Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ با گذشت 77 روز از سال آبی جدید یعنی از آغاز مهرماه امسال تا پایان روز جمعه هفدهم آذرماه متوسط بارش های کشور به 27.5 میلیمتر رسید.
این میزان بارش در مقایسه با متوسط بلندمدت- که 46.5 میلیمتر بود- 40.9 درصد کاهش یافت.
بر همین اساس، بیشترین بارش ها در حوضه های آبریز اصلی، دریای خزر با 25.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 میلیمتر، دریاچه ارومیه با 24 میلیمتر، خلیج فارس و دریای عمان 25.2 میلیمتر، فلات مرکزی 4.5 میلیمتر، مرزی شرق با یک میلیمتر و قره قوم با 8.7 میلیمتر به ثبت رسید.
ایستگاه رامسر- صفارود در استان مازندران شاهد حداکثر بارندگی به میزان 627.5 میلیمتر بود و برای ایستگاه قوچان در استان خراسان رضوی حداقل بارندگی به میزان 22.75 میلیمتر گزارش شد.
حجم بارش های اول مهر تا هفدهم آذر معادل 45 میلیارد و 321 میلیون متر مکعب گزارش شد.
 رییس سازمان هواشناسی کشور جمعه گذشته  اعلام کرد: در سال آبی جاری، 17 استان کشور بیشتر از 40 درصد کمبود بارش دارند که در این میان وضع بارشی در استان های یزد (با 87 درصد کمبود)، مرکزی (با 90 درصد کمبود)، اصفهان (با 91 درصد کمبود)، خراسان جنوبی (با 92 درصد کمبود) و قم (با 99 درصد کمبود) از بقیه استان ها دشوارتر است.
داود پرهیزکار اضافه کرد: علاوه بر پهنه های بسیار گسترده خشکسالی با میزان «خفیف و متوسط» در بیشتر مناطق کشور، درجه «شدید و بسیار شدید» آن در مناطقی از استان های خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان های جنوبی، رضوی و شمالی، گلستان، گیلان، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه مشاهده می شود.
سال آبی از اول مهرماه هر سال آغاز می شود و تا سی و یکم شهریور سال بعد ادامه می یابد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب ایران کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را هفت درصد اعلام کرد و افزود: با وجود اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده، آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس است و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبه رو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سد‌های موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد دانست و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سد‌های تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده که نشان دهنده ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم، با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

دیگر خبرها

  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟