Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و سران پنج کشور منطقه ساحل آفریقا روز چهارشنبه در نشستی در لاسل سن کلود La Celle-Saint-Clou نزدیک پاریس تلاش خواهند کرد جامعه جهانی را به حمایت هر چه بیشتر از نیروی مشترک ضدتروریستی منطقه ساحل آفریقا موسوم به جی ۵ ساحل G۵ Sahel ترغیب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه پنج کشور ساحل که شامل کشور‌های بورکینافاسو، مالی، موریتانی، نیجر و چاد است، در سال دو هزار و چهارده تشکیل شد. شش ماه پیش این گروه با حمایت رئیس جمهور فرانسه یک نیروی منطقه‌ای مشترک با هدف مبارزه با افراط گرایی و تروریسم تشکیل داد.

بورکینافاسو، مالی، موریتانی، نیجر و چاد از فقیرترین کشور‌های جهان هستند و برای عملیاتی کردن این نیروی ضدتروریستی مشترک که برای منطقه از اهمیت حیاتی برخوردار است به حمایت‌های گسترده جامعه جهانی نیاز دارند. منطقه ساحل آفریقا در پنج سال اخیر به علت چالش‌های امنیتی متعدد به ویژه بحران شمال مالی و همچنین مناقشه مسلحانه لیبی پیوسته هدف حملات گروه‌های افراط گرا و تروریست از جمله بوکو حرام یا شاخه القاعده بوده است. این حملات صد‌ها کشته در میان نظامیان و غیرنظامیان منطقه بر جا گذاشته و صد‌ها هزار نفر را آواره کرده است. اوایل اکتبر چهار سرباز آمریکا در کمین افراد مسلح در نیجر کشته شدند.

طبق توافقی که پنج کشور منطقه ساحل آفریقا انجام دادند قرار است تا اواسط سال دو هزار و هجده یک نیروی مشترک مرکب از پنج هزار سرباز به منظور تامین امنیت مناطق مرزی کشور‌های یادشده که جولانگاه گروه‌های افراط گرای مسلح است، عملیاتی شود. این نیرو که انتظار می‌رود در نهایت شمار اعضای آن دو برابر شود، به بودجه‌ای بالغ بر چهارصد میلیون یورو نیاز دارد، اما منابع مالی لازم برای این نیرو هنوز تهیه نشده است و دولت آمریکا نیز به رغم تعهداتی که در این زمینه داده، برای مشارکت در تامین مالی این نیرو تردید‌های زیادی دارد.

در نشست روز چهارشنبه در پاریس حدود بیست هیئت شرکت خواهند کرد. پنج کشور منطقه ساحل، چند سازمان منطقه‌ای و بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا، اتحادیه اروپا و همچنین کشور‌های کمک کننده به منطقه ساحل آفریقا از جمله آمریکا و عربستان سعودی در این نشست حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، طبق اعلام منابع آگاه در کاخ ریاست جمهوری فرانسه، هدف اصلی این نشست این است که پنج کشور منطقه ساحل آفریقا که نیروی جی‌۵ را تشکیل داده اند در ازای دریافت حمایت‌های بین المللی بیشتر، تعهدات بیشتری در مبارزه با افراط گرایی و تروریسم در منطقه بدهند.

دولت فرانسه به منظور کمک به کشور‌های ساحل آفریقا اعلام کرد پاریس کمک‌های خود را به روند توسعه این منطقه از آفریقا بیش از سی درصد افزایش می‌دهد. فرانسه اعلام کرده است این کمک‌ها را مشخصا با هدف مبارزه با افراط گرایی و تروریسم به کشور‌های منطقه ساحل اختصاص می‌دهد چرا که از نظر رئیس جمهور فرانسه توسعه و امنیت در ساحل آفریقا به یکدیگر گره خورده اند.

 

امانوئل مکرون سی ام نوامبر در سفر به ابیجان پایتخت ساحل عاج اعلام کرد روند تشکیل نیروی جی ۵ سرعت لازم را ندارد این در حالی است که گروه‌های افراط گرای مسلح در منطقه ساحل در این اواخر به موفقیت‌های نمادینی در منطقه به ویژه نیجر دست یافته اند. گروه‌های مسلح افراط گرا در هفته‌های اخیر حملات خونین خود را در این کشور منطقه ساحل تشدید کرده اند. چهارم اکتبر در حمله این گروه‌ها چهار نظامی آمریکایی در نیجر کشته شدند و بیست و یکم همان ماه نیز دوازده نیروی دولتی نیجر کشته شدند.

بیست و یکم ژوئن گذشته شورای امنیت نیز با تصویب قطعنامه‌ای از تشکیل نیروی مشترک پنج کشور ساحل استقبال کرد و از مسئولان این نیرو و همچنین فرماندهان نیروی نظامی فرانسه که در چارچوب عملیات برخان در این منطقه از آفریقا مستقر شده اند، خواست با به کارگیری تدابیر موثر و تبادل اطلاعات، تلاش‌های خود را برای ریشه کنی ناامنی و افراط گرایی در منطقه هماهنگ کنند.

طبق اعلام آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد نیروی مشترک ساحل آفریقا با چالش‌های متعددی روبرو است که مهمترین آن‌ها عبارتند از:: تامین مالی، ظرفیت‌های تجهیز نیرو، انسجام آن با دیگر ساختار‌های نظامی حاضر در منطقه از جمله مینوسما، نیرو‌های مسلح مالی و عملیات نظامی فرانسه در منطقه موسوم به برخان.

این مشکلات نیز از جمله مسایلی هستند که در نشست پاریس مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/

نشست آتی فرانسه، آلمان و سران پنج کشور منطقه ساحل آفریقا در فرانسه

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۴۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ضمن رد ادعای فرانسه درباره حمایت باکو از جدایی طلبان"کالدونیای جدید" گفت: از فرانسه می خواهیم که دیگر در امور داخلی آذربایجان دخالت نکند و از ادعاهای بی اساس علیه کشورمان دست بردارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، آیخان حاجی زاده، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در پاسخ به اتهامات مطرح شده از سوی" ژرار درمنی" وزیر کشور فرانسه در کمیته حقوقی پارلمان فرانسه علیه آذربایجان، گفت: اتهامات بی‌اساس و اتهام‌آمیز وزیر کشور فرانسه، درباره روابط آذربایجان و بخش جدایی طلب "کالدونیای جدید" فرانسه را قاطعانه رد می‌کنیم.

وی افزود: وزیر کشور فرانسه با متهم کردن آذربایجان به ادعای حمایت از جدایی طلبی در کالدونیای جدید، فراموش می کند که این طرف فرانسوی بود که برای مدت طولانی در حمایت از جدایی طلبی در آذربایجان گام برداشت و مرتباً نمایندگان رژیم به اصطلاح جدایی طلب(قره باغ) در آذربایجان را پذیرفت.

این مقام وزارت خارجه آذربایجان ادامه داد: مشخص است که پارلمان فرانسه به ابتکار حزب حاکم فرانسه تصمیماتی گرفت و قطعنامه هایی صادر کرد که تمامیت ارضی و حاکمیت آذربایجان را زیر سوال برد و به آن آسیب وارد کرد و رژیم جدایی طلب را به رسمیت شناخت. وزیر کشور فرانسه به‌ عنوان بخشی از سیاست استعماری که کشورش سال‌ها دنبال کرده و همچنان ادامه دارد، به‌جای اینکه آذربایجان را به اتهامات مضحک و سخیفی مانند کشتار ارامنه متهم کند، یادش باشد که مرتکب جنایات علیه بشریت علیه مردم محلی شد و میلیون ها انسان بی گناه را به طرز وحشیانه ای به قتل رساند.

حاجی زاده گفت: از فرانسه می خواهیم که دیگر در امور داخلی آذربایجان دخالت نکند و از ادعاهای بی اساس علیه کشورمان دست بردارد. ما بار دیگر اعلام می‌کنیم که کشورمان به تمام اقدامات لازم برای حفظ منافع ملی خود ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد
  • تعلیق یارانه دانشگاه «سیانس پو» پاریس پس از حمایت دانشجویان از فلسطین
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/ حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد