Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه کتاب مشهد امسال در حالی به پایان رسید که تنور مخاطبانش از سالهای پیش سردتر بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ امسال نوزدهمین نمایشگاه کتاب مشهد همزمان با نمایشگاه ناشران جهان اسلام و هشتمین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس برگزار شد که برگزاری این دو نمایشگاه در کنار نمایشگاه نوزدهم به دلیل انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با توجه به حضور این دو نمایشگاه در کنار نمایشگاه نوزدهم کتاب مشهد انتظار می رفت که مخاطبان استقبال بیشتری از این نمایشگاه داشته باشند؛ اما وقتی به سراغ غرفه دارها می رویم از استقبال کم مردم و گرانی غرفه ها  می گویند.

 سعید مرتضوی یکی از غرفه داران است که در زمینه کتابهای داستانی و ادبیات فعالیت می کند او به ما می گوید 200 هزار تومان برای برپایی غرفه را دادم؛ اما حتی به اندازه اجاره غرفه هم فروش کتاب نداشته ام.

 

وی اداه می دهد: هرسال نمایشگاه کتاب برای ما فروشنده های کتاب یک فرصت است تا کتابهای خود را به مردم که مشتری اصلی ما هستند عرضه کنیم؛ اما متاسفانه امسال نمایشگاه بدتر از سالهای قبل و تبلیغات بسیار ضعیف بود و اداره ارشاد در این زمینه عملکرد خوبی نداشت و نتوانسته برگزاری این رویداد بزرگ را اطلاع رسانی کند به طوری که بسیاری از دوستان و اطرافیان ما خبر ندارند که نمایشگاه کتاب در حال برگزاری است به علاوه نمایشگاه کتاب سال گذشته در مشهد برگزار نشد که این هم یکی دیگر از دلایل حضور نیافتن مردم در این نمایشگاه است.

 

همین طور که در حال گفتگو هستم شهره نجفی به میان حرفمان می آید و می گوید: وقتی کتاب های که می خواهی در این نمایشگاه وجود ندارد چرا بیایم؟

 

وقتی از او سوال می پرسم در چه زمینه ای دنبال کتاب هستی پاسخ می دهد: من رشته ام هنر است؛ اما متاسفانه کتابهای تخصصی در این زمینه خیلی کم است یا اصلا کتابهای که مورد نظر من است، نیست.

سالن فردوسی مخصوص کودکان، کتابهای عمومی و مذهبی است در بخش کودکان چیزی که بیشتر به چشم می خورد کتابهای خارجی است که برای کودکان چاپ شده و این سوال را در ذهن تداعی می کند که آیا کتاب های کودک به قلم نویسندگان و طراحان کتاب ایرانی خوب نیست یا مخاطبان به این نوع کتابها (خارجی) بیشتر تمایل دارند.

 

سهیل راستگو از انتشارات بلور که از رشت به نمایشگاه آمده است در مورد استقبال مخاطبان از نمایشگاه امسال عنوان می کند: کتاب کودک نسبت به کتابهای عمومی وضعیتی بهتری دارد و استقبال مردم از این کتابها بیشتر است و اینکه شما سوال می‌پرسید چرا کتابهای کودک خارجی بیشتر است باید بگویم متاسفانه ما کاراکترهای انیمیشنی که محبوب باشند را نداریم و همین موضوع باعث می‌شود بچه ها بیشتر جذب کتابهایی شوند که شخصیت کارتونی محبوبشان را دارند و ما هم مجبوریم که نظر مخاطب را جلب کنیم.

مریم قوی دل، نماینده انتشارات آرین نوین در مشهد که با کتابهایی که داستانهای ایرانی دارد به نمایشگاه نوزدهم آمده است در پاسخ به این سوالم، می گوید: بسیاری از افرادی که در این چند روز آخر به نمایشگاه می آمدند عنوان می کردند ما اصلا اطلاعی از برگزاری نمایشگاه نداشتیم حتی از تخفیفاتی که برای خرید کتاب فروشنده ها و ناشران به مخاطبان کتاب ارائه می داند بی اطلاع بودیم.

 

این موضوع مجموعه ای از مسائل است که باعث شده نمایشگاه امسال با مخاطب کمی مواجهه شود؛ اما به نظر من دو دلیل ریشه ای را اگر بخواهیم عنوان کنیم، یکی اطلاع رسانی ضعیف است که در نمایشگاه وجود داشته دیگری تخفیفاتی نمایشگاهی است. بسیاری از ناشران به دلیل اینکه هزینه های غرفه ها بسیار بالا بود مثلا برای 18 متر جا باید 400 هزار تومان می دادند، باعث شده بسیاری از ناشران  مثل انتشارات قدیانی در این نمایشگاه حضور پیدا نکند.

از او علت ازدیاد کتابهای خارجی  که در زمینه کودک ترجمه شده را می پرسم که در جواب می گوید: ما هیچ به سراغ داستانهای ایرانی نرفته ایم و اگر رفته ایم طراحان خوبی استفاده نکردیم در واقع این دو مورد باعث شده کتابهای کودک ایرانی مورد استقبال کودکان قرار نگیرند و  فضا برای ورود کتاب کودک خارجی باز شود به همراه حضور این نوع کتابها در میان کودک، فرهنگ غربی هم آرام و بی سرو صدا وارد خانه های ما می شود.

 

وی ادامه داد: به نظر من باید مجوز این نوع کتابها محدود شود، چنانچه این اتفاق نیافتد مسلما فرهنگ جامعه ما دچار تحول خواهد شد؛ چراکه جذابیتهای کاغذ شخصیتهای داستانی و بسیار چیزهای دیگر در این کتاب ها برخلاف کتابهای ایرانی رعایت شده و همین موضوع باعث استقبال کودکان از این کتابها می شود.

صحبتم که با قوی‌دل تمام می شود دختر کوچکی به همراه مادرش درحال نگاه کردن کتابهای کودک هستند، از نازنین هفت ساله در رابطه نمایشگاه می پرسم و او با همان زبان کودکانه اش می گوید : «نمایشگاه خوب بود میخوام کتاب اعداد بگیریم تا زودتر عددها را یاد بگیریم».

 

 مادر نازنین هم در رابطه با نمایشگاه می گوید آمدم برای دخترم کتاب بخرم خوشبختانه کتابهای کودکش خوب بود. از او در رابطه با خرید کتاب ایرانی و خارجی برای کودکش می پرسم در پاسخم جواب می دهد؟«نازنین به حد کافی در خانه انیمیشن های خارجی را می بینید برای همین سعی می کنم کتاب ایرانی برایش بخرم ».

 

کمی آن طرف‌تر محمد طاها هشت ساله حضور دارد و در حال ورق زدن کتابها است از او می پرسم کتابهایی که دیدی خوب بود و او پاسخ می دهد این دو تا کتابی که دیدم (اشاره به کتابهای روی میز غرفه ای که هستیم می کند) خوب بودند؛ نقاشی هایش قشنگ بود و من از آنها خوشم آمد.

 

 از او می پرسم کتابهای که «بن تن» یا باب «اسفنجی» را دوست داری و او در جواب می گوید «من کارتون باب اسنفجی را دوست دارم اگر کتابش باحال باشد صدرصد می خرمش»

 

به سالن بهار و انوری می روم در این دوسالن نمایشگاه ملی هشتمین کتاب دفاع مقدس برپا است چیدمان غرفه های این بخش تنوع بیشتری دارد و استقبال مردم به نظر بیشتر از سالنهای دیگر است؛ اما غرفه داران این بخش هم از نبود مخاطب و تبلیغات کم شاکی هستند.

 

سالن هایی که به ناشران جهان اسلام اختصاص یافته هم چنگی به دل نمی زند و مخاطب زیادی ندارد با آنکه آخرین روز نمایشگاه است و هرسال در آخرین روزهای نمایشگاه شاهد افزایش مخاطبین بودیم؛ اما امسال در آخرین روز نمایشگاه استقبال کمتر از سالهای پیش بود.

 

شاید بتوان گفت تنها بخشی که به نمایشگاه کمی رونق داده بود شبهای فرهنگی شهرستانهای خراسان رضوی بود که با پخش موسیقی محلی سعی داشت کمی نمایشگاه را از سردی خود خارج کند اما....

گزارش از نفیسه سلیمانیان

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران _ اکسپو ۲۰۲۴ در حالی در محل دائمی نمایشگاههای تهران برگزار شده که سالن ۲۵ آن به صنایع دستی تعلق دارد. اگرچه غرفه های مربوط به اکسپوی ۲۰۲۴ همگی با موضوع اقتصادی و فعالیت های مربوط به آن است و بسیاری از شرکت های ارائه خدمات در کشور و خارج از کشور حضور دارند؛ اما در سالن ۲۵ نیز تعداد زیادی از هنرمندان صنایع دستی برای چند سال متوالی در این اکسپو شرکت کرده اند و محصولات خود را در قالب یک پکیج اقتصادی به نمایش و فروش گذاشته اند.

این هنرمندان و صنعتگران که تعدادی از آنها نشان مرغوبیت کالا نیز دارند، در تلاش هستند تا ظرفیت این اکسپو استفاده کرده و به معرفی، فروش و بازاریابی بپردازند. در همین حین تعدادی از غرفه ها به صورت زنده کارگاههای صنایع دستی برپا کرده اند و هنرمندانی در غرفه خود مشغول تولید یا تهیه صنایع دستی هستند.

بسیاری از رشته های هنری صنایع دستی و هنرهای سنتی در این سالن از نمایشگاه قابل مشاهده است از جمله میناکاری، خاتم کاری، فیروزه کوبی، معرق و منبت و فرش دستبافت و جواهرات سنتی و زیورآلات.

همچنین در برخی از غرفه های سالن های دیگر تعدادی از صنایع دستی به صورت پراکنده قابل مشاهده است این صنایع دستی معمولاً تولیدات شرکت های اقتصادی است که کار فرهنگی یا هنری نیز انجام می دهند. مانند یک از هلدینگ های اقتصادی که در زیرمجموعه خود، شرکت صنایع دستی نیز دارد و به تولید صنایع دستی فاخر و صادرات آن می پردازد.

در میان سالن های موجود در اکسپوی ۲۰۲۴ مناطق آزاد نیز حضور دارند و به معرفی ظرفیت های اقتصادی خود پرداخته اند و به موضوع گردشگری به عنوان یک صنعت اقتصادی نگاهی نشده است.

در این اکسپو معاونان گردشگری و صنایع‌دستی نیز حضور پیدا کرده و از سالن ها دیدن کردند.

مریم جلالی معاون صنایع دستی در حاشیه بازدید از غرفه گیلان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ (فرصت‌های سرمایه‌گذاری و صادراتی کشور) با بیان اینکه از طریق نمایشگاه ایران اکسپو می توان به بازارهای جهانی راه یافت ادامه داد: همه زنجیره‌های ارزش شعار سال، ارتباط تنگاتنگی با صنایع دستی دارد.

وی افزود: گیلان به عنوان یکی از عناصر هویتی با داشته‌های غنی همچون عناوین شهر خلاق خوراک یونسکو، روستای جهانی چادرشب بافی و قرار گرفتن سه سایت از جنگل‌های هیرکانی این استان در فهرست میراث جهانی، می‌تواند هویت بخش زنجیره‌های ارزش باشد.

جلالی اظهار کرد: بیش از ۲۷ هزار هنرمند صنایع‌دستی در ۴۲ رشته مختلف در گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایع‌دستی معرفی شده‌اند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: بنا به سیاست‌ها و اولویت‌های تعیین شده از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، پس از ثبت جهانی قاسم‌آباد رودسر با محوریت چادر شب‌بافی، برندسازی در سطح ملی با هدف رونق صنایع‌دستی در منطقه بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گرفته است و پس از معرفی «فشتکه خمام» با عنوان روستای ملی حصیر بافی، شهر رشت نیز به عنوان شهر ملی رشتی دوزی و چهار روستای گیلان روستای ملی اعلام شد.

معاون گردشگری کشور نیز با حضور در اکسپو و به رغم اینکه گردشگری کمترین سهم را از این اکسپو داشت، این نمایشگاه را به‌منظور مخابره تصویری امن و واقعی از ایران توسط تاجران و بازرگانان خارجی حائز اهمیت عنوان کرد و با اشاره به ارائه ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری در این رویداد از رشد ۱۸ برابری سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری از ابتدای دولت سیزدهم خبر داد.

شالبافیان با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و دو هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران افزود: سالن ۲۵ برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری کشور برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردیدهای به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محورهای فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوزهای آنها اخذ شده آماده شده است.

مدیران کل میراث فرهنگی تعدادی از استان ها نیز از این اکسپو دیدن کردند. محمد ثابت اقلیدی مدیرکل استان فارس در بازدیدش گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز در نمایشگاه ایران اکسپو دو غرفه مجزای صنایع‌دستی با همکاری استانداری فارس در سالن‌های ۴۱، ۴۰ و ۲۵ دائر شده است که وسعت غرفه صنایع‌دستی استان در سالن ۲۵ به بیش از ۱۵۰ متر می‌رسد که در قالب آن ۲۶ هنرمند استان بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی فارس را معرفی می‌کنند.

در این میان استان فارس تنها استانی بود که با فرصت های صنایع دستی و گردشگری در اکسپو شرکت کرد. در سالن ۴۰ و ۲۵ D هم می توان فعالیت های این استان را مشاهده کرد.

نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) شنبه ۸ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برپا شده و تا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ادامه دارد. بازدید برای عموم نیز آزاد است.

کد خبر 6092954 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • فیلم استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در فرودگاه مشهد
  • عکس| استقبال پرشور از تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری