Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حریزاوی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان تا چه میزان به ماموریت خود که تبلیغ دین در متن دانشگاه بوده است نائل آمده؟، اظهار کرد: برنامه حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مبتنی بر این است که از میان معرفت‌جویانی که سالیانه ثبت‌نام می‌کنند و عضو می‌شوند، یک تعداد از آن‌ها را به شکل حداکثری برای یک ماموریت آماده کند، آن ماموریت اصطلاحاً «جهاد علمی-فرهنگی» است یا همان مسئله تبلیغ دین در عرصه دانشگاه‌ها؛ یعنی دانشجویی را که در حوزه علوم اسلامی ثبت‌نام می‌کند، از روزی که ثبت‌نام می‌کند ما عنوان «معرفت‌جو» را در مورد آن به کار می‌بریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: بر اساس منویات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص اسلامی شدن دانشگاه یک ماموریت از عرصه‌هایی که مبتلابه است انتخاب می‌شود که در این بین ۱۳ عرصه مدنظر بوده؛ عرصه اقتصاد، سلامت، سیاست، داخل، خارج، خانواده، هنر، رسانه، معماری و ... و در عر‌صه‌هایی که مرتبط با پیاده‌سازی دین در متن جامعه هستند، دانشجو برای اجرای این ماموریت آماده‌سازی و توانمندسازی شود. قضیه تبلیغ دین در متن دانشگاه به این معناست نه اینکه ما حتما بخواهیم در دانشگاه هیئت درست کنیم، هر چند آن‌ها معتبر هستند و برای آن‌ها ارزش بسیاری قائل هستیم.

حریزاوی شکل‌گیری شبکه منسجم برای انجام کار‌های جهادی را یکی از زیرمجموعه‌های این ماموریت خواند و گفت: این‌ها به آن معناست که همه معرفت‌جویانی که در حوزه ثبت‌نام کرده‌اند که مثلا ۱۰ هزار نفر در مراکز حوزه فعالیت می‌کنند، این‌ها در عرصه‌های خودشان کار جهادی انجام می‌دهند، آن وقت شبکه منسجم از دانشجویان شکل می‌گیرد؛ یعنی به طور مثال دانشجویان هنر و معماری که در کل کشور فعالیت می‌کنند به هم شبکه می‌شوند، آن‌ها که در حوزه خانواده کار می‌کنند به هم شبکه می‌شوند و ... تا اینکه یک‌سری نشست‌هایی را حوزه برگزار می‌کند و نمایندگان این‌ها می‌آیند و در مورد پیشرفت‌هایی که در آن عرصه داشتند با هم گفت‌وگو و تبادل نظر می‌کنند و هم‌افزایی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: جهاد علمی - فرهنگی را از سال ۹۳ آغاز کردیم و اکنون در مرحله تشکیل و توسعه قرارگاه جهاد علمی - فرهنگی هستیم؛ یعنی همان شبکه‌ای که شما اطلاع دارید پیاده‌سازی این شبکه در ۱۳ رشته کار آسانی نیست، تعداد زیادی استاد و تعداد زیادی طلاب حوزه احتیاج داریم که در کنار دانشجویان قرار گیرند، این یک برنامه‌ای است که چند سال طول می‌کشد به شکل کامل پیاده‌سازی و تحقق یابد.

حریزاوی گفت: مسئله دیگر استقرار نظام جدید تعلیم و تربیت حوزه است که از امسال باز شده است و مراحل اصلی و حساس حوزه است که در قالب چهار درس نظام اندیشه اسلامی، نظام اندیشه معارف، جهاد اثر و دانشجوی انقلاب اسلامی در درس دانشجویان برگزار می‌شود و در سال آینده هم برگزاری دوره‌های تخصصی را در دستور کار داریم که در چند دوره آزمایشی در سال جدید انجام دادیم و دوره‌ها را برگزار کردیم، اما به شکل رسمی سال آینده دوره‌های تخصصی را در دستور کارمان قرار دادیم.

وی تصریح کرد: در همه رشته‌ها به صورت میان‌رشته‌ای تعریف می‌شود؛ مثلا معارف انقلاب، معارف خانواده، معارف عقلانی، معارف قرآن، معارف پیاده‌سازی اسلام، پیاده‌سازی تربیت اسلامی رشته‌های است که بخشی از آن‌ها طراحی شده است و بخشی از آن‌ها تجربه شده و بخشی هم ان‌شاء الله طراحی آن انجام شود.

وی افزود: می‌توان گفت: یکی از ماموریت‌های ما پیگیری آرمان «دانشگاه اسلامی» است و حوزه علوم اسلامی موظف است این را در مسیر دانشگاه و در رشته‌های دانشگاهی به شکل تخصصی دنبال کند، البته فقط حوزه علوم اسلامی این ماموریت را ندارد نهاد‌های دیگری هم هستند که در این زمینه فعالیت می‌کنند، اما ما هم به سهم خودمان با این جامعه آماری که در اختیار داریم این ماموریت را دنبال می‌کنیم.

مدیر حوزه‌های علوم اسلامی دانشگاهیان کشور با اشاره به برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در سطح دانشگاه‌ها و نقش حوزه علوم اسلامی در این امر، عنوان کرد: این امر، وظیفه دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی است، حوزه دانشجویی تشکل محسوب نمی‌شود و این کرسی‌ها، یکی از برنامه‌های نهاد رهبری در دانشگاه است اما از این جهت که فعالان فرهنگی و تشکل‌ها اعضای حوزه را تشکیل می‌دهند، معرفت‌جویان حوزه معمولا برگزار کننده کرسی‌ها هستند و اتفاقات در کرسی‌ها به عنوان یک عنصر فعال حضور دارند این به اصطلاح به طریقی غیر مستقیم نقش بچه‌های حوزه را در برگزاری کرسی‌ها نشان می‌دهد.

وی افزود: بر حسب اعلام نیازی که در دانشگاه است، گاهی اوقات معرفت‌جویان حوزه، مستقیما کرسی‌ها را برگزار می‌کنند؛ در ماه گذشته در دانشگاه امیر کبیر یک کرسی آزاداندیشی را پیرامون مرحله انسان‌های نوظهور و استقبال دانشجو‌یان به این گونه انسان‌ها داشتیم، هر سال در سطح کشور مواردی را داریم که حوزه علوم اسلامی برگزاری کرسی‌ها را بر عهده دارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران طی پیامی عنوان کرد: ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی راهبردهای دشمن در اعمال تحریم‌های اقتصادی و ایجاد اختلال در روند تولید، تصویر قشری انقلابی، ولایی و وفادار به نظام را از کارگران سختکوش ایران در منظر همگان قرار داده است.

به گزارش ایسنا، متن پیام حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی به شرح زیر است:

فرارسیدن یکم ماه می میلادی روز جهانی کارگر که امسال با ۱۲ اردیبهشت، سالروز عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عجین گردیده، را به همه تلاشگران متعهد و سختکوش عرصه آبادانی و پیشرفت کشور تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.

نقش‌آفرینی مؤثر و تعیین‌کننده جامعه کارگری در مقاطع سرنوشت ساز انقلاب اسلامی، از حضور تکلیف مدارانه در دوران دفاع مقدس و تقدیم ۱۴ هزار شهید والامقام گرفته، تا مجاهدت خستگی‌ناپذیر و ایستادگی در مسیر خنثی‌سازی راهبردهای خصمانه دشمن در اعمال تحریم‌های اقتصادی و ایجاد اختلال در روند تولید، تصویر قشری انقلابی، ولایی و وفادار به نظام مقدس جمهوری اسلامی را از کارگران سختکوش ایران اسلامی در منظر همگان قرار داده است.

در این برهه حساس کنونی که با تدبیر و دوراندیشی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای «ادام الله ظله الوارف» باورِ توان و ظرفیت‌های بی‌بدیل داخلی و خودکفایی در عرصه‌های مختلف در برابر فتنه‌های اقتصادی دشمن، به عنوان اولویتی مهم قرار گرفته، کارگران خدوم و زحمت‌کش ایران اسلامی به عنوان سنگرنشینان خط مقدم جبهه جهاد اقتصادی بیشترین نقش را در به حرکت درآوردن چرخه تولید، توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌نماید.

اینجانب ضمن قدردانی و پاسداشت مجاهدت و تلاش های ارزنده کارگران عزیز و خانواده های محترمشان که با همدلی، ایثار و تحمل سختی‌ها سهم برجسته ای در پیمودن مسیر عزت و استقلال ایران اسلامی بر دوش دارند، انتظار می‌رود در سالی که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گرفته است، کارگران به عنوان رکن اصلی جهش تولید، کماکان با تکیه بر مبانی اعتقادی و ارزش های اسلامی و با تفکر بسیجی، روحیه جهادی و خلق آثار ماندگار، زمینه رشد و بالندگی کشورمان را در تحقق حماسه عظیم اقتصادی فراهم سازند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان