Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@16:48:27 GMT

مهلت 24 ساعته رژیم برای ترک لباس روحانیت

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۵۶۱۶

به واسطه فعالیت‌های آیت‌الله دستغیب در زمینه افشاگری‌ علیه پهلوی، مزدوران رژیم به وی فشار آوردند تا طی 24 ساعت لباس روحانیت را کنار بگذارد. در چنین شرایطی وی تصمیم به مهاجرت گرفت و به نجف اشرف رفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «روز جمعه بیستم آذر ماه 1360 و نزدیک اذان ظهر بود. آقا به طرف نماز جمعه حرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم در کوچه و بازار که آقا را می‌دیدند، نامه‌ای به وی می‌دادند. آن روز هم در طول مسیر خانمی به سمت آقا آمد. دقایقی بعد صدای آتش و خون همه جا را فرا گرفت. آقا به سوی حق شتافت.»

این خاطره مشهدی حیدر خادم یکی از محافظان و خادمان نزدیک شهید آیت الله دستغیب از صحنه ترور شهید «آیت الله دستغیب» بود.

در سال 1360 منافقان، طرح ترور آیت الله دستغیب را برنامه‌ریزی کردند. تشکیلات منافقین زمان ترور را روز جمعه سیزدهم آبان تصویب کرد و برای این کار دختری به نام «گوهر ادب آواز» انتخاب شد. او به موجب مشکلات خانوادگی از کانون خانواده گریخته و در شیراز جذب تشکیلات سازمان شده بود. برنامه ترور روز سیزدهم آبان به طور ناگهانی به هم خورد. اما آنان در پی فرصتی دیگر برآمده، نقشه یک ترور انتحاری را آماده کردند.

مهلت 24 ساعته برای ترک لباس روحانیت

آیت الله دستغیب در عاشورای 1332 و همزمان با شهادت امام حسین (ع) به دنیا آمد، به همین جهت نام وی را «عبدالحسین» گذاشتند. خاندان عبدالحسین از سادات حسنی و حسینی به شمار می‌رفتند که از حدود چهار قرن پیش در شیراز به «دستغیب» معروف شده بودند.

وی تا 12 سالگی مقدمات علوم و دروس ابتدایی را از پدر آموخت. علی‌رغم مشکلات موجود، شهید دستغیب تحصیلات خود را در شیراز ادامه داد و ضمن اقامه نماز جماعت در مسجد باقرخان به تبلیغ احکام دینی و افشاگری علیه حکومت و استبداد رضاخانی پرداخت. به واسطه فعالیت‌های آیت الله دستغیب در زمینه افشاگری‌ علیه رژیم ستم‌شاهی، مزدوران رژیم به وی فشار آوردند تا طی 24 ساعت لباس روحانیت را کنار بگذارد. در چنین شرایطی وی تصمیم به مهاجرت گرفت و به نجف اشرف رفت.

علمای ایرانی پس از سقوط رضاخان، اصرار کردند تا آیت الله دستغیب به کشور بازگردد. وی نیز بر خلاف میل خود این درخواست را پذیرفت و به شیراز آمد. آیت الله دستغیب در مسجد طالبیون شیراز به اقامه جماعت پرداخت و پس از آن با احیای مسجد جامع عتیق شیراز فعالیت‌های فرهنگی وسیعی را در آن مسجد ساماندهی کرد.

وی به جهت شیوه‌های تربیتی اسلامی، انسان‌های زیادی را جذب مسجد کرد. آیت الله دستغیب همچنین فعالیت‌های فرهنگی زیادی همچون ساخت مساجد، مدارس و تعمیر آن‌ها، تاسیس مراکز خدماتی و خیره، ایجاد مشاغل گوناگون برای کارمندان و... انجام داد.

فعالیت‌های ضد رژیم پهلوی شهید آیت الله دستیب از هنگام طلوع مبارزات امام خمینی (ره) آغاز شد. وی نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت. شهید دستغیب پس از پیروزی انقلاب به فرمان امام (ره) به امامت جمعه شیراز منصوب شد. وی همچنین ریاست حوزه علمیه فارس را بر عهده داشت و بعد از پیروزی انقلاب، مدارس علمیه قوام، هاشمیه و آستانه شیراز را که سال‌های طلانی توسط رژیم پهلوی تعطیل شده بود، دوباره دایر کرد.

آیت الله خامنه‌ای امتحان خودش را پس داده است

هنگامی که حضرت آیت الله خامنه‌ای به ریاست جمهوری انتخاب شدند، آیت الله دستغیب درباره ایشان گفت: «چیزی که بنده نسبت به این شخص بزرگ فهمیده‌ام این است که وی فردی خدایی [است]، مقام نمی‌خواهد، قدرت نمی‌خواهد بدست بگیرد، امتحان خودش را پیش از پیروزی و بعد از پیروزی انقلاب داده است، در هر پستی که بوده امتحان خودش را داده است.»

منبع: دفاع پرس

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۵۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مراسم استقبال از پیکر شهید سیدعلاءالدین اسدپور؛ از شهدای دوران دفاع مقدس امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ در فرودگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، پیکر شهید سید علاءالدین اسدپور در میان استقبال مردم وارد فرودگاه شهید دستغیب شیراز شد. این شهید متولد 20 تیر 1349 بود که در عملیات بیت‌المقدس 7 در تاریخ 23 خرداد 67 در منطقه شلمچه در سن 18 سالگی به شهادت رسید.

پیکر شهید اسدپور که بعد از تفحص به عنوان شهید گمنام اعلام شده بود، با آزمایش‌های دی‌ان‌ای شناسایی و امروز به زادگاه منتقل شد. 

پیکر این شهید امروز با استقبال مردم و مسئولان از طریق فرودگاه شهید آیت‌الله دستغیب وارد شیراز شد و مادر شهید اسدپور پس از 37 سال دوری، فرزند خود را در آغوش کشید.

محفل انس با قرآن کریم با حضور 120 قاری و آیت‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس امشب، 12 اردیبهشت‌ با حضور پیکر شهید اسدپور در مسجد نصیرالملک شیراز برگزار خواهد شد.

پیکر شهید بزرگوار در نماز جمعه لپویی حضور می‌یابد و جمعه شب هم همزمان با نماز مغرب و عشاء مراسمی با حضور پیکر این شهید بزرگوار در مسجد امام حسن (ع) شهر زرقان برگزار خواهد شد.

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهید اسدپور روز شنبه، 15 اردیبهشت‌ همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) از ساعت 15 از مرکز بخش رحمت آباد از توابع شهرستان زرقان آغاز شده و به سمت زادگاهش روستای آغلجو ادامه می‌یابد و در نهایت پیکر شهید در گلزار شهدای روستای کورکی به خاک سپرده خواهد شد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • گزارش تکان‌دهنده نهاد فلسطینی از جنایات اسرائیل | از بریدن سر، دست، پا و شکم و درآوردن لباس شهدا تا دفن آنها در زباله‌ و...
  • پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید اسدپور در شیراز
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان
  • عمره‌گزاران ایرانی لباس احرام به تن کردند
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود