Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:54:03 GMT

اصلاح ساختار درآمدی شهرداری نیاز به جراحی دارد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۱۷۱۳

اصلاح ساختار درآمدی شهرداری نیاز به جراحی دارد

رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران بر ضرورت پیگیری کمیته ها و کمیسیون های شورای شهر تهران برای اصلاح ساختار درآمدی بخش های شهرداری تاکید کرد و آن را نیازمند جراحی دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، هم اندیشی درخصوص افزایش سهم منابع پایدار در درآمدهای شهرداری تهران توسط کمیته اقتصادی شورای شهر تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه سید محمود میرلوحی با بیان اینکه مدتهاست زنگ خطر بیدارباش و هشدار در خصوص منابع پایدار شهر تهران زده شده است، گفت: اما تاکنون اعتنایی به این موضوع نشده و شاهدیم در شهر تهران منابع و درآمدها بیشتر بر اساس منابع ناپایدار است و ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی ایجاد شده و در سال ۶ هزار میلیارد تومان بهره این بدهی را می دهیم؛ امکان ادامه این وضعیت وجود ندارد.

میرلوحی ادامه داد: کمیته اقتصاد شورای شهر تهران از تمامی نهادها و سازمان هایی که می توانند به حل این مشکل کمک کرده و با بحث های کارشناسانه زمینه ایجاد تحول در این حوزه را فراهم کنند دعوت کرده تا به راهکارهای دقیقی برسیم.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه بودجه شهرداری تهران باید بودجه ای متعادل شود و درآمدها و هزینه های آن با هم تناسب داشته باشند، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۸۰ درصد درآمدها ناپایدار و تنها ۲۰ درصد پایدار است و منابع درآمدی نیز محدود به چند موضوع است و باقی منابع آنقدر خرد و ناچیز است که ارزش حسابداری و نگهداری نیز ندارد.

وی بزرگترین منبع درآمدی پایدار را از محل عوارض ساختمانی و پسماند عنوان کرد و گفت: هر خانوار تهرانی سالیانه ۹۸ هزارتومان عوارض پرداخت می کنند که این میزان در برابر هزینه ای که برای دریافت عوارض می شود، ناچیز است. در برخی از واحدهای مسکونی در تهران شهروندان سالانه ۵ تا ۶ میلیون تومان شارژ می دهند و این تناسبی با عوارض ۹۸ هزارتومانی شهرداری ندارد.

میرلوحی ایجاد خزانه شهری و شفافیت را زمینه ساز افزایش سهم درآمدهای پایدار عنوان کرد و گفت: شهروندان باید متناسب با خدماتی که دریافت می کنند عوارض پرداخت کنند. در حال حاضر سهم خودروها در ایجاد ترافیک و آلودگی هوا ۶۰ درصد است، اما سهم خودروها در عوارض شهری ۳ درصد است که این دو تناسبی با هم ندارند.

این عضو شورای شهر گفت: افزایش عوارض پارک حاشیه ای که در حال حاضر شهر تهران از این منبع درآمدی محروم است از پیشنهادی بود که از سوی کمیسیون عمران و حمل و نقل برای کسب درآمدهای پایدار مطرح شد.

به گفته میرلوحی، فعالیت های شورا در حوزه درآمدهای پایدار بر اساس همکاری مشترک با مجلس و لایحه درآمدهای پایدار شهری است و این دو موضوع در کنار هم پیش می رود که امیدواریم قوانین بالادستی به صورتی اصلاح شود که شوراها در تعیین نرخ عوارض دستشان باز شود. متاسفانه در حال حاضر شوراها نقشی در تعیین عوارض ندارند.

همچنین در این جلسه مجید فراهانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه به نقش اقتصاد دانش بنیان، استارتاپ ها و شرکت های کارآفرین در افزایش سهم درآمدهای پایدار اشاره کرد و گفت: صد درصد فضاهای زیرسطحی شهر تهران در اختیار شهرداری است و می توان با بازارچه های زیرزمینی، سطح درآمدهای شهری را افزایش داد.

رسولی عضو دیگر شورای شهر تهران در این جلسه با بیان اینکه نمی توان با این اقتصاد شهر را اداره کرد، گفت: باید به دنبال کسب درآمدهای پایدار شهری بود اما حاشیه هایی برای این تصمیم بزرگ وجود دارد که ممکن است گفته شود این پارلمان، پارلمانی گران فروش و گران ساز است و مدیریت شهری بعدی همانطور پوپولیستی اداره شود اما در دراز مدت امکان ادامه این رویه وجود ندارد.

وی پیشنهاد افزایش نرخ سوخت و دریافت عوارض بر سوخت را مطرح کرد و گفت: باید در این چهار سال کاری اساسی در این حوزه انجام شود.

در این جلسه مرتضی حاجی نیز با تاکید بر اینکه چرا به جای گران کردن عوارض برای کسب درآمدهای پایدار به دنبال ارزان کردن برخی از حوزه ها از جمله مترو نیستیم، گفت: باید به موازات افزایش نرخ پارکینگ، مترو ارزان تر و وسایل حمل و نقل عمومی گسترده تر شود. حتما برای کسی که فشردگی مترو را تحمل می کند افزایش ۵۰۰ تومانی بلیت مترو رقم قابل توجهی است.

وی با اشاره به سفری که به خارج از کشور داشته، گفت: راننده تاکسی از من می پرسید دوست دارم از داخل شهر به مقصد برسم یا از اتوبان و برای آنکه از اتوبان استفاده کند، کرایه بیشتری از مسافر دریافت می کرد زیرا خود نیز برای استفاده از اتوبان عوارض پرداخت می کرد. باید چنین تفاوتی در معابر وجود داشته باشد.

او همچنین پیشنهاد افزایش قیمت بنزین در مناطق شمالی شهر نسبت به مناطق جنوبی شهر را داد.

در ادامه این جلسه، مکارم معاون مالی و اداری شورای شهر تهران با بیان اینکه باید همه جوانب را در بررسی شیوه های افزایش درآمد پایدار در نظر بگیریم، گفت: ممکن است تغییر در عوارض با شکایت یک شهروند به دیوان عدالت اداری ملغی شود، همان طور که چنین اتفاقی افتاده است. در این رابطه جلساتی با دیوان عدالت اداری برگزار کردیم تا مسائل منطقی تر و قانونی تر به پیش رود. همچنین در حوزه تعیین نرخ عوارض باید در چارچوب اختیارات مدیریت شهری تصمیم گیری کنیم.

بهاره آروین، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در این جلسه بر ضرورت شفاف سازی درآمد و بودجه شهرداری تاکید کرد و اظهار داشت: ضرورت دارد که برای شهروندان مشخص کنیم که هزینه های اخذ شده در کدام بخش مصرف می شود.

علی رزم، مدیر کل تشخیص و وصول درآمدهای شهرداری تهران در همین خصوص گفت: در گذشته با ایجاد تعریف مشترک از درآمد پایدار شهرداری توانست درآمد ۲۸۰ میلیارد تومانی خود را به ۵ هزار میلیارد تومان برساند.

وی با بیان اینکه با اقدام دولت در خصوص نحوه تخصیص عوارض این درآمد کاهش یافته است بر ضرورت پیگیری موضوعات در حال بررسی در دولت و مجلس در خصوص شهرداری تاکید کرد.

رزم تصریح کرد: مبحث مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال پیگیری بوده و نیازمند ورود شورا برای احیا حق از دست رفته شهرداری است.

وی ادامه داد: مبحث اصلاح تبصره بودجه و تدوین بهای خدمات تا پایان سال دیگر موضوعاتی هستند که ضرورت کمک های شورای شهر تهران در آنها احساس می شود.

مدیر کل درآمدی شهرداری تهران در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش درآمد های شهرداری به صورت تک بعدی نمی تواند اتفاق بیافتد، اظهار داشت: هم اکنون کل درآمدی که می توان از نوسازی در شهر تهران داشت در حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است که می توان با اتخاذ راهکارهای لازم آن را به ۵ هزار میلیارد میلیارد تومان نزدیک کرد.

رزم افزود: بحث خزانه شهرداری، ساماندهی وضعیت درآمدی سازمان ها، مدیریت هزینه ها، فرهنگ سازی پرداخت مالیات عوارض از دیگر موضوعاتی است که باید برای ارتقا سطح درآمد شهرداری پیگیری شود.

سید محمود میر لوحی، رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران در پایان این جلسه با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص قوانین فرادست گفت: هر آنچه بتوان در خصوص قوانین فرادست برای اصلاح وضعیت درآمد های پایدار انجام گیرد خوب است ضمن اینکه حضور شهردار تهران در دولت می تواند دسترسی مستقیمی برای مدیریت شهری ایجاد کند.

وی بر ضرورت اصلاح عملکرد شهرداری و تبیین رویکردها برای پیگیری در شهرداری تاکید کرد و اظهار داشت: باید تعیین شود که تمام مناطق، معاونت ها، سازمان ها و شرکتهای شهرداری تهران در بحث افزایش در آمدها یک گام جلوتر بروند.
وی با اعلام اینکه شهرداری تهران ۷۰ درصد درآمد خود را از منابع ناپایدار تامین می کند گفت: این روند باید اصلاح شود و تمامی موسسات در سال آتی چه با کاهش هزینه ها و چه با افزایش درآمدها، میزان درآمدهای پایدار خود را ۱۰ درصد افزایش دهند.

رئیس کمیته اقتصادی شورا تصریح کرد: یعنی اینکه با اتخاذ تدابیر لازم زیرمجموعه هایی که درآمدزا هستند درآمد خود را افزایش دهند، آنها که خود کفا هستند تبدیل به درآمدزا شوند و آنها که کمک بگیر هستند به سمت خود کفایی حرکت کنند.
میر لوحی بر ضرورت اقدام علمی در این حوزه برای اندیشیدن راهکارهای عملیاتی صحیح تاکید کرد و اظهار داشت: سطح بندی امکانات و خدمات به عنوان یکی از مفاهیم طبقه بندی از جمله موضوعاتی است که در برخی از بخش های شهرداری نبود آن احساس می شود و باید مورد اصلاح قرار گیرد.  

وی بر ضرورت ارائه پیشنهاد ها از سوی خود موسسات و واحد های شهرداری تاکید کرد و گفت: موضوع فرهنگ سازی و پیوست اجتماعی مباحث درستی هستند که باید تهیه و رعایت شوند.

رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران اصلاح نظام درآمدی شهرداری را مستلزم جراحی دانست و اظهار داشت: برای انجام چنین کار بزرگی محافظه کاری معنایی ندارد.

میرلوحی ادامه داد: متاسفانه باید گفت که شهرداری تهران در گذشته از محل بدهی های آینده خرج کرده است و این موضوع سبب شده که ما سالانه مجبور به پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان بدهی باشیم.

وی از ملزم کردن سازمان ها و شرکت های شهرداری برای جذب فاینانس خارجی و داخلی سخن گفت و اظهار داشت: سیستم بودجه شهرداری باید شفاف شده و اثر بخشی سیستم حسابرسی آن ارتقا یابد.

مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه عبور از این مرحله بحرانی نیازمند برنامه ریزی است به کمیته اقتصادی ماموریت داد تا به جمع بندی این موضوع بپردازد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۱۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد

به گزارش خبرنگار مهر، عباس خسروانی ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه از ایجاد و فعالیت مثلث حسابرسی در شهرداری به منظور جلوگیری از تخلفات داخلی خبر داد و گفت: در این راستا حسابرسی مستقیم و اصلاح حساب‌های ۱۰ ساله انجام می‌شود همچنین ۳۸۰۰ ملک شهرداری در اراک شناسایی شده در حالی که پیش از فعالیت شورای ششم، ۶۰۰ ملک شناسایی شده بود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک، اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۹۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان ماشین آلات برای شهرداری خریداری شده در حالی که پیش از این ماشین آلات فرسوده بودند همچنین امسال ۱۲۲ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز ناوگان شهرداری اختصاص یافته است.

خسروانی با اشاره به برخی اقدامات شاخص در حوزه شهری افزود: اجرای طرح استخرهای بهداشتی در مرکز شهر اراک، خرید بیش از ۱۸۰۰ سطل زباله مکانیزه در اراک، آغاز طرح هدایت آب‌های سطحی شهر اراک، اتمام طرح مطالعاتی طرح جامع مدیریت پسماند، لایروبی قنوات، تخصیص اعتبار ۴۸ میلیارد تومانی برای کشتارگاه اراک، اجرای دیوار ساحلی در رودخانه خشکه اراک از دیگر اقدامات این دوره شورا بوده است.

خسروانی تاکید کرد: در اراک تمام صنایع آلاینده شناسایی نشده همچنین عوارض آلاینده نیز پرداخت نکرده‌اند و باید اذعان کرد که میزان پرداختی عوارض آلایندگی در سال گذشته ۱۲۲ میلیارد و ۲۵۲ میلیون تومان بوده است و منصفانه نیست حق مردم شهر اراک از محل عوارض آلایندگی به طور کامل پرداخت نمی‌شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک، هوشمندسازی سامانه حمل و نقل عمومی، اصلاح هندسی معابر اراک در ۳۵ نقطه با اعتبار ۳۵ میلیارد، نصب ۳ پل هوایی در سال گذشته، بازگشایی چند معبر ترافیکی و تجهیز شهر به دوربین‌های هوشمند؛ اجرای خط ویژه اتوبوسرانی و تفکیک زباله از مبدا را از اقدامات شاخص در حوزه ترافیک شهری عنوان کرد.

وی بیان کرد: پروژه بزرگ ممیزی املاک نیز راه اندازی شده که املاک شهرداری را شناسایی و در یک سامانه بارگذاری می‌کند.

کد خبر 6094361

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • توضیحات زاکانی به خبرنگار قدس‌آنلاین درباره همکاری شهرداری با طرح نور / هرجا و هر طور پلیس بخواهد
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • هرجا و هر طور پلیس بخواهد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • توضیحات زاکانی درباره نحوه کمک شهرداری تهران در طرح نور
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران