Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - راهپيمايان تهراني،ضمن سر دادن شعارهاي «مرگ بر اسرائيل» و «مرگ بر آمريکا»، انزجار خود را از فتنه و توطئه جديد استکبار جهاني براي تثبيت موجوديت منحوس و نامشروع رژيم غاصب صهيونيستي با تغيير پايتخت اين رژيم ابراز داشتند.
به گزارش خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، نمازگزاران تهراني امروز جمعه هم‌گام و همصدا با نمازگزاران سراسر ايران اسلامي، پس از اقامه نماز عبادي - سياسي جمعه، در محکوميت اقدام فتنه‌جويانه آمريکا و رژيم‌صهيونيستي در انتقال پايتخت اين رژيم از «تل‌آويو» به «بيت‌المقدس» راه‌پيمايي کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


راهپيمايان تهراني،ضمن سر دادن شعارهاي «مرگ بر اسرائيل» و «مرگ بر آمريکا»، انزجار خود را از فتنه و توطئه جديد استکبار جهاني براي تثبيت موجوديت منحوس و نامشروع رژيم غاصب صهيونيستي با تغيير پايتخت اين رژيم ابراز داشتند.
همچنين پلاکاردهايي با مضمون حمايت از «فلسطين» و «انتفاضه» در دست راهپيمايان تهراني قرار داشت. آنها با شعارهايشان نشان دادند که راهکار مدنظرشان براي مقابله با ستمگري‌ها و تجاوزکاري‌هاي رژيم کودک‌کش صهيونيستي، تنها مقاومت و انتفاضه است.
راهپيمايان تهراني همچنين،در جريان مراسم امروز، پرچم رژيم صهيونيستي را به آتش کشيدند.
همچنين متن کامل قطعـنامه پاياني تظاهـرات ضدآمريکايي- صهيونيستي ملت بزرگ ايران اسلامي به اين شرح است:
تصميم شيطاني و نابخردانه آمريکاي جنايتکار و ام الفساد قرن در حمايت بي چون و چرا از جنايات وحشيانه، آشکار و ضد بشري رژيم سفاک، اشغالگر و تروريست پرور صهيونيستي در انتقال سفارت خود از تل آويو به بيت المقدس و به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم مجعول صهيونيستي؛ صفحه‌اي جديد از حلقه‌هاي رذيلانه جنايت و صحنه‌اي جديد از خباثت و خيانت امريکا و صهيونيسم مستکبر و متوحش را در مقابل چشمان ميليون‌ها انسان آزاده جهان به نمايش در آورد. اما ملت‌ها و دولت‌هاي مسلمان و آزاده جهان به ويژه جهان اسلام و امت بزرگ رسول الله «صلي الله عليه و آله و سلم» و ملت محمدي و سلحشور ايران اسلامي با الگوگيري از ايستادگي و مقاومت پيامبر اعظم «صلي الله عليه و آله و سلم» در برابر قدرت‌هاي شيطاني؛ شرکت‌کنندگان در تظاهرات ضد آمريکايي – صهيونيستي که در پاسخ به ياوه‌گويي‌هاي خصمانه و ابلهانه رئيس‌جمهور آمريکا، در اين مراسم پرشور شرکت نموده‌اند با فرياد رسا و نداي ملکوتي الله اکبر – خامنه‌اي رهبر اعلام مي‌دارند:
1 – مـا تـظاهرکنندگان، همچنان آمريکا را شيطان بزرگ و دشمن شماره يک بشريّت و عامل اصلي ناامني و جنگ در منطقه و جهان دانسته و مراتب نفرت و خشم قلبي خود از اين ددمنشي و سياست‌هاي خصمانه به ويژه از تصميم ابلهانه ترامپ در انتقال سفارت خود به بيت المقدس و رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي را اعلام مي‌نماييم.
2- مردم فهيم ايران در پيروي از فرمايشات مقام معظم رهبري باور دارند که مسئله فلسطين، امروز در رأس مسائل سياسي امت اسلام است و همه موظفند براي آزادي و نجات ملت فلسطين تلاش و مجاهدت کرده و در اين مسير پايدار خواهيم ماند.
3 – ما ملت بزرگ ايران اسلامي اعلام مي‌داريم: سرزمين فلسـطين، بزرگتـر از آن است که ترامپ بتواند با اين گونه تصميمات، تاريخ آن را تغيير دهد و به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيمي اشغالگر و تروريست پرور، به هيچ وجه اعتبار قانوني نداشته و قدس تا ابد پايتخت فلسطين باقي خواهد ماند.
4 – تظاهرکنندگان حاضر، با الهام از آموزه‌هاي مکتب انسان‌ساز اسلام و رهنمود‌هاي حکيمانه رهبرکبير انقلاب و بنيانگذار نظام مقدس اسلامي حضرت امام خميني «رضوان‌الله تعالي عليه» و امام المسلمين، مقام معظم رهبري حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي «مدظله‌العالي» همچنان از مستضعفين و مظلومين جهان خاصه مردم مظلوم و قهرمان فلسطين در برابر جنايات سفاکان، رژيم مستکبر آمريکا و اشغالگران قدس شريف حمايت کرده و به آرمان آزادي قدس شريف پايبند خواهيم ماند.
5- ملت بزرگ و شجاع ايران، اين تصميم نابخردانه ترامپ و رژيم صهيونيستي را به نوعي اعلام جنگ با فلسطين و دنياي اسلام دانسته و در مقابل اين زياده خواهي و حرکت شيطاني، همچنان مقاوم ايستاده و از آرمان فلسطين دفاع خواهند کرد؛ و السّـلام عليـکم و رحـمة الله و برکاتـة
جمعه 17 آذرماه ـ. سال 1396 هجري خورشيدي
مصادف با 19 ربيع الاول ـ. سال 1439 هجري قمري
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۰۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد عضویت کامل فلسطین در این سازمان در ۱۵ آوریل برگزار شد. در این جلسه ۱۲ عضو شورا به عضویت فلسطین رای مثبت دادند و این تنها دولت آمریکا بود که با رای منفی خود مانع تصویب قطعنامه عضویت شد. این در حالی است که طبق موازین حقوق بین‌الملل از جمله حق تعیین سرنوشت، فلسطینی‌ها می‌توانند به عنوان یک دولت در جامعه بین‌المللی حضور داشته باشند و از امکانات آن نیز در چارچوب حقوق و تکالیف بین‌المللی دولت‌ها بهره‌مند شوند.

رسمیت حق تعیین سرنوشت فلسطینیان در ترتیبات نهادی بین‌المللی

از دهه ۱۹۷۰ میلادی حق تعیین سرنوشت در زمره قواعد حقوق بشر درآمد و در قلمرو داخلی کشورها نیز در ارزیابی مشروعیت حکومت‌ها بدان استناد می‌شود. حق تعیین سرنوشت عبارت است از حق کلیه مردم برای تعیین آینده سیاسی خود و تعقیب توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آزادانه. تعیین سرنوشت حقی است بنیادین که بدون آن سایر حقوق نمی توانند به طور کامل محقق شوند؛ تعیین سرنوشت فقط یک اصل نیست، بلکه مهمترین حق در حقوق بشر است و پیش شرط برای اعمال همه حقوق و آزادی های فردی است.

این حق در حقوق بین الملل، از جنبه‌های فردی و جمعی برخوردار است. به جنبه فردی در ماده ۲۵ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی اشاره شد و مواد اول و ۵۵ منشور ملل متحد نیز جنبه جمعی این حق را مورد تاکید قرار داده اند. بنابراین آنچه مردم فلسطین را از حق تعیین سرنوشت برخوردار کرده، ملت بودن آنان است.

مردم فلسطین هم تعلق خود را به یک ملت واحد و مستقل باور دارند و هم از ویژگی‌های عینی مشترک مانند تاریخ مشخص در سرزمینی معین با فرهنگی متمایز، حداقل از زمان تجزیه امپراتوری عثمانی برخوردارند. تعلق فلسطینیان به یک ملت واحد در منشور ملی فلسطین به صورت هویت فلسطینی و ملت عرب فلسطین و اینکه آنها شهروندان عربی هستند انعکاس یافته است. تعلق داشتن فلسطینیان به یک ملت مستقل و برخورداری از حق تعیین سرنوشت در میثاق جامعه ملل و قطعنامه‌های مجمع عمومی رسمیت یافته است.

در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۲ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ۱۹۶۷، با ۱۳۸ رای موافق و ۹ رای مخالف فلسطین را به صورت دوفاکتو به منزله کشور به رسمیت شناخت و موقعیت آن را از نهاد ناظر غیرعضو به دولت ناظر غیرعضو تغییر داد. حال آنکه هنوز سرزمین‌های فلسطینی در اشغال نظامی قرار داشتند. در نهایت مجمع عمومی در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی با تصویب قطعنامه‌ای با ۱۸۰ رای موافق حق تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخت و از همه کشورها خواست به کمک‌های خود برای عملی شدن سریع‌تر حق تعیین سرنوشت این مردم ادامه دهند. در قطعنامه‌ای دیگر نیز در ۱۹ دسامبر همان سال بر حاکمیت دائمی مردم فلسطین بر سرزمین اشغالی فلسطین از جمله بیت‌المقدس شرقی مجددا تاکید نمود.

سابقه پذیرش حق تعیین سرنوشت فلسطین توسط رژیم صهیونیستی

علاوه بر رویه‌های بین‌المللی، رژیم صهیونیستی نیز بارها در موافقت‌نامه‌ها درباره کرانه باختری و نوار غزه، حق مشروع ملت فلسطین در تعیین سرنوشت را پذیرفته است. در سال ۱۹۹۳ پس از به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی توسط یاسر عرفات، نخست وزیر این رژیم نیز ساف را به عنوان نماینده مردم فلسطین به رسمیت شناخت. این موضع تل‌آویو در سال‌های بعد نیز تکرار شد. در سپتامبر ۱۹۹۳ به موجب اعلامیه اصول مربوط به ترتیبات دولت خودگردان موقت، این موجودیت به منزله شورای منتخب مردم فلسطین برای یک دوره گذار پنج ساله در نوار غزه و کرانه باختری ایجاد شد. افزایش صلاحیت‌های دولت خودگردان در موافقت‌نامه‌های بعدی صلح، مانند موافقت‌نامه وای‌ریور در سال ۱۹۹۸ و یادداشت تفاهم شرم‌الشیخ در سال ۱۹۹۹ شخصیت حقوقی بین‌المللی دولت خودگردان را به همراه آورد. تحولات بعدی در فلسطین به ویژه مقاومت مردم در برابر تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه نیز موید همین موضوع بود.

فرایند پذیرش عضویت در سازمان ملل

پذیرش در سازمان ملل متحد با توصیه شورای امنیت به مجمع عمومی و تصویب توسط مجمع عمومی صورت می‌گیرد. برای بررسی عضویت اعضای جدید، روش رای‌گیری در شورا به صورت اکثریت کیفی است که این روش باعث شده است تا اعضای دائم عملا از حق وتو برخوردار باشند. بررسی سابقه اعضای دائم شورا نشان می‌دهد که اتحاد جماهیر شوروی ۴۷ بار برای جلوگیری از عضویت ۱۶ کشور، متوسل به حق وتو شد. بر این اساس، در سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۴ سازمان ملل با یک بن بست مواجه بود. این موضوع در دو نوبت از سوی مجمع عمومی در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح شد. در دومین نظر مشورتی در مارس ۱۹۵۰ آمده است که مجمع عمومی نمی‌تواند دولتی را به عضویت بپذیرد مگر این که شورای امنیت درخواست عضویت آن دولت را پذیرفته باشد.

حمایت از رژیم صهیونیستی؛ اصلی‌ترین منفعت آمریکا

در این بین اصلی‌ترین منفعت سیاست خارجی آمریکا در دوره کنونی، حمایت همه‌جانبه از رژیم اشغالگر و بی‌توجهی به خواسته‌های فلسطینیان است. بعد از وتوی قطعنامه عضویت فلسطین، رابرت وود معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت: «ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رای مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد.» معنای دیگر این گذاره این است که فلسطینیان چه برای تشکیل دولت و چه برای عضویت در سازمان ملل باید شروط واشنگتن و تل‌آویو را بپذیرند. اگر بپذیریم که راه‌حل دو دولتی در سال ۱۹۷۴ توسط سازمان ملل ارائه شد و دولت‌های مختلف آمریکا نیز در مقاطع گوناگون آن را پذیرفته‌اند، اقدام آمریکا در وتوی عضویت کامل فلسطین چیزی جز یک اقدام سیاسی از جایگاه قدرت بزرگ نیست که هدف آن پذیرش شروطی است که آمریکا در معامله قرن مطرح کرد اعم از:

حاکمیت اسرائیل در ۳۰ درصد کرانه باختری از جمله رود اردن

خلع سلاح نوار غزه

الزام فلسطینیان به شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان دولت یهود

شهرک‌های صهیونیستی جزو خاک رژیم اشغالگر محسوب می‌شوند

کنترل امنیتی بخش اعظمی از کرانه باختری و گذرگاه‌ها توسط نیروهای رژیم صهیونیستی

فلسطینیان حق داشتن ارتش را ندارند

لغو تمام محدودیت‌های صهیونیستی در آینده و ...

نتیجه

فرایند تشکیل دولت مستقل فلسطین تاکنون تحولات مختلفی را پشت سر گذاشته؛ از جمله اینکه مجمع عمومی سازمان ملل به صورت دوفاکتو تشکیل دولت فلسطین را تایید کرده است. اولویت شورای امنیت و لزوم گذر از فرایند تصویب این شورا، به سدی محکم برای عضویت کامل دولت فلسطینی در سازمان ملل تبدیل شده است. سال‌هاست که شورای امنیت بیش از یک نهاد حقوقی، نهاد سیاسی محسوب می‌شود که مبنای عمل آن منافع اعضای دائم است. سازوکار داخلی شورا نیز که بر مبنای اکثریت کیفی است، آن را به ابزاری در میان ابزارهای متعدد آمریکا برای حمایت از منافع رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است.

سجاد مرادی کلارده، پژوهشگر روابط بین‌الملل

کد خبر 6084211

دیگر خبرها

  • دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسرائیلی تا مهمات منفجر نشده در غزه
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • تظاهرات حامیان فلسطین در لندن + تصاویر
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • بیانیه دانشگاه امیرکبیر در محکومیت سرکوب خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشگاهیان حامی فلسطین
  • حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • طوفان بشری مردم صعده یمن در حمایت از غزه
  • محکومیت رژیم صهیونیستی در جمعه خشم
  • دانشجویان دانشگاه براون در آمریکا نیز به جمع تظاهرات کنندگان علیه رژیم صهیونیستی پیوستند (فیلم)