Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@10:37:27 GMT

شدت زلزله احتمالی تهران چقدر خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۱۹۴۰۲

شدت زلزله احتمالی تهران چقدر خواهد بود؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ علی بیت‌اللهی اظهار کرد: وجود گسل‌ها را به عنوان چشمه‌های زلزله در همه جای دنیا پذیرفته‌اند. هرجا آثاری از شکسته‌های زمین می‌بینیم مشخص است که این شکستگی‌ها در زمانی باعث زلزله شده‌اند. وقتی می‌بینیم در طول شمال غرب تا شمال شرق تهران خط گسل شمال تهران را داریم یا خط گسل ری، خط گسل پردیسان یا خط گسل نیاوران را داریم قبول می‌کنیم که منطقه تهران از نظر لرزه‌ای بسیار فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در عین حال سوال این است که این گسل‌ها چه زلزله‌ای را می‌توانند ایجاد کنند. طبق مستندات تاریخی، گسل ری یا گسل شمال تهران می‌توانند زمین‌لرزه‌ای با شدت ۷ تا ۷.۵ ریشتر را ایجاد کنند و مطمئنا آمار کشته‌ها و مجروحان حدود یک میلیون نفر خواهد بود؛ چرا که در مناطق مختلف شهر تهران بافت های فرسوده داریم. از حدود ۱.۱ میلیون پلاک ۲۰۰ هزار پلاک یعنی یک پنجم ساختمان‌های تهران در بافت فرسوده متراکم با معابر تنگ، ساختمان‌های فرسوده و کوچک، منطقه‌ی نفوذناپذیر، ریزدانه و غیرمستحکم قرار دارد.

علمک‌های گاز، حادثه را تشدید می‌کند

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این‌که صرفا نمی‌توان تخریب اولیه را ملاک تعداد کشته‌های زلزله احتمالی تهران قرار داد تصریح کرد: بعضی فقط تخریب ساختمان‌ها را در نظر می‌گیرند؛ در حالی که در زلزله تهران مسائل ثانویه زیادی داریم که قابل پیش‌بینی نیستند. در نظر گرفتن این مسائل باعث تشدید کشته‌ها می‌شود. مثلا ما علمک‌های گاز را داریم که به دیوارهای منازل متصل هستند. این علمک‌ها ممکن است گسیخته شوند و بشکنند و گاز نشت کند. بنابراین شرکت گاز باید به فکر تمهیدات ایمنی باشد. نمونه خطرناک بودن نشت گاز را در ریزش شهران دیدیم. جایگاه‌هایی مثل پمپ بنزین‌ها، پمپ‌های گاز و دیگر تاسیسات نیز خطرات خود را دارند.

تعداد کشته‌های ثانویه زلزله احتمالی تهران به شدت بالاست

بیت‌اللهی ادامه داد: در معابر ۶ متری و ۸ متری شهر تهران برج های مرتفع احداث شده که امدادرسانی به اینها حالتی را در ذهن ایجاد می‌کند که قابل تصور نیست. بنابراین تعداد کشته‌های ثانویه زلزله احتمالی تهران به شدت می‌تواند بالا برود.

تفاوت زلزله بم و کرمانشاه چه بود؟

او با بیان این‌که اگر زلزله تهران را مدام هشدار ندهیم فراموش می‌شود، گفت: متاسفانه زلزله‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد بعد از مدت کوتاهی فراموش می‌شود و زلزله بعدی مجددا همه به فکر این مساله می‌افتند. پیام زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه و ۶.۱ ریشتری کرمان این بود که ما باز شانس آوردیم. از این نظر که کانون هردو زلزله در نزدیکی مراکز جمعیتی پرتراکم نبود. مرکز زلزله با شهر سرپل ذهاب ۴۰ کیلومتر فاصله داشت؛ در حالی که زمین‌لرزه بم در ۷ کیلومتری عمق زمین در زیر شهر بم اتفاق افتاد. اگر زمین‌لرزه دقیقا در سرپل ذهاب یا شهر کرمانشاه که بالای یک میلیون نفر جمعیت دارد روی می‌داد ابعاد حادثه بسیار بیشتر بود.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات مسکن هم‌چنین با اشاره به زمین‌لرزه کرمان تصریح کرد: زلزله کرمان ۶.۱ ریشتر بود که زلزله بزرگی است اما تلفات نداشتیم. علت آن مقداری به نوسازی روستایی و مقداری هم به تخلیه روستاها مربوط است. ساختمان‌های سنگی و گلی ریخته که کسی در آنها ساکن نبوده و چه بسا اگر افرادی در آن‌جا زندگی می‌کردند کشته می‌شدند.

بیت‌اللهی هشدار داد: پیغام من این است که مسائل نظارت بر ساخت و ساز را بسیار جدی بگیریم. این نیاز به سرمایه ندارد بلکه اجرای قانون است. به مسوولان یادآور می‌شوم آیا ما برای اجباری کردن بستن کمربند خیلی هزینه کردیم؟ خیر، هزینه نکردیم بلکه قانون را سخت گرفتیم. حالا هم اگر نظارت بر ساخت و ساز از جمله کیفیت بتن، کیفیت مصالح و اصول مهندسی جدی گرفته شود قطعا نتایج مثبتش را در کاهش تلفات زمین‌لرزه‌ها خواهیم دید.

ما با حرکات ساده مات می‌شویم

او تاکید کرد: ما معمولا بر روی کارهای پیچیده کمتر ضربه می‌خوریم اما در حرکت‌های ساده مات می‌شویم؛ حرکت‌های ساده‌ای که به راحتی می‌توانیم جلوی آن را بگیریم. در همین زلزله کرمانشاه ساختمان‌هایی را دیدیم که با کوچک‌ترین تمهیداتی ایمنی سالم ماندند.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اکثر کلان‌شهرهای ایران را در مجاورت گسل برشمرد و گفت: تهران، کرج، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز و بسیاری دیگر از شهرهای بزرگ کشور کنار گسل هستند که حداقل باید ساخت و ساز در این شهرها را جدی بگیریم. شاید عنوان شود که ساختمان‌ها احداث شده ولی باید توجه داشت این ساختمان‌ها بعد از ۲۰ سال کهنه می‌شوند و نیاز به بازسازی دارند.

منبع: ایسنا

401

گسل زلزله زمین لرزه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ساخت و ساز

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۹۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی آبفای تهران، طی روز‌های گذشته برای تعدادی از مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیامک «ذخیره‌ سازی آب» ارسال شد. 

متن این پیامک این بود که با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵ لیتر برای هر نفر الزامی است. لطفاً اقدامات لازم را در این خصوص به عمل‌آورید.»

واقعیت این است که این پیامک ارتباطی به قطعی و نوبت‌بندی آب در تهران ندارد؛ از آنجا که سال گذشته بروشور اطلاعیه فوق بین شهروندان توزیع شده بود، مجدداً با آغاز سال جدید، به وسیله پیامک به شهروندان اطلاع‌رسانی شده است.

ماجرا از این قرار است که همه ساختمان‌ها براساس ابلاغیه مبحث ۱۶ قانون مقررات ملی ساختمان باید نسبت به تجهیز پمپ و مخزن اقدام کنند.

ذکر این نکته ضروری است که برخی ساختمان‌ها به جهت افت فشار آب فقط از پمپ استفاده می‌کنند که این اقدام نه تنها باعث پایمال شدن حقوق دیگر همسایه‌ها می‌شود و بیشترین ظرفیت آب شبکه کوچه و محله را به سمت ساختمان خود هدایت می‌کنند، بلکه تخلف محسوب می‌شود. 

چراکه نصب و قراردادن پمپ بعد از کنتور آب غیرقانونی است؛ بنابراین شهروندان ابتدا با نصب مخزن بعد از کنتور و سپس نصب پمپ، اقدام قانونی، فنی و تأسیساتی انجام داده و باعث پایداری فشار آب می‌شوند.

لازم به ذکر است با شروع تابستان و استفاده از کولر‌های آبی در روز‌های گرم، به جهت اینکه ساختمان‌ها دچار افت فشار آب نشوند، پیامک «ذخیره‌سازی آب» ارسال شده است، بحث کمبود و قطعی آب مطرح نیست و در صورت لزوم هرگونه برنامه درخصوص نوبت‌بندی و قطعی آب حتماً از سوی شرکت آبفای تهران اطلاع‌رسانی عمومی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • تهران قدیم| ساختمان راه آهن تهران ۷۸ سال قبل/ عکس
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد
  • مرزن آباد لرزید