Web Analytics Made Easy - Statcounter

لندن - ایرنا - شرکت‌کنندگان در چهارمین کنفرانس سالانه اسلام هراسی در لندن، نسبت به روند رو به رشد فضای تنفر علیه مسلمانان و خیزش جریانات دست راستی ابراز نگرانی کرده و برلزوم هم‌گرایی و وحدت بیشتر جامعه مسلمانان در انگلیس تأکید کردند.

به گزارش ایرنا، در این کنفرانس که روز یکشنبه از سوی کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس تحت عنوان 'خیزش بومی‌گرایی' در لندن برگزار شد، اندیشمندان، صاحب‌نظران حوزه سیاست، فعالان مدنی و اصحاب رسانه به بررسی علل و ابعاد افزایش اسلام هراسی در انگلیس و برخی کشورهای اروپایی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«آرزو میرعلی» عضو ارشد کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس طی اظهاراتی روند شکل‌گیری اسلام هراسی در این کشور را مورد بررسی قرارداد و سیاستمداران انگلیس را به ایجاد فضای تنفر علیه مسلمانان متهم کرد.
وی پیشنهاد انگلیس مبنی بر پیوستن و افزایش تعامل مسلمانان با جامعه، به‌عنوان راهکاری برای شکستن فضای ضد اسلامی را غیر سودمند توصیف کرد و بیان داشت که تاریخ چنین راهکاری با توجه به تجربه‌ی بد سال‌های گذشته منقضی شده است.
خانم میرعلی، تنها کلید موفقیت مسلمانان را در انگلیس وحدت با یکدیگر و ایستادگی و مقاومت برابر جریانات ضد اسلامی توصیف کرد.
«فیل میلر» روزنامه‌نگار انگلیسی نیز طی اظهاراتی در کنفرانس، سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت این کشور علیه مهاجران را مورد توجه قرارداد و یادآور شد که از زمان روی کار آمدن دولت محافظه‌کار، آمار افرادی که در مراکز نگهداری مهاجران به سر می‌برند، افزایش چشمگیری داشته است.
وی اظهار داشت: در اوایل دهه 90 میلادی به‌طور میانگین یک‌صد مهاجر در بازداشت به سر می‌بردند، اما اکنون بیش از سه هزار نفر در مراکز مهاجرتی بازداشت هستند که این مساله مؤید نگاه منفی و تنفرآمیز دولت انگلیس نسبت به اتباع خارجی است.
این خبرنگار انگلیسی همچنین تعلل در اسکان به‌موقع ساکنان برج سوخته گرنفل که عمدتاً از اتباع کشورهای مسلمان هستند را در کنار افزایش آمار اخراج مهاجران از سوی دولت این کشور قرار داد و نتیجه گرفت که افزایش فضای اسلام هراسی، انعکاس مستقیم سیاست‌های بیگانه هراسی دولت «ترزا می» به شمار می‌رود.
دکتر 'مارتین دکونینگ' استاد مردم‌شناسی دانشگاه آمستردام نیز در این کنفرانس به ارزیابی سیاست‌های 'سازمان‌یافته' غرب علیه مسلمانان پرداخت و افزایش خشونت علیه مسلمانان را نتیجه سیاست‌های یادشده توصیف کرد.
وی 'سکوت تحمیلی' مسلمانان در جوامع غربی را از دیگر پیامدهای اسلام هراسی برشمرد و گفت: مسلمانان واهمه دارند که به طور علنی تروریسم را محکوم کنند، چراکه از نگاه جوامع غربی تروریسم و اسلام به یکدیگر پیوند خورده و این اقدام منجر به افزایش اسلام هراسی خواهد شد.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در حاشیه این کنفرانس، در گفت‌وگو با ایرنا، ریشه اسلام هراسی را در گسترش فضای تنفر در غرب توصیف کرد و گفت: سیاستمداران، رسانه‌ها و شخصیت‌های بر طبل گفتمان اسلام هراسی می‌کوبند و این مساله منجر به گسترش فضای تنفر در جامعه علیه مسلمانان شده است. در چنین فضایی است که فردی مانند ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا می‌شود و علناً علیه مسلمانان جبهه می‌گیرد؛ بنابراین بایستی با این فضا مقابله کنیم.
شجره افزود: بایستی قوانینی که مسلمانان را در غرب هدف قرار می‌دهد، اصلاح شود. متأسفانه شاهد هستیم که رسانه‌ها و سیاستمداران مسلمانان را متهم می‌کنند و به‌سادگی از زیر مسئولیت آن شانه خالی می‌کنند.
وی هشدار داد: سیاستمداران غربی بایستی آگاه باشند که افزایش فضای تنفر و بیگانه هراسی در کشور درنهایت منجر به نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی خواهد شد و زمانی که چنین اتفاقی رخ دهد هیچ‌کس برنده نیست. بایستی به آن‌ها بفهمانیم که هنوز در شرایطی قرار داریم که می‌توانیم اوضاع را از شرایط باخت - باخت به برد-برد تغییر و جامعه را به سمت هم‌زیستی مسالمت‌آمیز سوق دهیم.
این فعال مدنی در بخش دیگری از اظهارات خود، داعش را عامل غرب توصیف کرد و گفت: آن‌ها از این گروه تکفیری استفاده کردند تا وجهه وقیحی از اسلام را نمایش دهند، مبنی بر اینکه اسلام و غرب با یکدیگر در تقابل هستند. اما واقعیت است که داعش دست‌نشانده خود آن‌ها است. این گروه تکفیری بیشتر از آنکه با غیرمسلمانان بجنگد، مسلمانان را قتل‌عام کرد، جهان اسلام را گرفتار خود کرد و از سوی دیگر به غرب بهانه داد تا با اسلام مقابله کند.
شجره تصریح کرد: اکنون شاهد شکست داعش هستیم اما این پایان مشکل نیست و غرب بهانه دیگری پیدا خواهد کرد تا به سیاست‌های خود برای سرکوب مسلمانان ادامه دهد.
شبد**اروپام ** 1379
خبرنگار: هادی نادری ** انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۰۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که افراد سوگیری تصمیم‌های الگوریتم‌ یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری تصمیم‌های خودشان تشخیص می‌دهند. شاید بتوان از این ویژگی برای اصلاح سوگیری‌های انسان استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، از برنامه‌هایی که تماشا می‌کنیم تا افرادی که استخدام می‌کنیم، الگوریتم‌ها به طور فزاینده‌ای در زندگی روزمره ما ادغام می‌شوند و بی‌سروصدا بر تصمیم‌هایی که می‌گیریم اثر می‌گذارند.

به نقل از ادونسد ساینس نیوز، هسته الگوریتم‌ها، مجموعه‌ای از قوانین یا دستورالعمل‌هاست که برای پردازش اطلاعات و به دست آوردن یک نتیجه خاص طراحی شده‌اند اما از آنجا که الگوریتم‌ها از الگوهای رفتاری انسان یاد می‌گیرند، می‌توانند سوگیری‌هایی را که درون ما وجود دارند، منعکس یا حتی تقویت کنند. با وجود این، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که این ممکن است زیاد بد نباشد.

«کری موروج»(Carey Morewedge) استاد «دانشگاه بوستون»(Boston University) معتقد است که این بازتاب می‌تواند نقاط کور سوگیری ما را روشن کند و در اصلاح رفتار نقش داشته باشد. الگوریتم‌های یادگیری ماشینی بسیار موفق هستند زیرا می‌توانند بی‌طرفانه الگوها را در مجموعه داده‌ها پیدا کنند اما در عین حال، سوگیری‌های انسانی را نیز در داده‌های آموزشی خود لحاظ کنند.

هنگامی که این سوگیری‌ها در الگوریتم‌ها شناسایی می‌شوند، می‌توانند به آشکارسازی سوگیری‌های بلندمدت در سازمان‌ها کمک کنند. به عنوان مثال، شرکت «آمازون»(Amazon) سوگیری جنسیتی را در شیوه‌های استخدام خود بررسی نکرده بود اما با آزمایش یک الگوریتم که رزومه‌های جدید را براساس شیوه‌های پیشین استخدام شرکت ارزیابی می‌کرد، به این موضوع پی برد.

موروج گفت: الگوریتم‌ها می‌توانند سوگیری‌های انسانی را کدگذاری و تقویت کنند اما سوگیری‌های ساختاری را نیز در جامعه ما نشان می‌دهند.

انسان‌ها سوگیری‌های خود را تشخیص نمی‌دهند

موروج و گروهش در پژوهش خود نشان دادند که افراد معمولا تمایل بیشتری را به تشخیص دادن و تصحیح کردن سوگیری‌های موجود در تصمیم‌گیری الگوریتم در مقایسه با تصمیم‌گیری خودشان دارند. آنها باور دارند که با دانستن این موضوع ممکن است بتوان از الگوریتم‌ها برای رسیدگی به سوگیری‌های موجود در تصمیم‌گیری‌ها استفاده کرد.

انسان‌ها به دلیل پدیده‌ای به نام «نقطه کور سوگیری»، برای دیدن سوگیری خود تلاش زیادی نمی‌کنند و بیشتر متوجه سوگیری افراد دیگر هستند. دلیل این است که ما می‌توانیم در فرآیندهای تصمیم‌گیری خود، سوگیری را توجیه کنیم یا برای آن بهانه بیاوریم. برای ناظری که هیچ اطلاعاتی درباره فرآیند فکری یا چگونگی تصمیم‌گیری ندارد، سوگیری‌ها واضح‌تر و بهانه‌جویی دشوارتر است.

موروج و همکارانش در این پژوهش نشان دادند که حتی وقتی الگوریتم‌ها براساس رفتارهای ما آموزش داده می‌شوند نیز این موضوع صادق است.

تشخیص دادن سوگیری در الگوریتم ساده‌تر است

پژوهشگران در یک مجموعه آزمایش، از شرکت‌کنندگان خواستند تا سرویس «ایربی‌ان‌بی»(AirBnB) و رانندگان «لیفت»(Lyft) را براساس معیارهای تشخیصی مانند تعداد ستاره‌ها، ارزیابی‌ها و مدت زمان حضور داشتن کنار راننده رتبه‌بندی کنند.

پژوهشگران معیارهای غیرتشخیصی مانند تصویر یا نام را که هیچ ارتباطی با کار ندارند، دستکاری کردند. شرکت‌کنندگان دو بار رتبه‌بندی را انجام دادند و سپس، رتبه‌بندی‌های آنها یا رتبه‌بندی الگوریتم آموزش‌داده‌شده نشان داده شد.

گاهی اوقات رتبه‌بندی خود شرکت‌کنندگان به آنها نشان داده می‌شد اما به آنها گفته می‌شد که رتبه‌بندی الگوریتم است. در همه سناریوها، شرکت‌کنندگان در مقایسه با الگوریتم‌ها سوگیری کمتری را در رتبه‌بندی‌های خود مشاهده کردند.

موروج گفت: مردم وقتی معتقدند که رتبه‌بندی‌ها توسط یک الگوریتم انجام شده است، تمایل بیشتری به سوگیری دارند. این در حالی است که ما در واقع الگوریتم را روی داده‌های آنها آموزش می‌دهیم و رتبه‌بندی الگوریتم براساس آن داده‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: این به این معنا نیست که مردم انواع بیشتری از ویژگی‌ها را در الگوریتم‌ها می‌بینند، بلکه چیزهایی را می‌بینند که برای خودشان تهدیدکننده‌تر است. بیشتر مردم نمی‌خواهند از نژاد در رتبه‌بندی‌های خود استفاده کنند یا می‌خواهند نژاد را در آن رتبه‌بندی نادیده بگیرند. بنابراین، این ایده که نژاد بر آن رتبه‌بندی‌ها تأثیر گذاشته، تهدیدکننده است.

در نتیجه، از آنجا که سوگیری در یک الگوریتم به عنوان تصمیم‌گیری ناقص خود ما تلقی نمی‌شود، دیدن یا اعتراف کردن به وجود آن آسان‌تر است. به گفته موروج، این یافته دو روش را ارائه می‌دهد که الگوریتم‌ها به واسطه آن می‌توانند به انسان در کاهش سوگیری کمک کنند.

وی افزود: یک روش این است که تصمیم‌های خود را جمع‌آوری کنید و الگوها را ببینید که به شما کمک می‌کنند تا سوگیری را تشخیص دهید اما هنوز موانعی بر سر راه توانایی ما برای تشخیص دادن سوگیری‌ها وجود دارد. ما انگیزه‌هایی را برای محافظت از خود داریم.

موروج و گروهش با پیروی از این منطق، آزمایش دیگری را انجام دادند تا ببینند آیا احتمال بیشتری وجود دارد که شرکت‌کنندگان به اصلاح سوگیری در رتبه‌بندی‌های خود یا الگوریتم بپردازند. پس از مشاهده رتبه‌بندی‌ها، به شرکت‌کنندگان فرصت داده شد تا سوگیری را اصلاح کنند و احتمال بیشتری وجود داشت که اصلاحاتی را در رتبه‌بندی الگوریتم انجام دهند. موروج گفت: از آنجا که افراد سوگیری را بیشتر در رتبه‌بندی الگوریتم می‌بینند تا خودشان، احتمال بیشتری وجود دارد که رتبه‌بندی‌های الگوریتم را اصلاح کنند.

موروج اذعان داشت که این پژوهش هنوز در مراحل اولیه است اما او روش ملموسی را می‌بیند که از طریق آن می‌توان یافته‌ها را در آموزش دادن الگوریتم برای جلوگیری از سوگیری در دنیای واقعی ادغام کرد. وی افزود: اولین گام این است که افراد سوگیری‌های خود را بفهمند و آنها را ببینند. من فکر می‌کنم این الگوریتم‌ها، روش سودمندی برای ارائه دادن یک دیدگاه واقعی‌تر به افراد درباره میزان سوگیری آنها هستند.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ایست‌های بازرسی در پی افزایش جرم و جنایت در لندن
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • فراخوان نخستین سالانه تبادل عکس ایران
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت
  • در حمله با چاقو در لندن ۴ نفر زخمی شدند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس