Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالخالق برزگرزاده، عضو شورای اسلامی شهر بوشهر نسبت به تبعات منفی محدودیت‌هایی که از حدود دو ماه قبل توسط دولت برای ورود کالاهای ته‌لنجی وضع شده است، هشدار داد.

وی افزود: این محدودیت‌ها که از سوی سازمان گمرک برای ملوانان و خدمه لنج‌ه وضع شده است، شامل ۲۱ درصد مالیات، ۴ درصد سود بازرگانی و ۶ درصد هزینه گمرکی است که بیشتر دریانوردان توانایی پرداخت آنرا ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفهوم ته‌لنجی به کالاهای خارجی گفته می‌شود که خدمه شناورها می‌توانستند در جریان سفرهای دریایی خارجی بدون پرداخت هزینه مالیاتی یا گمرکی با خود کالای ته‌لنجی به ایران بیاورند، کالاهایی که بیشتر شامل محصولات خوراکی، پوشاک، لوازم منزل می‌شود.

به گفته برزگرزاده به صورت متوسط در هر لنج باری حدود هفت ملوان مشغول کارند و  مطابق مصوبه‌ای که در زمان دولت دهم تصویب شد، حجم کالاهای ته‌لنجی برای آنها معادل ۳۰ نیسان تعیین شده است.

این عضو شورای اسلامی شهر بوشهر در توضیح ماجرا گفت: مطابق مصوبه جدید دولت بابت ترخیص کالاهای ته‌لنجی، باید ۳۱ درصد هزینه گمرکی و مالیاتی پرداخت شود و این در شرایطی است که شمار قابل توجهی از اهالی بوشهر از طریق گردش مالی ناشی از ورود کالاهای ته‌لنجی مشغول کارند.

وی ادامه داد: به غیر از ماهیگرانی که برای تامین معاش خانواده‌ایشان با مشکلات جدی مواجه‌هستند، بازهم درآمد بسیاری از ساکنان استان بوشهر هنوز به دریا بستگی دارد، باتوجه به کاهش میزان واردات و صادرات تنها راه درآمد اهالی تجارت اقلام ته‌لنجی بود اما اکنون ملوانان نزدیک به دوماه است که از طرق ته‌لنجی درآمدی ندارند و منبع درآمد دیگری در استان وجود ندارد.

برزگر‌زاده افزود: با توجه به نرخ حدودا  ۷ درصدی بیکاری شهروندان بوشهری، ادامه این وضعیت برای اهالی این استان چندان مناسب نیست.

وی ادامه داد: بسیاری از ملوانان به همراه خانواده‌های خود برای فروش محصولات وارداتی از بانک‌ها وام گرفته‌اند و در شهر مغازه خریده‌اند و یا برنامه‌‌ریزی‌های دیگری کرده‌اند. با هزینه‌های جدید اکنون کاسبی همه آنها کساد و در معرض بیکاری قرار گرفته‌اند.

عضو شورای شهر بوشهر خاطرنشان کرد: محصولاتی که به عنوان ته‌لنجی‌ وارد بوشهر می‌شد به تنظیم بازار استان کمک می‌کرد ولی حالا بازار تعادل ندارد، البته این برهم زدن تعادل تنها به موضوع ته‌لنجی‌ها باز نمی‌گردد بلکه بالا رفتن قیمت ارز هم پیشتر وضعیت این استان دریایی را برهم زده بود. حالا این دو مورد باعث افزایش قیمت‌ها شده است.

برزگرزاده در پایان گفت: در استان نزدیک به ۲۵۰۰ لنج داریم که به صورت میانگین در هر یک از آنها ۷ ملوان کار می‌کند. با توجه به اینکه خانواده‌های آنها هم در فعالیت‌شان نقش داشتند می‌توان گفت که بیش از۲۰ هزار خانوار در بوشهر منبع درآمدی خود را از دست داده‌اند. به غیر از ملوانان افرادی به عنوان راننده نیسان، کارگر‌های بنادر، فروشند و ... هم در این رابطه بیکار شده‌اند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • اساتید مدرسه علمیه بوشهر تجلیل شدند
  • خانواده نقش موثری در موفقیت علما دارد
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد