Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@13:57:38 GMT

قوه قضائیه و دو اقدام قابل ستایش

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۳۱۱۶

قوه قضائیه و دو اقدام قابل ستایش

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، در ماه های اخیر حرف و حدیث ها پیرامون دستگاه قضا بسیار بود و بازار اتهام زنی ها داغ، اتهاماتی که رئیس دستگاه قضا در کانونی ترین نقطه آن قرار داشت. فارغ از درستی یا نادرستی ادعاهای مطرح شده و تفاوت ماهوی میان انتقاد و اتهام، پاسخگویی مسولان و وجود روحیه پاسخگویی در قوا از یک سو موجب شفافیت فضای سیاسی کشور و از میان رفتن شکاف میان مردم مسولان خواهد شد و از سوی دیگر بساط نمامی و شایعه سازی های بی اساس را برخواهد چید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که شایسته بود پیشتر از این ها در دستگاه قضا رخ می داد، اما روز دانشجو و نکوداشت آن بهانه مناسبی بود برای نشستی صمیمی اما پر سرو صدا با آنهایی که صدای انتقادشان همیشه بر سر مسولان بلند بود و مطالباتشان به راه.

دانشگاه شریف میزبان اژه‌ای بود و دانشجویان هم بی پروا از صدر تا ذیل دستگاه قضا را به باد پرسش و انتقاد گرفتند، یکی از مسامحه قوه قضائیه در محاکمه محصورین وقایع 88 انتقاد می کرد و دیگری از اتهام جاسوسی فرزند رئیس قوه، سخنگوی دستگاه قضا هم در مقام پاسخگویی بر آمد تا نشان دهد که در نظام اسلامی هیچ نهادی نباید از پاسخگویی به مردم خود را مصون بداند و خط قرمز! چرا که مسئولیت مدیر و کارگزار در حکومت اسلامی ایجاب می کند که وی در حوزۀ مسئولیتش برای مردم توضیح دهد و هرگاه سوءظنی در مردم ایجاد شد، بر آن باشد تا آن سوء ظن را برطرف کرده و دلایل عملکرد خود را برای مردم بیان کند. امام علی(ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر به لزوم برطرف کردن سؤظن مردم از والی و پاسخ گویی ایشان به افکار عمومی تحت حاکمیت خود تأکید کرده و می نویسند:

«اگر مردم بر تو گمان بد برده و فکر کردند که تو به آن ها ظلم کرده ای ، با این که تو به حق بودن عمل ات آگاه تری ، مردم را نادیده نگیر و آن ها را توجیه کن و جریان امور را برای مردم روشن نما، تا علیه تو شورش نکنند؛ چرا که ممکن است واضح نشدن کارهای حکومت، مردم را به اشتباه بیندازد و در نتیجه ، مملکت آشفته شود.»*

دیدار صمیمی و گرم سخنگوی دستگاه قضا با دانشجویان نخستین گام بود و قدم بعدی را رئیس قوه قضاییه در دیدار با نمایندگان تشکل های دانشجویی برداشت و در جلسه ای 8 ساعته به نقدها و پرسش های آنها پاسخ داد. بی گمان قرار گرفتن مسولان در اتاق های شیشه ای و رصد عملکرد آنها توسط مردم و پاسخگو بودن در برابر مطالبات آنها گام مثبتی برای اصلاح امور شفافیت ومبارزه با فساد است.

حرکت دو روز اخیر زعمای دستگاه قضا شایسته بود و قابل تقدیر اما آنچه که باید از این زمان مورد عنایت قرار گیرد تداوم رویکرد مواجهه مستقیم با مردم و الزام بر پاسخگویی مسولان است، مفهومی که پس از گذشت سالهای نخست انقلاب بیشتر کارکرد انتخاباتی پیداکرد و در مقابل روحیه اشرافیگری و مهتر کهتری، بر رفتار برخی از مسولان سایه افکند حال آنکه اسلام حق سؤال و استیضاح از حاکم را به عنوان یکی از حقوق سیاسی مردم به رسمیت می شناسد و مردم می توانند در صورت لزوم از کارگزاران حکومت اسلامی توضیح بخواهند و آنان نیز در مقابل موظف به پاسخ گویی به مردم است. امام علی (ع) در عهدنامۀ مالک اشتر به ایشان می فرمایند:

« بخشی از وقت خود را برای کسانی قرار ده که به تو نیاز دارند. خود را برای کار آنان فارغ کرده و در مجلس عمومی بنشین و در آن مجلس برابر خدایی که تو را آفریده فروتن باش و سپاهیان و یاران ات را که نگهبانان و پاسبانان تواند، از آنان باز دار تا سخن گوی آن مردم با تو گفت و گو کند، بدون این که در گفتار درمانده شود که من از رسول خدا(ص) بارها شنیدم که می فرمود: "هرگز امتی را پاک از گناه نخوانند که در آن امت ـ بی آن که بترسند و در گفتار ـ درمانند، حق ناتوان را از توانا نستانند." و درشتی کردن و درست سخن نگفتن آنان را بر خود هموار کن و تنگ خویی بر آنان و خود بزرگ بینی را از خود بران.»*

بی تردید رویکرد قوه قضائیه در برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با دانشجویان را گامی امیدوار کننده و قابل ستایش باید دانست . اقدامی که امید است برای همیشه از آرشیو شعارهای تبلیغاتی مسولان بیرون آید و به رفتاری مستمر تبدیل شود.
 

میزان

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم

معاون سابق قوه قضائیه گفت: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام مصدق طی سخنانی ضمن تشکر، قدردانی و طلب حلیّت از رئیس قوه قضائیه و مجموعه دستگاه قضایی، خدمت به مردم را مهم‌ترین عبادت دانست و اظهار کرد: مفتخر هستم که حدود ۳۵ سال از عمر خود را در دستگاه قضایی و در راه ارائه خدمت به مردم صرف کردم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همه ارکان قوه قضائیه در اجرای دقیق سند جدید تحول و تعالی دستگاه قضایی کوشا باشند، گفت: جا دارد از همه مسئولان و افرادی که در تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی جدید قوه قضائیه نقش داشتند، قدردانی به عمل بیاورم.

حجت‌الاسلام مصدق افزود: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم و جا دارد که در این راستا از آقای مخبر معاون اول دولت، وزیر دادگستری و هیئت رئیسه مجلس قدردانی کنم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملیات افتخارآمیز «وعده صادق» و تنبیه صهیونیست‌های متجاوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طی روز‌های اخیر شاهد بودیم که همه مردم ایران از انجام عملیات وعده صادق که توسط سپاه انجام شد، احساس غرور کرده و به ایرانی بودن خود افتخار و مباهات کردند؛ به طور کلی از مجموعه نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل، ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند قدردانی به عمل می‌آورم.

حجت‌الاسلام خلیلی نیز طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.

وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضائیه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسئولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.

معاون اول قوه قضائیه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضائیه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی اجرا کنیم، باور داشته باشیم.

وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمود‌های مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس قوه قضائیه به کار بگیریم.

حجت‌الاسلام خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تن‌هایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضایی نائل شویم.

در پایان این مراسم، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، آیین تکریم و معارفه معاون اول دستگاه قضا انجام پذیرفت.

دیگر خبرها

  • مطالبات ساکنین پایین‌دست سد سیمره پرداخت شود
  • هشدار: شرایط پسماند در استان ایلام مناسب نیست
  • دادسرای انتظامی قضات با شکات حرفه‌ای برخورد کند
  • مردم پاکستان شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند
  • سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است
  • سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشت مهر زاهدان را از قوه‌ قضائیه انتظار داریم
  • طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی
  • اهدای یک هزار سند مالکیت در دو شهرک به مردم