Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: با احیای بافت فرسوده استان اصفهان می‌توان در فضاهای شهری موجود در این استان بیش از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ساخت.

به گزارش ایمنا، عمر شهرنشینی در ایران و به ویژه در استان اصفهان روبه افزایش است و این در حالیست که ساختمان‌های شهری روز به روز تحلیل رفته و با افزایش قدمت شهرها با پدیده بافت فرسوده روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده‌ای که این روزها به معضلی برای بسیاری از شهرهای استان تبدیل شده است.

افزایش عرصه‌های بافت فرسوده در شهرهای استان اصفهان نیاز به بروزرسانی و نوسازی را نشان می‌دهد زیرا اغلب این بافت‌ها که روزی محل زندگی مناسب و جایگاهی برای کسب وکار شهروندان بوده، امروز به تهدیدی برای سلامت اجتماعی و اقتصادی شهرها تبدیل شده است.

بنابر آمار موجود، در حال حاضر هیچ یک از شهرهای استان اصفهان از بافت فرسوده بی نصیب نیست.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، از مجموع ۱۰۷ شهر استان بافت‌های فرسوده تعداد ۵۷ شهر بر اساس شاخص‌های سه گانه‌ ریزدانگی، ناپایداری و  نفوذناپذیری مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با مساحتی بالغ بر ۷ هزار و ۳۰۰ هکتار مورد شناسایی قرار گرفته و به تصویب کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای‌عالی شهرسازی رسیده است.

حجت الله غلامی با بررسی وضعیت بافت فرسوده سایر شهرهای استان اصفهان، اظهار داشت: در خصوص بافت‌های فرسوده سایر شهرها نیز مطالعاتی به منظور شناسایی در طرح‌های توسعه و عمران صورت گرفته اما با توجه به اینکه در بند «ب» ماده ۲ قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی مصوب سال ۱۳۸۹، کمیسیون ماده ۵ به عنوان مرجع قانونی تصویب این محدوده‌ها مشخص شده است، تثبیت این محدوده‌ها نیاز به تدقیق و طرح در کمیسون ماده ۵ دارد و اکنون نمی‌توان آمار قابل اتکایی در خصوص مساحت آنها ارائه کرد.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین سطح بافت فرسوده استان در شهرهای اصفهان، کاشان، خمینی شهر، نجف آباد و شهرضا واقع شده است، بیان داشت: مساحت بافت فرسوده این چهار شهر ۵۵ درصد کل بافت‌های فرسوده‌ استان را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص تشکیل ستاد بازآفرینی شهری برای احیای بافت فرسوده شهری و خروجی آن در اصفهان، گفت: این ستاد در استان اصفهان در قالب جلسات ستاد استانی و شهرستانی بازآفرینی شهری برگزار شده و اگر شاخص‌ترین مصوبه و خروجی آن تصویب سند راهبردی بازآفرینی پایدار شهری استان نام است.

وی با تشریح سند راهبردی بازآفرینی پایدار شهری، افزود: این سند برنامه ۱۰ ساله استان را تا سطح راهکارهای اجرایی مداخله در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری مدنظر داشته و تمام اقدامات سطح محلی بر اساس آن انجام می‌پذیرید.

غلامی بیان داشت: اصفهان در تهیه این سند و محتوا و برنامه آن پیشگام در کشور است به طوری که اصفهان اولین استانی است که دارای نظام برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه بازآفرینی شهری است.

وی در خصوص برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت در راستای احیاء و بازآفرینی بافت فرسوده استان اصفهان، تاکید کرد: برنامه بلندمدت استان همگام با چشم انداز ۱۰ ساله کشور مشخص شده و در سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در سال ۱۴۰۵، تلاش در بازآفرینی همه‌ بافت‌های فرسوده شهری استان است که راهبردها و راهکارهای اجرایی آن در سند بازآفرینی استان به تشریح بیان شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: برنامه‌های کوتاه مدت ما نیز همان برنامه‌های یکساله بازآفرینی شهری استان به تفکیک شهرها و محلات هدف است که محتوای آنها درمان بافت های فرسوده، پهنه‌ها و پیشنگری و پیشگیری از بروز آنها است.

وی در خصوص تسهیلات موجود برای احیای بافت فرسوده استان اصفهان، بیان داشت: تخصیص وام برای احیای بافت فرسوده و همچنین ۲۵ میلیون تومان وام ودیعه به مدت دو سال برای سکونت در محلی دیگر تا اتمام احیای منازل فرسوده از اقدامات مهم دستور کار است.

غلامی در پاسخ به این سوال که با احیای بافت فرسوده موجود در استان زمینه خانه‌دار شدن چه تعداد خانوار فراهم می شود، گفت: با احتساب افزایش تراکم قابل استحصال ناشی از بازآفرینی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری به طور متوسط به میزان ۱۵۰ درصد می توان به طور تقریبی انتظار عرضه‌ ۳۰۰ هزار واحد مسکونی را در سطح بافت‌های فرسوده شناسایی شده استان داشت که البته این رقم با شناسایی و بازآفرینی همه بافت‌های فرسوده شهرهای استان تا عرضه‌ ۴۰۰ هزار واحد مسکونی نیز قابل پیش‌بینی است.

به اعتقاد مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، احیای بافت فرسوده در استان اصفهان در گام نخست نیازمند همکاری مردم ساکن در این بافت‌ها و همچنین مالکان این ساختمان‌ها هستیم و در گام دوم نیز شهرداری‌های استان اصفهان باید همکاری لازم را با مردم در این زمینه داشته باشند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: راه‌اندازی فاز اول خط دو مترو، خرید ۵ واگن قطار برای یک و دو خط مترو، اضافه‌شدن ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل شهر و نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده، اتصال حلقه حفاظتی رینگ چهارم از شمال به جنوب به سپاهان‌شهر و تکمیل سالن اجلاس، نیازمند حمایت مستقیم استاندار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد نورصالحی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در صدوسی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در سال ۱۳۵۸ حضرت امام خمینی (ره) با فرمانی که داشتند، دستور بر تشکیل شورا دادند که در ادامه این روز در تقویم ثبت شده است، شوراها نقطه عطف در انقلاب اسلامی و تاریخ سیاسی نظام جمهوری اسلامی است که مردم را صاحبان اصلی نظام قلمداد می‌کنند.

وی افزود: تشکیل شوراها به‌منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها و روستاها است، بنابراین باید از این ظرفیت و توان حضور مردم با توجه به شعار سال بهره برد، شکل‌گیری شوراها نشان‌دهنده آن است که از آغاز انقلاب تا امروز مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت آن‌ها در تمام عرصه‌ها مدنظر بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: با اینکه نهاد مردمی شورا با ۲۰ سال تأخیر تشکیل شد، اما طی ۲۵ سال که از فعالیت آن می‌گذرد، شاهد رشد و شکوفایی مسئولیت‌پذیری نهاد مردمی هستیم.

نورصالحی گفت: تمام مسئولان نظام و رؤسای قوای مختلف توجه داشتند که از این ظرفیت بیشتر استفاده شود و به نوعی ارتباط مستقیم مردم با بدنه نظام برقرار شود.

وی ادامه داد: میان مدیریت شهر و شورا و مقامات استان همدلی و تفاهم و حمایت و پشتیبانی وجود دارد که امیدوارم روزافزون شود تا در روزهای باقی‌مانده دولت و مدیریت شهری، دستاوردهای خوب و ارزنده برای شما و مردم داشته باشیم.

نورصالحی با اشاره به مطالبه شورای ششم از استاندار اصفهان افزود: راه‌اندازی فاز اول خط دو مترو، بحث قرارداد مپنا برای تجهیزات خط دو مترو، خرید ۵ واگن قطار برای یک و دو خط مترو، اضافه‌شدن ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل شهر و نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده، اتصال حلقه حفاظتی رینگ چهارم از شمال به جنوب به سپاهان شهر و تکمیل سالن اجلاس، کلنگ آغاز حفاری خط سه مترو و ورزشگاه نقش جهان و شهرک ورزشی در شمال اصفهان نیازمند حمایت مستقیم استاندار است که مطالبه ما از نماینده دولت در استان است.

کد خبر 748631

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است