Web Analytics Made Easy - Statcounter

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز مبنی بر ارزیابی حضور اخیر بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا در ایران گفت: هنوز گزارشی مبنی بر توافقات صورت گرفته در دیدارهای سیاسیون جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه انگلیس به مجلس و کمیسیون امنیت ملی اعلام نشده و من بعید می دانم سفر جانسون نسبت به سفرهایی که وزرای خارجه و مقامات اسبق انگلیس داشته اند تفاوتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه شگرد انگلیسی ها معمولا بر این است که مسایل حاشیه ای را حاکم بر مناسبات کلان و مناسبات اساسی بین ایران و اتحادیه اروپایی می کنند خاطر نشان کرد:در دهه 1990 اوج سیاست های آنان این بود که با طراحی زمینه گفتگوی انتقادی و طرح مسایل ادعای بشری بتوانند موضوعات حاشیه ای را بیشتر از متن موضوع جلوه گر کنند تا با این حربه بتوانند زمان سوزی کنند.

نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در ادامه بیان داشت: متاسفانه در مقطعی انگلیسی ها با طراحی موضوعات حاشیه ای هدف گذاری کردند تا فرصت زیادی از دیپلمات ها و مسئولین ایران گرفته شودتا اینکه رقمی به ارقام مناسبات مالی ما با اتحادیه های اروپایی اضافه نشود و فناوری و یا سرمایه ای از سوی اروپا به کشور منتقل نشود.

وی با تاکید بر این امر که بارها عنوان کرده ایم که نباید اجازه دهیم انگلیسی ها اولویت مناسبات ما با اتحادیه اروپایی را تعریف کنند اذعان کرد: اگر فرصت این کار برای انگلیسی ها ایجاد شود در این رابطه آنها این نوع اولویت ها را به گونه ای شکل می دهند که به جای اینکه به سمت توسعه و عمران ایران پیش بروند، به سمت ایجاد دغدغه و سیاست های ایضایی علیه ایران پیش بروند.

فلاحت‌پیشه در پاسخ به این سوال که آیا این سفر می تواند نقطه مثبتی در مناسبات میان ایران و بریتانیا باشد اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز گزارش جامعی در این خصوص اعلام نشده اما حضور وی در ایران مبتنی بر چند بخش مهم ذکر شده بود. نخست اینکه با توجه به دستور کاری که قبل از سفر جانسون مطرح شده بود مبتنی بر تحریم زدایی ایران بود که تا کنون از سوی غرب عمل نشده و انگلیس باید به عنوان یک مدعی با امریکا صحبت کند و دیگر اینکه مبحث ورود سرمایه هایی مبتنی بر توافق نامه و موافقت نامه هایی که حدود 80 میلیار دلار ارزش اقتصادی برای کشور دارد و این موضوعات بعد از برجام منعقد شده است باید تعیین تکلیف شود.

وی تاکید کرد: اگر با این رویکرد انگلیسی ها بتوانند گام مثبتی را بردارند می توان گفت سفر موفقیت آمیز بوده است اما در غیر این صورت باید نسبت به این سفر تردید داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا به این سفر می توان امیدوار بود که انگلیس بدهی 40ساله خود را به ایران بپردازد گفت: انگلیسی ها در محکمه بین المللی به میزان 450 میلیون پوند محکوم شدند مکلفند تا این بدهی را بپردازند و این بدهی حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است بطوری که حتی ما با امریکا در بودجه امسال چند هزار میلیارد تومان گنجانده شده تحت عنوان تسویه بخشی از بدهی های قرارداد های نظامی امریکا به ایران و این موضوع بدهی بابت قراردادهای نظامی است که در گذشته با ایالات متحده داشتیم.

وی با اشاره به موضوع نازنین زاغری تبعه ایرانی-انگلیسی که به اتهام جاسوسی در بازداشت به سر می برد گفت: جمهوری اسلامی به اندازه کافی موارد قانونی و فقهی بر اساس اصل رافت اسلامی دارد که اگر بخواهد به هر کسی عنایتی کند اما اتهامات وی بر دستگاه های اطلاعاتی و قضایی کشور مسجل شده است ضمن اینکه میتوان پیش بینی کرد که یکی از محورهای گفتگوی وزیر امور خارجه انگلیس در خصوص این مسئله بوده است.

نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در ادامه تاکید کرد: اگر چنین مذاکراتی با این محوریت صورت گرفته باشد دستگاه دیپلماسی ما نباید نسبت به این امر بصورتی ورود کند که نظام قضایی کشور زیر سوال برود ضمن آنکه طرح این موضوع به ضرر نظام قضایی است چرا که اگر بنا بر عطوفت اسلامی است این کار را باید در قالب مقررات فقهی و اسلامی باید انجام داد نه در قالب توافق سیاسی.

فلاحت پیشه در پایان با اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قطعا از وزارت امور خارجه روند گفتگو ها و ریز مذاکرات با طرف انگلیسی را درخواست خواهد کرد.

301

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه مجلس شورای اسلامی کمیسیون امنیت ملی امریکا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۸۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد

به گزارش قدس آنلاین رافائل گروسی سه‌شنبه شب در خبرنگاران مستقر در وین ابراز امیدواری کرد که ظرف مدت کوتاهی گام‌های ملموسی در زمینه اجرای توافق اسفند ۱۴۰۱ برداشته شود. او با این حال بازه زمانی مشخصی در این باره اعلام نکرد.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفند ۱۴۰۱ با هدف حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی با یکدیگر توافق کردند؛ توافقی که بعداً به‌عنوان بیانیه مشترک ۴ مارس شهرت گرفت و بر اساس آن، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.

در واقع با همکاری و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران، اختلافات بر سر یکی از سه مکانی که آژانس ادعا می‌کند رد اورانیوم پیدا شده، حل و فصل و همچنین پاسخ‌های مستدل و مستندات مربوطه درباره سایر مکان‌ها به آژانس ارائه شد.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • ایران اسلامی امنیت، عزت و افتخار خود را مرهون خون شهدا است
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش