Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@14:11:40 GMT

اهدای خون، محافظه‌کارانه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۹۶۹۰

اهدای خون، محافظه‌کارانه می‌شود

مدیرعامل سازمان انتقال خون، اهدای خون محافظه‌کارانه و مدیریت خون بیماران را از مهم‌ترین اقدامات این سازمان طی چهار سال آینده دانست.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌الله با اشاره به اقدامات پیش روی سازمان انتقال خون طی چهار سال آینده، گفت: در دوره جدید، انرژی سازمان انتقال خون معطوف به تغییر نگاه جامعه پزشکی و تجویزکنندگان خون و فرآورده‌های خونی، از انتقال خون آزادانه و لیبرال به سمت انتقال خون سخت‌گیرانه و محافظه‌کارانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تلاش می‌کنیم تا به جای خون کامل، بیشتر اجزاء خون و فرآورده‌های مناسب‌تر خونی مانند پلاکت که کیفیت بهتری داشته و زیرساخت‌هایشان را ایجاد کرده‌ایم، تجویز شود. بنابراین مفهومی ندارد بیمار نیازمند پلاکت را با پلاسمای شش فرد مختلف مواجه کنیم، درحالیکه می‌توانیم با تزریق مستقیم پلاکت نیاز بیماران را رفع کنیم.

حرکت در جهت مدیریت خون بیماران

وی با بیان اینکه برنامه جدی سازمان انتقال خون طی چهار سال آینده اجرای بحث مدیریت خون بیمار است، افزود: مدیریت خون بیمار مجموعه روش‌ها و فعالیت‌هایی است که بر اساس آن خون خود بیمار مدیریت شده و نیاز بیمار به خون دیگران به حداقل ممکن می‌رسد. باید توجه کرد که این برنامه بسیار موفقی است که در دنیا تجربه‌ای مناسب و با نتیجه مثبت بوده است.

پورفتح‌الله ادامه داد: به عنوان مثال تا سال ۲۰۱۴، آمریکا سالانه ۱۶ میلیون اهدای خون داشت و در کنار آن هم سالانه پنج درصد بر میزان اهدای خون این کشور افزوده می‌شد، اما از سال ۲۰۱۴ به بعد با اجرای برنامه مدیریت خون بیمار کاری کردند که در سال ۲۰۱۶ آمار اهدای خون در آمریکا به ۱۴ میلیون واحد کاهش یافت. ضمن اینکه دیگر افزایش اهدای خون را هم تجربه نکردند. در اروپا نیز با اجرای برنامه مدیریت خون بیمار، میزان اهدای خون از ۴۳ واحد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر به ۳۳ واحد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت کاهش پیدا کرد.

با کم‌خونی وارد اتاق عمل نشوید

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه این روند در کشور ما هم با شکل‌گیری مراکز جامع انتقال خون اتفاق می‌افتد، گفت: بر این اساس باید نگاه جامعه را در موضوع اهدای خون تغییر دهیم. طبعا بخشی از این موضوع با مطالبات بیماران رخ می‌دهد. به عنوان مثال بخشی از مدیریت خون بیمار به این صورت است که در جراحی‌های انتخابی هیچ بیماری، با کم‌خونی وارد اتاق عمل نشود. بر این اساس پزشکان ما باید یاد بگیرند و بیماران ما باید مطالبه‌گر باشند که برای جراحی‌های غیراورژانس ابتدا پزشک کم‌خونی‌ بیماران را برطرف کند و سپس جراحی را آغاز کند؛ چراکه با اصلاح کم‌خونی بیماران، کیفیت درمان هم ارتقاء می‌یابد.

پورفتح‌الله تاکید کرد: همچنین اگر به جامعه پزشکی و مردم یاد دهیم که چند ساعت پیش از عمل جراحی آسپرین یا داروهایی که بر روی پلاکت اثر می‌گذارند، تجویز و مصرف نکنند، می‌توان حجم خون‌ریزی‌ها را در جراحی به حداقل ممکن رساند. حتی امروزه روش‌های انتقال خون خودی وجود دارد  که با استفاده از آنها می‌توان خونی را که حین جراحی ریخته می‌شود، جمع‌آوری کرده، از فیلترهای خاصی عبور داده و آنها  را اصلاح کنیم و خون بیمار را برای خودش استفاده کنیم. بنابراین مجموعه این فعالیت‌های متعدد که ماشه تزریق و انتقال خون محافظه‌کارانه است، با عنوان مدیریت خون بیمار مطرح می‌شود که باید هم در جامعه پزشکی و هم در مردم آموزش داده ‌شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به اینکه انتقال خون یزد به لحاظ خدمت رسانی، فنی و تخصصی و علمی جزو استان‌های برتر کشور است تصریح داشت: استان یزد در زمینه‌ی اهدای خون مستمر جزو برترین‌های کشور و در پوشش اهدای خون جزو استان‌های نسبتاً خوب در بین دیگر استان‌ها هست.
دکتر سیدمحمدرضا آقائی میبدی در این نشست از سازمان انتقال خون به عنوان یک سازمان حیاتی در جامعه یاد کرد و گفت: سازمان انتقال خون هیچ جایگزینی ندارد و تنها ارگان تامین کننده خون و فرآورده‌های آن سازمان انتقال خون می‌باشد.
وی تحول، تعالی و تکامل در خدمت، دانش و پژوهش، اجتماعی کردن انتقال خون و دسترسی آسان برای همه جهت اهدای خون را سه هدف مهم در انتقال خون استان ذکر کرد.
 مدیر کل انتقال خون استان با بیان این که هم اکنون هیچ بیماری در استان یزد معظل خون نمی‌ماند و این حاصل سال‌ها تلاش همکاران در این اداره کل است، ابراز کرد: البته تلاش داریم با ایجاد پایگاه‌های سیار، برای هر کسی و در هر جایی امکان اهدای خون را فراهم کنیم و در این رابطه سامانه سیار اهدای خون در استان به بهره برداری رسیده است و ما می‌توانیم این شرایط را تسهیل‌تر کنیم.
وی به اقدامات اجتماعی و فرهنگی در راستای ترویج بیشتر اهدای خون در حوزه جوانان و بانوان نیز اشاره و از آن جمله به راه اندازی پویش‌های نذر خوشبختی، اهدای خون خانواده، ورزشکاران و جوانان، نبض حیات و مواردی از این دست خبر داد.

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون