیه مضر اعلام شده است. اما علت آن چیست؟ ناطقان: پارلمان اروپا در نظر دارد استفاده از افزودنی‌های خوراکی به گوشت مورد استفاده در کباب ترکی یا دونر کباب doner kebab را ممنوع کند. فسفات یکی از موادی است که کباب فروشان در اروپا برای نگاه داشتن طعم و تردی گوشت یخ زده از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایندگان پارلمان اروپا پس از انتشار گزارش‌هایی از مضر بودن این ماده شیمیایی، تصمیم گرفته اند تا کاربرد آن را ممنوع کنند.


حال احتمال قانونی شدن چنین ممنوعیتی در آلمان، محل تولد دونر کباب و بزرگترین مصرف کننده آن در اروپا، تبدیل به یک مساله چالش برانگیز شده است. نشریه آلمانی بیلد می‌گوید بازار کباب ترکی، ۱۱۰ هزار شغل در این کشور ایجاد کرده است.
اعضای کمیسیون سلامت پارلمان اروپا با تکیه بر نتایج تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده، مخالفت خود را با کاربرد فسفات در گوشت‌های یخ زده اعلام کردند. با وجود اینکه نتایج پژوهش محققان دفتر امنیت غذایی اتحادیه اروپا، نتوانسته بود ارتباط مستقیمی میان چنین مواد غذایی با بیماری‌ها نشان دهد، یک تحقیق در ایالات متحده آمریکا حاکی از آن بود که ارتباط مستقیمی میان یک رژیم غذایی سرشار از فسفر با بیماری‌های قلبی وجود دارد.
با این حال طرفداران این غذای گرم و چرب معتقدند که میزان فسفات موجود در دونر کبابی که یک شهروند اروپایی به طور متوسط در سال می‌خورد، با میزان همین ماده در یک و نیم لیتر کوکاکولا برابری می‌کندو اگر قرار بر ممنوعیت است، باید از استفاده از فسفات در این نوشیدنی عالمگیر جلوگیری کرد.
نمایندگان پارلمان اروپا، ۱۱ دسامبر درباره ممنوعیت استفاده از فسفات در گوشت‌های یخ زده، تصمیمگیری خواهند کرد.

منبع: سیمرغ برچسب ها: کباب ترکی ، دونر کباب ، فسفر

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۲۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • طرز تهیه چاپلی کباب توسط آشپز خیابانی اهل پاکستان (فیلم)
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا
  • آماده سازی ۱۵۰۰ سیخ کوبیده توسط آشپز ترکیه ای (فیلم)
  • فیلم| خاک خوردن ۱۱ ساله قطعه نایاب ناوبری هواپیما!
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان