Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنیامین نتانیاهو در آستانه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در شهر بروکسل گفت: اقدام ترامپ که از جانب فلسطینی‌ها و دولت‌های اروپایی محکوم شده به نفع صلح در خاورمیانه خواهد بود.

او از فلسطینی‌ها خواست تا اسرائیل را به عنوان یک کشور یهودی با پایتختی شهر قدس به رسمیت بشناسد.

در عین حال فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز کمی پیش از آن به خبرنگاران به هنگام استقبال از نتانیاهو در نخستین سفرش به مقر اتحادیه اروپا گفت که این بلوک همچنان "اتفاق نظر بین‌المللی" بر سر شهر قدس را به رسمیت خواهد شناخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موگرینی خواهان یک راه حل دو کشوری که نتانیاهو آن را به چالش کشیده، شد.

در عین حال نتانیاهو از یک توافق صلح احتمالی که از جانب کاخ سفید در دست تهیه است ستایش کرده و گفت: اسرائیل باید به صلح فرصت بدهد.

موگرینی نیز این سفر نتانیاهو را که اولین سفر یک نخست وزیر اسرائیل به مقر اتحادیه اروپا در ۲۲ ساله گذشته محسوب می‌شود یک سفر تاریخی خواهند.

وی اضافه کرد که اتحادیه اروپا معتقد است که آنچه که به نفع اسرائیل است و تنها راه حل درگیری در منطقه محسوب می‌شود یک راه حل دو کشوری بوده و شهر قدس باید هم به عنوان یک پایتخت اسرائیلی و هم یک پایتخت فلسطینی مطرح شود.

او حملات به یهودیان هم در اروپا و هم در اسرائیل را محکوم کرد.

نخست وزیر اسرائیل نیز از موگرینی از بابت این دعوت تشکر کرد و اروپا را یک شریک مهم برای اسرائیل در حوزه امنیت و همچنین در راستای برقراری صلح توصیف کرد.

او خاطر نشان کرد که اروپا در حال حاضر از موج مهاجرانی که از مناطق درگیری در خاورمیانه فرار کرده‌اند رنج می‌کشد.

با وجود آنکه موگرینی متعهد به مشارکت بیشتر اروپا در فرایند صلح شد اما نتانیاهو گفت: صلح وابسته به این است "واقعیت به رسمیت شناخته شود".

او اظهار داشت: به رسمیت شناختن شهر قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی رئیس‌جمهور آمریکا سبب شد که "حقایق روی میز قرار بگیرد".

نتانیاهو قرار است امشب در ضیافت شامی با وزرای خارجه اتحادیه اروپا حضور پیدا کرده و در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کند.

در عین حال موگرینی گفت که خواهان ابراز نگرانی جدی از بابت اقدام ترامپ در اعلام پایتختی شهر قدس برای اسرائیل است و اتحادیه اروپا موضعش را درخصوص اینکه وضعیت اسرائیل باید از طریق مذاکرات میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها تعیین شود حفظ خواهد کرد.

نتانیاهو پیش از شروع این سفر خود در واکنشی به اظهارات موگرینی گفته بود: من مشاهده می‌کنم که برخی ترامپ را از بابت اقدامش درقبال شهر قدس محکوم می‌کنند اما آتش موشک‌ها را محکوم نمی‌کنند. من این ریاکاری را نمی‌پذیرم. من به عنوان نماینده اسرائیل سرم را کاملا بالا می‌گیرم.

وزارت خارجه اسرائیل نیز این واکنش موگرینی را "تعجب آور" توصیف کرده و تاکید کرد که هرگونه انکار این حقیقت ساده (حاکمیت اسرائیل بر قدس) موجب از دسترس دور شدن صلح به سبب ایجاد توقعاتی در میان فلسطینی‌ها که به دور از واقعیت هستند خواهد شد اما ترامپ با یک اقدام درست و شجاعانه شانس صلح را با گفتن حقیقت افزایش داد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم

نخست‌وزیر یونان گفت آتن نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی مانند پاتریوت‌ یا اس-۳۰۰ را به اوکراین ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و ناتو برای افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان اعلام کرد این کشور نمی‌تواند سیستم‌های دفاعی پاتریوت یا اس-۳۰۰ به اوکراین بدهد.

به نقل از بیزینس اینسایدر، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا تحت‌فشار هستند تا سیستم‌های حفاظتی بیشتری برای کی‌یف فراهم کنند، به‌ویژه کشورهایی مانند یونان و اسپانیا که چنین سیستم‌هایی را در اختیار دارند.

میتسوتاکیس در مصاحبه‌ای عنوان کرد: یونان اس-۳۰۰ یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. این سؤال از ما پرسیده شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند در حال بررسی فوری راه‌هایی برای ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند، اما قول مشخصی درباره سامانه‌های پاتریوت ندادند.

باتوجه‌به تنش‌ها با ترکیه، دفاع یک موضوع بسیار حساس برای آتن است. یونان درگذشته هزاران راکت، مواد انفجاری قوی، مهمات و راکت‌های ضدتانک به اوکراین ارسال کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم