Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@23:41:44 GMT

دومین محموله بنزین یورو 5 آماده تحویل شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۲۱۸۹

دومین محموله بنزین یورو 5 آماده تحویل شد

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دولت دوازدهم، عزم جدی برای توسعه سریعتر پالایشگاه میعانات گازی کشور و خودکفایی در تولید بنزین دارد به طوری که در ماه های اخیر، موانع مدیریتی و ساختاری پیش روی توسعه این پالایشگاه را بر طرف کرد.
اکنون فاز نخست این پالایشگاه به بهره برداری رسیده، اما وزارت نفت در نظر دارد که هر چه سریعتر فازهای دوم و سوم این پالایشگاه را نیز راه اندازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در صورت بهره برداری از همه فازهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس، میزان تولید بنزین کشور روزانه 36 میلیون لیتر افزایش می یابد که در صورت تحقق آن نه تنها واردات به صورت کامل قطع می شود، بلکه ایران به صادر کننده بنزین تبدیل می شود.

**استفاده از فرصت قطع برق پالایشگاه برای اتصال واحدهای فازهای 2 و 3
به گزارش شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، محمدعلی دادور مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس درباره خارج شدن موقت این پالایشگاه از مدار تولید، بیان داشت: این اتفاق بر اثر برخورد یک بیل مکانیکی با کابل برق 63 کیلوولت اتفاق افتاد که باعث از دست رفتن شبکه برق اصلی و اضطراری پالایشگاه و از سرویس خارج شدن پالایشگاه شد.
وی با بیان این که در مدت یک روز شبکه برق تعمیر شد، افزود: البته در این مدت تصمیم گرفته شد که تمام انشعابات یوتیلیتی (تجهیزات جانبی و پشتیبانی) و فرآیندی موردنیاز برای راه اندازی و تولید تجاری فازهای دوم و سوم برقرار شود.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس اضافه کرد: بدین ترتیب، در هنگام راه اندازی فازهای دوم و سوم دیگر، نیاز به از سرویس خارج شدن فاز اول و یا اجرای عملیات پر ریسک برای برقراری انشعابات موردنیاز فازهای دوم و سوم در حین تولید فاز اول نخواهد بود.
دادور با بیان این که از روز یکشنبه، واحدهای مختلف پالایشگاه در مدار فعالیت قرار خواهند گرفت، ادامه داد: از ابتدای آبان ماه، تیم ممیزی انرژی با هدف شناسایی و کاهش سوخت و ضایعات تشکیل شد که منجر به کاهش سوخت و ضایعات از 10 درصد خوراک پالایشگاه به کمتر از یک و نیم درصد از خوراک پالایشگاه شد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه اعمال بعضی از این تغییرات نیاز به از سرویس خارج کردن پالایشگاه داشت در این مدت فرصت را غنیمت شمرده و تغییرات مورد نظر تیم ممیزی را اعمال کردیم.

**تحویل دومین محموله بنزین یورو 5
این عضو هیات ‌مدیره شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس اضافه کرد: دومین محموله بنزین یورو 5 تحویل انبار نفت شهید رجایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس در مورد حقوق معوقه کارکنان شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس و نیز کارکنان شاغل در شرکت های پیمانکار این پالایشگاه افزود که از آبان ماه تاکنون سه ماه حقوق معوق کلیه کارکنان این پالایشگاه تسویه شده است.
دادور در انتها از شروع به کار 60 نفر دیگر از قبول‌شدگان در آزمون ورودی شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با آموزش این نیروهای جوان در فاز یک برای راه‌اندازی فاز 2 و 3 پالایشگاه از توان این نیروهای جوان استفاده شود.
شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس پس از انجام تغییرات مدیریتی در اواخر مهرماه 100 نفر از پذیرفته‌شدگان در آزمون ورودی این شرکت که در دوره مدیریتی قبل به‌صورت غیرقانونی از کار برکنار شده بودند را به خدمت گرفت و با احتساب این 60 نفر تاکنون 160 نفر از نیروهای جوانی که حائز بهترین رتبه در آزمون ورودی شده بودند را مشغول به کار کرده است.

**بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور
پالایشگاه 360 هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه در دست ساخت میعانات گازی منطقه خاورمیانه، از ظرفیت تولید روزانه 36 میلیون لیتر بنزین و 14 میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا برخوردار است.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، متعلق به شرکت نفت ستاره خلیج فارس، نخستین پالایشگاه در حال ساخت کشور است که از خوراک میعانات گازی استفاده می کند.
قرارداد ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اواسط دهه 1380 به امضا رسید که قرار بود در چهار سال، با افزایش تولید بنزین و خودکفایی کشور در این فرآورده راهبردی هر چه زودتر ساخته شود اما این هدف هیچگاه محقق نشد و ساخت آن به دلیل تحریم و سوءمدیریت طبق برنامه پیش نرفت و بارها با تاخیر افتاد.
در نهایت، در دولت یازدهم بخش هایی از مرحله نخست این پالایشگاه به بهره برداری رسید.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین