Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > اصفهان - به گزارش مهر، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در تمام کشورهایی که دچار بحران اقتصادی یا جنگ بودند پژوهش در اولویت بوده است در حالیکه در کشور ما پژوهش در رده‌های آخر اولویت بندی قرار دارد.

محمد مهدی زاهدی صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اصفهان که در مجتمع مطبوعاتی برگزار شد، در ارتباط با اعتبار پژوهشی تخصیص یافته در بودجه سال آینده کشور اظهار داشت: لایحه بودجه دیروز به مجلس تقدیم شده است و بر اساس قانون ۱۰ روز نمایندگان برای ابراز نظرات فرصت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از یک شنبه آینده بررسی بودجه توسط مجلس آغاز و جلسات فوق العاده‌ای نیز بدین منظور تشکیل می شود.

۴۶ صدم درصد بودجه پژوهشی در کشور عملیاتی شد

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: با وجود قوانین آشکار در ارتباط با بودجه پژوهشی کشور مانند اختصاص یک درصد بودجه جی پی دی (تولید ناخالص داخلی) به مباحث پژوهشی و وجود راهکار در این ارتباط در سال ۹۵ تنها ۴۶ صدم درصد بودجه پژوهشی در کشور عملیاتی شد که فاصله زیادی با قانون داشت.

وی اضافه کرد: در ارتباط با تخصیص بودجه امسال هنوز گزارش دقیقی در دست نداریم چراکه به موجب قانون در خردادماه سال بعد باید بررسی در این ارتباط انجام شود اما بعید است امسال نیز به یک درصد مذکور برسیم.

در کشورهایی دچار بحران اقتصادی یا جنگ پژوهش در اولویت بوده است

زاهدی تاکید کرد: در تمام کشورهایی که دچار بحران اقتصادی و یا جنگ بودند پژوهش در اولویت بوده، در حالیکه در کشور ما پژوهش در رده‌های آخر اولویت بندی است.

وی با بیان اینکه دو قانون در کشور در ارتباط با کمرنگ سازی نقش کنکور در سال ۸۹ و ۹۲ داشتیم، بیان داشت: در سال ۹۲ پیش بینی شد آموزش و پرورش بستری برای آزمون‌های استاندارد در سه سال آخر دوران متوسطه داشته باشد تا ۸۵ درصد ورودی دانشگاه‌ها از طریق نمرات آزمون استاندارد انجام شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: برای رشته‌های پر متقاضی مانند پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، هوافضا، مهندسی، حقوق، روانشناسی در برخی دانشگاه‌های مطرح آزمون‌های استاندارد پوشش کافی را نخواهد داشت و بر این اساس نیازمند برگزاری آزمون دیگری هستیم.

زاهدی بر این نکته تاکید کرد که از سال ۹۸ به بعد برای رشته‌های پرمتقاضی و دیگر رشته ها به شکل مطرح شده انتخاب دانشجو انجام می‌شود.

تخلفات جدی در صندوق ذخیره فرهنگیان

وی با بیان اینکه در صندوق ذخیره فرهنگیان تخلفات جدی رخ داده است، بیان داشت: گزارش مستند سه هزار و ۶۰۰ صفحه ای در این ارتباط تهیه شد که خلاصه آن در ۶۰ صفحه طی ۲۲ ساعت کاری در کمیسیون تحقیقات ارائه شد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه این گزارش سنگین ترین گزارش تحقیق و تفحص مجلس تاکنون بوده است، ابراز داشت: در نهایت ۱۱ صفحه‌ خلاصه از این گزارش ۶۰ صفحه‌ای تهیه شده است که فردا در مجلس ارائه خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه توجه کمتری به مباحث کارآفرینی و فنی در مدارس و دانشگاه ها داشته‌ایم، گفت: در برنامه ششم توسعه وزارت علوم و آموزش و پرورش با ارائه برنامه جدول زمان بندی شده ملزم به حرکت به سمت وسوی توجه به فناوری، مهارت، خلاقیت و کارآفرینی شدند.

 

48

کلید واژه‌ها : استان اصفهان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، «اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با مهر در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس به خصوص در حوزه تهران، گفت: انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم نزدیک است و طبیعی است که این فرآیند بخشی از این مجلس است، زیرا در مجلس حتی یک نماینده هم موثر است و آن به این علت است که گاهی یک وزیر با یک رأی انتخاب می شود یا برعکس آن رأی نمی آورد و این موضوعی است که در گذشته اتفاق افتاده و شاهد آن بوده ایم.

وی افزود: بنابراین در دور دوم انتخابات حتی اگر یک نفر باقی مانده باشد، باید تلاش شود این یک نفر، فرد موثر، متخصص، کارشناس و مفید برای مجلس و مردم باشد؛ مخصوصاً اینکه در این دوره هم نظر مقام معظم رهبری به تحول در مجلس است تا مشکلات کشور حل شود.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با اشاره به برخی مشکلات کلان اقتصادی کشور، تاکید کرد: اگر ما مسأله ارز یا گرانی ها و تورم را داریم و ادامه دار است و حل نمی شود، اینها نیازمند آن است که مجلس مقتدر و قوی با یک پشتوانه مردمی شکل گیرد که در آن بتوانند هم سیاست های دولت را مورد بررسی و تایید یا نقد قرار دهند و هم اینکه در انتخاب وزرا و مسوولان ذی ربط دقت لازم را انجام دهند. در نتیجه اگر مسوولی توانمندی به خرج نداد، او را کنار بگذارند.

نقش مهم ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس

بادامچیان با اشاره به اهمیت ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس دوازدهم، اذعان کرد: در سراسر کشور ۴۵ نفر برای مجلس باقی مانده که تعداد بالایی است و نقش این تعداد نماینده مسلماً در کارایی یا خدایی نکرده در ناکارایی مجلس موثر است، زیرا ملت اگر بخواهد مشکلات و مسائل آن حل شود، اولین انتخاب آنها، مسأله نمایندگان مجلس است تا با نظارت قوی مجلس این کار انجام شود.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: ان‌شاالله در دور دوم هم ملت ما حضور خوب و گسترده ای در انتخابات خواهند داشت که البته در تهران باید از بین ۳۲ نفر، ۱۶ نفر را انتخاب کنند.

وی افزود: یک نماینده مانند «مدرس» در مجلس می تواند آن همه کار کند و یک نماینده مثل «تدین» می تواند آن همه خیانت کند؛ بنابراین مهم اینجا است که بین این ۳۲ نفر عناصر آنچنانی که خدایی نکرده اهل خلاف باشند، نداریم ولی بالاخره میان این افراد باید توجه شود که کدام اصلح و شایسته‌تر هستند؛ لذا امیدواریم مردم ما، چه در تهران و چه در شهرستان ها محکم در این زمینه بایستند و انتخاب کنند.

بادامچیان با اشاره به فعالیت گروه های سیاسی در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس، گفت: طبعاً گروه های سیاسی نظرات خود را خواهند داد و ما هم در حزب موتلفه اسلامی ضمن دعوت مردم به حضور و مشارکت گسترده و انتخاب از بین این افراد که همه آنها بنا به تایید شورای نگهبان آمدند، توصیه می کنیم فردی که برای مجلس و گام دوم انقلاب، تمدن نوین اسلامی، جامعه نمونه اسلامی و برای دولت مناسب تر است، انتخاب شود.

تشریح اولویت‌های مجلس دوازدهم

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اولویت مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی اعلام کردیم نماینده مجلس دوازدهم چهار اولویت اصلی دارد که اولین آن بودجه است، زیرا مسأله اصلی در کشور ما بودجه است؛ ضمن آنکه ثبات قیمت‌ها، موضوع آب و اصلاح نظام اداری نیز اولویت های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بودجه باید به گونه‌ای تنظیم شود که از این وضع موجود خارج شود، چرا که در وضع موجود بودجه، تکالیف بودجه ای که بر اساس قانون گذاری یک ساله است و می تواند برای کشور مفید باشد، بایستی خارج شود و کل دریافت های دولت وارد بودجه شود و به خزانه نرود. در اصل قانون اساسی هم این است که کل دریافت و کل پرداخت های دولت در چارچوب ردیف های تعیین شده از طرف نمایندگان باشد. اگر این امر محقق شود، آن وقت مشکل سو استفاده، ریخت و پاش‌ها، حقوق نجومی و خرج های زائد از بین می رود.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: باید مشخص شود مثلاً فلان دستگاه در مورد فلان پروژه و کار چقدر زمان برای انجام وظیفه نیاز دارد و اگر این مبلغ عظیمی در اختیار آن سازمان قرار می گیرد، باید مشخص شود که برای چه موضوعی است؛ لذا این طور نباشد که صرفاً اعلام کنند فلان دستگاه به این مقدار پول نیاز دارد. بنابراین موردی که مهم است و باید در اولویت اول قرار گیرد، بودجه است.

مجلس پیگیر ثبات قیمت‌ها باشد

بادامچیان با اشاره به اولویت دوم در مجلس دوازدهم، اذعان کرد: اولویت دوم، مسأله ثبات قیمت ها است. دولت باید مجلس را موظف کند که حق گران کردن چیزی را ندارد. اگر این ثبات قیمت پدید آید، هم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، هم مسأله هزینه ها تنظیم می شود و هم اینکه تورم از بین می رود. رشد تولید و افزایش صادرات در ثبات قیمت ها است و این موضوعی است که به نمایندگان فراکسیون حزب موتلفه گفته ایم که در مجلس پیگیر آن باشند.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به موضوع آب، بیان کرد: مسأله سوم کشور آب است. ما در کشوری بی آب نیستیم، اما کمبود آب داریم و می توانیم با یک مدیریت صحیح و با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور این مشکل را حل کنیم.

وی ادامه داد: اولویت چهارم برای مجلس مسأله نظام اداری است، نباید نظام اداری به گونه ای باشد که بگویند بودجه عمرانی نداریم چون بودجه جاری کل دریافتی های بودجه را می بلعد، بنابراین بودجه عمرانی باید تامین شود. از طرفی می توانیم با نظام کارفرمایی، کارگری و اداری و با ثبات اقتصادی مسائل را حل کنیم.

مجلس آینده را مجلس تحول می‌دانیم

بادامچیان اذعان کرد: برای مجلس دوازدهم چهار اولویت مهم داریم و اینکه من در حال حاضر می گویم برای این است که سایر نمایندگان هم بدانند؛ هرکدام با هر سلیقه سیاسی که هستند، هیچ اشکالی هم ندارد و باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت زیرا همه فرزندان این کشور هستند، اما کاری کنند که مملکت به یک شکوفایی اقتصادی و تکامل برسد. به همین علت ما مجلس دوازدهم را مجلس تحول و تکامل می دانیم، نه مجلسی که وضع موجود گذشته را اداره می کند.

دیگر خبرها

  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح چهارمین دفتر استاندارد و استاندارد سازی در چهارمحال و بختیاری
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • نقش ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • 220 میلیارد تومان بودجه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس