Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: کارگاه آموزشی چگونگی تولید و ساخت کتاب تصویری امروز (۱۸ آذر) در سیزدهمین نمایشگاه کتاب گیلان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، کارگاه آموزشی چگونگی تولید و ساخت کتاب تصویری با حضور علی بوذری، تصویرگر ایرانی، امیر شعبانی پور، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و فیلیپو جیوردانو، تصویرگر ایتالیایی در سیزدهمین نمایشگاه کتاب گیلان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علی بوذری، در پاسخ به چگونگی ارتباط یک تصویرگر با متن داستان گفت: تصویرسازی یک تصویر روایت گری برای بهتر دیده شدن متن است که در کنار متن معنا می یابد و همین تفاوت تصویرگری با نقاشی است.

 

وی با بیان اینکه در تصویرگری، متن و مخاطب بسیار مهم است افزود: باید دانست که تصویر برای چه نوع مخاطبی با چه سطح آگاهی خلق می شود و در چه گروه سنی قرار دارد.

 

بوذری با اشاره به دو نوع تصویرگری داستانی و غیر داستانی و کارکرد متفاوت آنها تصریح کرد: متن و مخاطب همواره نقشه راه تصویرگران است که از متن شروع کرده و به مخاطب می رسد تا آن را قابل فهم تر و جذاب تر کند. متن واقع گرا نیازمند تصاویر واقع گرا و متن افسانه ایی نیازمند تصاویر تخیلی است.

 

وی ادامه داد: تصویرگر باید با موضوع متن آشنا بوده تا بتواند یک جهانی را برای کتاب بیافریند،ا وقتی داستان محدودیت زمان و مکان دارد باید بدان پایبند بوده تا اثر قابل فهم بریا مخاطب شود.

 

بوذری با اشاره به عدم تناسب متن با تصویر در بسیاری از کتب چاپ شده در ایران گفت: متاسفانه در ایران این اتفاق نمی افتد و در تصویرگری های ایرانی بسیاری از متن ها با تصویر یک کل در هم تنیده و منسجم را ایجاد نمی کند.

 

وی تاکید کرد: تصویرگر نه تنها باید به المان های بصری مسلط باشد بلکه باید به مخاطب و کارکرد آن نیز توجه کند.

 

این تصویرگر ایرانی با بیان اینکه تصویرگری از کارهای سخت دنیاست افزود: برای موفقیت در این حرفه نه تنها باید با مبانی هنرهای تجسمی آشنا و ذوق هنری داشت بلکه باید گونه های مختلف ادبی و مخاطب را نیز شناخت.

 

امیر شعبانی پور، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و تصویرگر نیز در این خصوص گفت: زمان در تصویرگری بسیار مهم است اینکه داستان در چه برهه ای از زمان روی داده است.

 

وی با بیان اینکه شخصیت ها باید اولویت بندی و یاداشت برداری شود گفت: همزمان باید برای متن کاراکترسازی کنیم و این یک اصل برای تصویرگری است.

 

وی تاکید کرد: نحوه برخورد با متن و شخصی سازی در هر تصویرگری مهم است تا فضای خوبی ایجاد و مخاطب همراه شود. امروز دارای مخاطب بازیگوشی هستیم و تصویر گر باید این مخاطب را با خود همراه کند و لازمه آن بروز بودن است.

 

فیلیپو جیوردانو، تصویرگر ایتالیایی با بیان اینکه باید متن را چند بار خواند تا تصویری از متن در ذهن ساخته شود گفت: باید متنی انتخاب کرد که بتوان با آن ارتباط برقرار کرد تا مخاطب را جذب شود.

 

وی با اشاره به تصویرگری خود از یک کتاب افسانه ایی ژاپنی گفت: این یک داستان فولکور درباره شاهزاده خانمی از ماه بود که لازمه تصویرسازی آن انجام کارهای پژوهشی و تحقیقی بسیار بود.

 

جیوردانو با بیان اینکه داستان ها سفر کرده و در هر کشور تغییر می یابد مانند شنگول و منگول، خاطرنشان کرد: برخی از داستان ها جهانی است و با توجه به شرایط فرهنگی و اقتصادی تغییر کرده و روایت می شود اما بن مایه آن همواره حفظ می شود.

 

پایان پیام/84

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور سعید سلیمان‌پور، دبیر جشنواره، بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی، عصر دوشنبه در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد.

بهرعلی محمودی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی در این کارگاه گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت (ع) و در شان امام رضا (ع) شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند و این اشعار است که از این شاعران به یادگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، گفت: خوشبختانه امسال تعداد اشعار ارسالی رشد چشمگیری داشته و ۵۳۶ اثر از داخل و خارج کشور به هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری ارسال شده که از این تعداد ۴۱۶ مورد از داخل و ۱۲۰ اثر از خارج کشور کشورهای ترکیه، آلمان، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق است.

محمودی با اشاره به اینکه جشنواره ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه های جنبی این جشنواره خواهد بود.

سعید سلیمان‌پور، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم گفت: شهرستان خوی شهر فرهنگ و ادب است و این شهرستان در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صدها شاعر به‌نام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده‌اند و آثار بی‌نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است را دارد.

سلیمان‌پور در ادامه با اشاره به تاثیر شعر در جامعه، گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند؛ شعر یک رسانه بین‌المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است و هر شاعری که در مدح و منزلت چهارده معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

براساس این گزارش : در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار (ع) شعرخوانی کردند.

دیگر خبرها

  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • بحران ادبیات داریم
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی دوست من کتاب برگزار می‌شود
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • فرآیند تولید میلیارد‌ها میخ در یک کارگاه پاکستانی (فیلم)
  • برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل