Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوشهر- ایرنا - دادگستری مازندران پنج تن از قاچاقچیان چوب را که در چند ماه گذشته دهها اصله درخت را در غرب این استان قطع کرده بودند ، به زندان فرستاد و تاکید کرد که به پرونده آنان خارج از نوبت رسیدگی می شود .

به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل دادگستری مازندران ، این افراد 28 آبان امسال درختانی را در حاشیه جاده گردشگری عباس آباد - کلاردشت - تیاس قطع کرده بودند و بلافاصله تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دادستان مرکز مازندران اعلام کرد که برای شناسائی و دستگیری این افراد ادارات اطلاعات و سپاه کل استان با ماموران نیروی انتظامی و حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران همکاری داشتند و از قاچاقچیان هنگام دستگیری 2 تن چوب قاچاق هم به دست آمده بود.
حجت الاسلام اسدالله جعفری به آن دسته از افرادی که اقدام به تخریب جنگل با هدف قاچاق محصولات جنگلی و تضیع حقوق بیت المال می کنند ، هشدار داد که دستگاه قضایی با توجه به حساسیت موضوع ، چنین تخلفی را به صورت فوق العاده نظارت خواهد کرد و با متجاوزان قانونی و قاطعانه برخورد می کند.
** قطع سریالی درختان
قطع درختان مسیر گردشگری عباس آباد به کلاردشت در ماههای گذشته تبدیل به سریال انتقام گیری قاچاقچیان از ماموران منابع طبیعی شده بود به گونه ای که در آخرین مرحله در اواخر آبان ماه امسال قاچاقچیان 42 اصله درخت جنگلی را در جاده عباس آباد -کلاردشت قطع کردند.
پیش از آن هم هشت قاچاقچی 46 اصله درخت را در همین مسیر قطع کرده بودند.
کارشناسان منابع طبیعی علت قطع سریالی درختان در این منطقه را انتقام گیری قاچاقچیان از ماموران منابع طبیعی به خاطر برخورد قاطع آنان ارزیابی کرده بودند .
برخورد با قاچاقچیان چون و متجاوزان به عرصه ای جنگلی مازندران در پی اجرائی شدن قانون ممنوعیت بهره برداری چوب از جنگل های شمال کشور موسوم به طرح تنفس جنگل تشدید شده است .
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بهره‌برداری از جنگل از امسال تا سه سال آینده ممنوع شده است و فقط درختان پوسیده، افتاده و شکسته باید از جنگل خارج شود.
حفاظت از عرصه های جنگلی مازندران بر عهده 2 اداره کل منابع طبیعی است که یکی با مرکزیت نوشهر متولی حفاظت از جنگل های غرب است و دیگری با مرکزیت ساری حفاظت از سایر مناطق را بر عهده دارد .
بر اساس گزارش اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر ، در نیمه نخست امسال 76 فقره پرونده برای متجاوزان به عرصه های طبیعی و جنگلی این منطقه تشکیل شد و دستکم 20 نفر نیز دستگیر شدند.
ادارات کل منابع طبیعی در مازندران دارای گشت های سازماندهی شده شبانه روزی برای حفاظت از عرصه های جنگلی هستند و علاوه بر این از ظرفیت شوراهای اسلامی محل و پایگاه های بسیج هم بهره می گیرند.
حدود 45 درصد از مساحت مازندران را که معادل یک میلیون و 107 هزار هکتار است ، جنگل تشکیل می دهد.
درختان جنگلی مازندران از نوع پهن برگ هستند . مازو ، ممرز ، آزاد ، افرا ، نارون (ملج و اوجا) ، زبان گنجشک ، راش ، نمدار و انجیلی از گونه های مهم درختان جنگلی این استان است .
جنگل مازندران به خاطر وجود گونه های حفاظتی از جمله شمشاد ، سفید پلت و سرخدار شهرت جهانی دارد .
حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر با 313 هزار هکتار جنگل و 197هزار هکتار مرتع، از رامسر تا رُویان را پوشش می دهد.
خبرنگار:‌مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078 /1602/1654

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع

برابر مفاد بخشنامه شماره ۱۴۰۲۳۳۰۹۶/۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع نامه شماره ۱۴۰۳۱۱۵۸/۶۴ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۰ دفتر امور مراتع سازمان مذکور ضوابط صادرات محصولات فرآورده ها فرعی جنگل و مرتع به شرح ذیل است؛

۱- اقلام غیرمجاز جنگلی و مرتعی برای صادرات (صادرات ممنوع): شقاقل، پرسیاوشان زیره سیاه اشنیان شقار، کرفس وحشی و کوهی، کلوس خزه مرزه خوزستانی، گل بنفشه، کشمش کولی، سنبل الطیب مهر، خوش چله داغی سورنجان، قرهقات، بیا تر سرخدار، شمشاد شقایق، ایرانی انواع لالمها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی انواع قارچ خوراکی برداشت از جنگل مان دنبلان سیاه، سیر کوهی (والک) گز، عافی، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی، ریزوم، ثعلب ریشه، کوکب ریشه می ریشه کاسنی ریشه ریواس وحشی، ریشه چوبک، ریشه روناس، خاس ریشه زنبق، وحشی ریشه کوکب، وحشی ریشه شیرین بیان، مرتعی ریشه، سریش برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون گل اروانه پیاز گل، نرگس بذر جاشیر، خوراکی اجزای کامل درختچه های گز مان، شوکه گز روغنی خاک خاکبرگ جنگلی، زغال و و هیزم.

۲- اهم اقلام مجاز مشروط صادراتی جنگلی و مرتعی: گلپر اسپند خارشتر (ترنجبین، شیرخشت، فرنجمشک مریم، نخودی، چماز گز، شهداد، بیدخت، انچوچک، گل نمدار، درمنه، افسنطین، برنجاسب علف گاو، زبان گل نرگس گز خوانسار گز انگبین آویشن شیرازی کاکوتی، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، همیشک انواع سرخس بال، عقابی، عشقه کوله، خاس ترانه، ارغوان باریجه کثیرا، وشاء شکر تیغال انزروت، کاپاریس (لگجی)، علف چای، گل بومادران، گل کاسنی، گل گندم، قدومه شیرازی، بارهنگ بابونه شاتره، موسر (برداشت از مراتع)، کنگر، انواع قارچ خوراکی دنبلان)، سفید قهوه ای و قرمز برداشت شده از توراتع، مستکی سرشاخه آویشن بنایی، سرشاخه آویشن برگ باریک سرشاخه آویشن، کرمانی اندام هوایی، ریواس صمغ طبیعی الله (سقز)، صمغ طبیعی درختان بادام و گیلاس جنگلی (زدو) برگ کنار برگ اکالیپتوس میوه محلب میوه روناس میوه ناخنک کلیل الملک میوه بادام جنگلی کوهی)، میوه زرشک وحشی (جنگلی) میوه نسترن وحشی میوه بنه و بلوط مازوج گال) (بلوط پسته، جنگلی، سماق گردو، جنگلی فندق جنگلی، تخم مرو، مصطکی، زالزالک، اسفناج وحشی، گلابی وحشی، سیب وحشی، جفت، بذر باریجه، بذر آنغوزه، چاشور، میوه خارخاسک و سایر محصولات مرتعی و جنگلی.

برای مشاهده جزییات به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 6092790 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تاوان میلیاردی برای قاچاقچیان گاز مایع یارانه‌ای در قم
  • تاوان میلیاردی برای قاچاقچیان گاز مایع یارانه ای در قم
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • ۱۱ میلیارد ریال تاوان عرضه خارج از شبکه گاز مایع
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان