Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز؛ مائده امینی- کارت بازرگانی به نام پیرمردی روستایی ثبت شده که همه دارایی‌اش چند راس گوسفند است. با این کارت میلیاردها تومان گردش مالی شده و حالا که وقت حسابرسی است نه دارایی‌هایش قابل مصادره‌اند نه ممنوع‌الخروج شدن‌ صاحب کارت، محلی از اعراب دارد. 

پدیده اجاره دادن کارت بازرگانی، پدیده‌ای است که مدت‌هاست محل منازعه شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌ها از زوایای پنهان این پدیده گزارش می‌دهند و مسئولان و بازرگانان نسبت به خلاهای قانونی آن هشدار می‌دهند اما در هنوز بر همان پاشنه می‌چرخد.

مطابق قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن، اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. در ایران تنها بازرگانانی می‌توانند در واردات و صادرات فعالیت نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند. لذا، کارت بازرگانی جهت صادرات و واردات کالا برای تاجر ضروری است اما دریافت این کارت کار دشواری نیست و همه می توانند به نوعی صاحب این کارت باشند.

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران در این باره به پول نیوز گفت: بارها و بارها در مورد این کارت صحبت شده است. در وهله اول باید توجه داشته باشیم قانون شرایطی را فراهم کرده که بر اساس حقوق اجتماعی شهروندان، هر ایرانی می تواند صاحب یک کارت بازرگانی باشد.

او افزود: شرایط دریافت این کارت، ثبت دفتر بازرگانی، ثبت نام در اداره مالیاتی و گواهی عدم سوپیشینه است. قوانین کشور ما بر این اساس است که از کسی سلب اختیار برای انجام فعالیت اقتصادی نشود.

لاهوتی تاکید کرد: اینکه برخی فکر می کنند مسئول صدور کارت بازرگانی، اتاق بازرگانی است یک تصور غلط است. اتاق بازرگانی مسئول صادر کردن کارت های بازرگانی نیست و صرفا مدارک متقاضیان را دریافت می کند.

به گفته او وزارت صنعتف معدن و تجارت است که متولی صدور کارت بازرگانی است و اتاق بازرگانی صرفا می تواند کارت عضویت برای دارندگان کارت بازرگانی صادر کند.
لاهوتی درباره جزییات کارت بازرگانی افزود: برای کسی که دارنده کارت عضویت اتاق است، الزامی جهت اخذ کارت بازرگانی وجود ندارد اما کسی که می‌خواهد کارت بازرگانی دریافت کند باید در ابتدا عضو اتاق بازرگانی شود.

رییس کنفدرسیون صادرات اتاق ایران گفت: کارت بازرگانی هم مانند هر مدرک دیگر مورد سو استفاده قرار گیرد و نمی‌توان منکر این شد که در ارائه این کارت ضعف‌هایی وجود دارد؛ ما در کشور خود از ظرفیت تشکل‌ها برای اهلیت افراد استفاده نمی‌کنیم.

لاهوتی افزود: کسی که می‌خواهد کارت بازرگانی دریافت کند باید در خصوص فعالیت‌های خود، مدرک ارائه دهدو مشکل اینجاست که ما در رصد کردن فعالان اقتصادی خود ضعیفیم.

او تاکید کرد: در حال حاضر بیش از 3 میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که باید برای ساماندهی آن‌ها تمهیدات لازم اندیشیده شود.  باید بتوانیم حرکت کالا را از گمرک تا عرضه نهایی رصد کنیم؛ اتفاقی که چندین دهه پیش در کشورهای پیشرفته افتاده و امروز تبدیل به فرهنگ شده است.

لاهوتی در پایان افزود: نه صرفا برای رفع مشکل اجاره دادن کارت‌های بازرگانی بلکه برای بهبود سایر مشکلات این حوزه باید زیرساخت‌های مالیاتی فراهم کنیم. امروز بسیارند افرادی که فعالیت‌های پوششی دارند و درحالی که میلیاردها تومان گردش مالی دارند، ریالی مالیت پرداخت نمی‌کنند.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کشانی پیش از ظهر دوشنبه در آئین گشایش دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاق‌های بازرگانی ایران، اظهار کرد: پیش‌نیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعه‌ای صلح و آرامشی است که از راه گفت‌وگو بین جوامع و فرهنگ‌های مختلف محقق می‌شود.

وی اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرن‌هاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعه‌ای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان می‌دهد که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و همراهی دولت‌ها می‌توان امیدوار بود ملت‌های آسیایی با هم‌افزایی به توسعه همه‌جانبه دست یابند.

وی ادامه داد: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

کشانی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجم‌تر از طریق فناوری‌های نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) به‌منظور گفت‌وگو بین اتاق‌های بازرگانی کار خود را آغاز می‌کند.

وی با اشاره به برگزاری نشست رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی و نشست ارتقای سرمایه‌گذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار می‌شود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت می‌کنم.

کشانی با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس به‌عنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندی‌های استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاش‌های وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.

به گزارش مهر مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092009

دیگر خبرها

  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • پرسپولیس قسط سوم یحیی را پرداخت نکرد
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی اصفهان
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • ۳۰ رئیس اتاق بازرگانی به اکسپو ایران می‌آیند
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود