Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده و به سوالات نمایندگان پاسخ داد. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ فراکسیون مستقلین ولایی مجلس پیش از ظهر امروز (یکشنبه، ١٩ آذرماه) میزبان سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. صالحی در این جلسه ضمن پاسخگویی به سوالات و مطالب مطروحه از سوی نمایندگان، پاره‌ای از برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به اطلاع نمایندگان حاضر در این نشست رساند؛ بنابراین گزارش صالحی در این نشست به موضوعات و مسائلی که در سه ماه تصدی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر داشته اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکام برنامه ششم توسعه ٨ حکم اختصاصی، یک حکم دائمی و ٢٠ حکم عمومی دارد که در زمینه تحقق احکام اختصاصی همچون تسهیل فرآیند مجوزها، اقدام به مشخص کردن فهرست مجوز‌ها کرده تا این فرآیند به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه واگذاری‌ها به عنوان حکم دیگر برنامه ششم نیز توضیح داد: اتفاقاتی در رابطه با واگذاری مراکز و رویداد‌ها در حال پیگیری است، ضمن آنکه الزامات مجلس برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می‌شود تا برنامه ششم توسعه با سرعت بیشتری تحقق پیدا کند.

وی با اشاره به سه هدف برنامه پیشنهادی خود به مجلس که اکنون اجرای آن را در وزارت فرهنگ آغاز کرده است، توضیح داد: صیانت و تعالی هویت سبک زندگی اسلامی و ایرانی، حمایت و تقویت تولید و مصرف فرهنگی و هنری و دیپلماسی فرهنگی و هنری سه هدف اصلی هستند که اقدامات آن‌ها در ٩ مساله و ۴٠ برنامه و ٨ کلان پروژه در وزارت فرهنگ تعریف و در حال اجرا است.

صالحی تشریح کرد: تقویت ظرفیت‌های مردمی در عرصه فرهنگ و هنر، بهبود وضعیت کسب و کار در این حوزه، عمومی‌سازی دسترسی فرهنگی، گسترش مناسبات فرهنگی ایران و جهان، غنی‌سازی محتوای تولیدات فرهنگی، انسجام و هماهنگی دستگاه‌ها، هوشمندسازی مدیریت فرهنگی و… از جمله این موارد است که اقداماتی برای آن‌ها در نظر گرفته شده و در حال انجام است.

وی با بیان اینکه لوایح نظام جامع رسانه‌ای، تبلیغات بازرگانی و مطبوعات در حوزه معاونت مطبوعاتی در آستانه تقدیم به مجلس است، گفت: در زمینه بررسی این لوایح طی سه ماه گذشته جلسات متعددی برگزار شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در حوز سینما در سه ماه گذشته ٢٠ سالن تاسیس و این تعداد تا دهه فجر امسال به ۴٠ سالن خواهد رسید، ضمن آنکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سال آینده تاسیس ١٠٠ سالن را در برنامه دارد.

وی دسترسی بهتر به کتاب و تقویت کتاب فروشی‌ها را دستاورد دیگر وزارت متبوع خود در معاونت فرهنگی، طی این مدت عنوان کرد و افزود: به دنبال تسهیلات و وام‌های ارائه شده، تعداد ١٢٠ کتاب فروشی در این مدت راه‌اندازی شده است و متقاضیان دیگر نیز در شرف دریافت وام و تسهیلات هستند.

صالحی همچنین با بیان اینکه با وجود مشکلات برگزاری مراسم حج تمتع، امسال مراسم آبرومندانه‌ای برگزار شد، افزود: ٨٠ هزار زائر با عزت به حج رفته و بازگشتند.

وی موازی‌کاری‌های فرهنگی را دغدغه‌ای قابل تامل دانست و افزود: اگر نتوانیم از این موازی‌کاری عبور کنیم از منابع موجود بهره‌برداری درستی نخواهد شد و معتقدم با جار و جنجال به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید و نیازمند رایزنی‌های مداوم و بدون حاشیه هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارکرد: تاکنون ده‌ها جلسه غیر رسانه‌ای با دستگاه‌های فرهنگی و مذهبی در قم و دیگر شهر‌ها برای رسیدن به تعامل و هم افزایی برگزار کرده‌ام.

وی درخصوص دخالت دستگاه‌های غیرفرهنگی در حوزه فرهنگ که دغدغه دیگر نمایندگان بود، توضیح داد: معتقدم در این زمینه نیز نباید حاشیه ایجاد کرد و باید روش گفتگوهای پیاپی را پیش گرفت، به همین منظور جلساتی با فرمانده محترم نیروی انتظامی درخصوص اماکن و مجوزهای برنامه‌های فرهنگی و هنری برگزار کرده ایم.

صالحی ادامه داد: نباید پس از صدور مجوزی، یک دستگاه دیگر آن مجوز را باطل کند چرا که مردم نمی‌گویند نظام نیروی انتظامی یا نظام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بلکه می‌گویند نظام جمهوری اسلامی ایران؛ لذا تصمیم گیری باید یک پارچه باشد، زیرا تکثر در تصمیم‌گیری ناکارآمدی و فقدان مشروعیت نظام را به مردم القاء می‌کند و ما نباید مردم را به این مسیر هدایت و نزدیک کنیم.

وزیر فرهنگ با تاکید براینکه علاوه بر نیروی انتظامی با مسئولان وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و ... نیز صحبت‌هایی در این زمینه صورت گرفته است، اضافه کرد: به دنبال همین گفت و گو‌ها در سه ماه گذشته هیچ کنسرت و تئاتری لغو نشده است.

وی درخصوص چگونگی کاهش ٧١ هزار پروژه نیمه تمام فرهنگی و هنری در کشور که مورد سوال نمایندگان بود، توضیح داد: با افزودن دو ضلع بانک‌ها و بخش خصوصی، به دنبال سرعت بخشیدن به ساخت و ساز پروژه‌های نیمه تمام هستیم چراکه منابع دولتی محدود است لذا افزودن این دو منبع می‌تواند راهگشا باشد.

صالحی همچنین بر ارتباط با کشورهای همسایه با هدف برگزاری هفته‌های فرهنگی، تقویت ادارات استانی و تقویت حوزه فرهنگ اقوام تاکید کرد و گفت: بانک‌های اطلاعاتی استان‌ها در حال شکل‌گیری است، آسیب‌شناسی و تدبیر برای فعال‌سازی شوراهای فرهنگ عمومی و غنی‌سازی محتوای حوزه سینما و… در دستور کار وزارتخانه و در حال پیگیری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۶۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: صرف صدور مجوز برای موسسات فرهنگی را قبول نداریم و قطعا نظارت، ارزیابی، حمایت و هدایت باید انجام بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احسان آهنگر امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در نشست صمیمی با مؤسسات فرهنگی_ هنری و قرآنی استان و همچنین تبیین رویداد هم افزا، اظهار داشت: مشکلات عدیده ای در این حوزه ها داریم و به آنها معترفیم اما وقتی که مشارکت مردمی به میدان بیاید، بخش مهمی از چالش ها حل می شود. 

وی مؤسسات را بازوان اصلی فرهنگ و ارشاد دانست و گفت: صرف صدور مجوز برای این مجموعه ها را قبول نداریم و قطعا نظارت، ارزیابی، حمایت و هدایت باید انجام بگیرد و قرار هم نیست که فرهنگ و ارشاد مجری کار باشد. 

آهنگر با اشاره به مشکلاتی که مدیران مؤسسات عنوان کردند، گفت: توپ را به زمین دیگری نمی اندازیم انتظار هم نداریم که مشکلات چند دهه به یکباره حل شود چون شدنی نیست اما حرکت ما باید رو به جلو باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: مسائل مربوط به اخذ مجوز، سامانه ها و رایزنی با ثبت اسناد را دنبال کردیم و به نتیجه می رسیم. 

وی درباره مسائل مالی عنوان شده نیز اظهار داشت: حل موضوع مالیات و رفع دغدغه مدیران حوزه فرهنگ و هنر نسبت به آن در برنامه است، باید یک تیم تخصصی تشکیل بدهیم که با اشراف به مسائل مالی به کمک مؤسسات بیایند. 

آهنگر در بخش دیگری از سخنان خود به رویداد هم افزا اشاره و اظهار کرد: تعامل دستگاه‌ها و تشکل های مردمی باید به معنای واقعی اتفاق بیفتد؛ یعنی باید اراده‌ای برای آن وجود داشته باشد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ادامه داد: اگر اراده شکل بگیرد، اعتبار را به همراه خواهد داشت و می توانیم برنامه هایی را در سطح کلان برگزار کنیم. 

وی با اشاره به توانمندی‌های مازندران اظهار امیدواری کرد: همایش یا جشنواره  ملی را با عنوان فرهنگ و هنر،  و اقتصاد به میزبانی مرکز استان برگزار کنیم. 

 ضرورت واگذاری کار فرهنگی به مردم

حجت الاسلام علی اکبر درخشنده معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه فرهنگ یک موضوع به شدت کم بهره از اقتصاد کشور است، افزود: کار فرهنگی باید به مردم واگذار شود چون برخاسته از دل مردم است و به دست آنها ادامه خواهد یافت. 

وی ادامه داد: هم افزایی با مردم و مؤسسات را در برنامه قرار دادیم و مقرر شد که طرح ها به دبیرخانه ارسال، گردآوری و ارائه شود. 

درخشنده شناسایی، پیش رویداد، برگزاری نمایشگاه، برنامه‌های جنبی، همکاری با دستگاه‌های اجرایی، و در نهایت پیگیری ارتباط و توسعه ایده‌ها را از فرآیندهای رویداد هم افزا در استان اعلام کرد. 

 ثبت 608 مؤسسه در مازندران 

در این نشست، محمد غلامی رئیس گروه فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: در استان 608 مؤسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره داریم و  آنچه از دست ما بر می‌آید در رفع مسائل و معضلات دریغ نمی‌کنیم. 

وی همچنین گفت: از سال 1390 تاکنون، این نخستین نشست صمیمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد با مؤسسات فرهنگی، هنری و قرآنی استان بوده است. 

به گزارش خبرنگار تسنیم، رویداد هم افزا بستری برای تعامل دستگاه‌های اجرایی با تشکل های مردمی است؛  مسائل مالی مانند مالیات و ارزش افزوده، مسائل حقوقی مانند قراردادها، محدودیت‌های سامانه های ستاد و ثبت مؤسسات، حمایت اداری و تسهیلگری، تعریف پروژه برای مؤسسات، تعامل بیشتر مؤسسات و ارشاد به ویژه پاسخگو بودن طرف دولتی، ازجمله مسائلی بود که در این نشست عنوان شد. 


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی