Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@03:51:50 GMT

تهدید باران‌های اسیدی در شرق مازندران

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۱۹۱۸۰

مصرف سوخت آلاینده مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا، خطراتی مانند مواجه شدن شرق مازندران با باران‌های اسیدی را به دنبال دارد. آفتاب‌‌نیوز : نیروگاه شهید سلیمی هر چند از بزرگترین نیروگاه‌های خاورمیانه به شمار می‌رود و در ساحل دریای خزر و 22 کیلومتری شمال شهرستان نکا قرار دارد اما این نیروگاه به دلیل مصرف سوخت مازوت مشکلاتی را برای مردم این منطقه و نیز برای باغداران و کشاورزان ایجاد کرده و از آنجایی که این مازوت تولید باران اسیدی می‌کند می‌تواند بر تولیدات منطقه و همچنین بر طبیعت اثرات سو  داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هر چند رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرده بود که در سال جاری با وزارت نفت برای ممنوعیت استفاده از سوخت "مازوت" به توافق رسیدند و این لایحه تصویب شد که پس از بهره برداری از خط انتقال گاز دامغان به نکا در مرداد 96 و با تقویت گاز مازندران، سوخت "نیروگاه شهید سلیمی نکا " به صورت کامل با گاز انجام می‌شود اما همچنان شاهد سوخت مازوت در این نیروگاه هستیم.

جمال ابوطالبی عبدالملکی عضو شورای اسلامی زاغمرز شهرستان بهشهر و مدیر انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز در حوزه میانکاله در گفت و گو با ایسنا، می گوید: با توجه آنکه اعلام شده بود که استفاده سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا تعطیل شده اما این روند همچنان ادامه دارد و برای محیط زیست منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ از آنجایی که جریان هوا از غرب به شرق استان می‌وزد دود ناشی از سوختن مازوت بر روی منطقه میانکاله اثرات مخرب دارد و سلامت باغات منطقه و جمعیت انسانی را تهدید می‌کند.

ابوطالبی می افزاید: ذرات دود مازوت بر روی سکوی منازل مسکونی و بر روی برگ‌های درختان قرار می‌گیرد و موجب آلودگی می‌شود. من به وزیر نفت که برای افتتاح گاز عسلویه به استان مازندران آمده بود نامه‌ای دادم اما اثری داده نشد.

مدیر انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز، عنوان می کند: از آنجایی که گاز عسلویه به استان مازندران رسیده حال مشکلی در زمینه این کار وجود ندارد و باید سوخت آن تغییر کند؛ این مشکل باید در اولویت باشد تا مصرف سوخت مازوت قطع شود؛ آسیب‌های فراوان در زمینه پوشش گیاهی محیط طبیعی و محیط انسانی منطقه را تهدید می کند و از آنجایی که اقتصاد منطقه در باغ مرکبات خلاصه می شود تمامی میوه‌های آن به دلیل باران اسیدی ناشی از مازوت بازار پسندی محصولات را کاهش داد.

وی خاطرنشان می کند: ابتکار رئیس سابق سازمان محیط زیست در جلسه سازمان های مردم نهاد عنوان کردند مصرف مازوت بحثی ملی است و خودمان نیز به این روند مصرف مازوت در نیروگاه شهید سلیمی معترض هستیم و طرف صحبتمان وزارت نیرو است؛ به آنها نیز اعتراض خود را ابلاغ کردیم اما وزارت نیرو در جواب عنوان کرد ما ناچاریم از مازوت استفاده کنیم زیرا به دلیل تحریم؛ مازوت به خارج از کشور صادر نمی‌شود و باید داخل کشور مصرف شود.

وی می افزاید: مکانی برای انبار مازوت که از نفت خام تهیه می شود وجود ندارد و به علت فراوانی به نیروگاه ها ارسال می شود. با توجه به تمامی موارد بیان شده و حال که گاز به مازندران رسیده باید مصرف مازوت در این نیروگاه قطع شود.

پرستو ملکی مسئول انجمن رفتگران طبیعت استان مازندران، نیز درباره سوخت مازوت نیروگاه شهید سلیمی نکا در گفت و گو با ایسنا، می گوید: این نیروگاه پیش از سال 50 گذشته بنیان گذاری شد و دو شرکت اتریشی و آلمانی آن را تأسیس کردند و اصرار به مصرف سوختی داشتند که زیان زیست محیطی نداشته باشد.

ملکی می افزاید: نیروگاه پایه گاز سوز دارد در حالی که از مازوت استفاده می‌شود و مازوت سوختی بسیار آلاینده است. در نیروگاه شهید سلیمی نکا روزانه بیش از 8 هزار تن مازوت می‌سوزد که این سوخت از آنجایی که اثرات مخرب زیست محیطی دارد بر روی خاک و آب و طبیعت، پرندگان و ماهی‌ها اثرات سوء ایجاد می‌کند.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه سوخت مازوت این کارخانه را وقتی وارد شهر نکا شوید به خوبی حس می کنید، می گوید: این نشان می‌دهد که این سوخت به چه میزان اثرات زیست محیطی مخرب ایجاد کرده است.

وی درباره علت استفاده از مازوت توسط این نیروگاه، می گوید: علت استفاده از مازوت در این نیروگاه ها، مهیا نشدن پالایشگاه های جدید است و اینکه به دلیل نبود مکان ذخیره مجبور به مصرف مازوت هستند.

منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۹۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد

به گزارش قدس خراسان، مهدی یزدان اظهار کرد: پاکسازی منطقه چهلمیر همراه با پیاده روی با حضور دوستداران محیط زیست در راستای افزایش مشارکت مردم در امر حفاظت از محیط زیست و فرهنگ سازی برای حفاظت از انفال به مناسبت هفته زمین پاک و در راستای اجرای پویش «مسیر سبز _ ایران پاک» برگزار شد.

وی با اشاره به مشارکت دستگاه‌هایی از جمله آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر، منابع طبیعی و آبخیزداری در پاکسازی تندوره بیان کرد: علاوه بر این افزون بر ۲۰۰ نفر از گروه‌های خود جوش مردمی در این زمینه همکاری کردند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این اقدام ارزشمند در هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین»، به منظور حفظ طبیعت و پاکسازی محیط زیست به عنوان یک فرهنگ عمومی صورت گرفت.

یزدان جو گفت: در این ویژه برنامه محیط زیستی بخش قابل توجهی از مسیر دره چهلمیر که زیستگاه گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، قوچ و میش، کل، بز و گربه سانان و پرندگان ارزشمند است، پیمایش و پس از پیاده روی سبک، پاکسازی و حجم زیادی از پلاستیک‌ها و زباله‌های رها شده در طبیعت و رودخانه چهلمیر جمع آوری و پاکسازی شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟