Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@15:03:58 GMT

4 تاثیر عمده ادویه‌ها بر سلامت

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۴۱۰۳

4 تاثیر عمده ادویه‌ها بر سلامت

پول‌نیوز - گاهی از رویکردهای سالم تغذیه‌ای تاثیر عمده‌ای بر سلامت عمومی ما دارد. مصرف مواد غذایی سالمی مانند ادویه‌ها یکی از این رویکردهای سالم به شمار می‌آید.

جام جم نوشت: بر اساس 16 مقاله پژوهشی که در نشریه «Nutrition Today» ـ به عنوان خلاصه نشست علمی برگزار شده توسط موسسه علوم «مک کورمیک» و انجمن تغذیه آمریکا در واشنگتن ـ منتشر شد، ظروف نگهداری ادویه می‌تواند یک جایگزین خوب برای قفسه داروها در منزل شما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دارچین، زنجبیل، فلفل قرمز، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه، رزماری، سیر و ریشه شیرین بیان ازجمله ادویه‌هایی هستند که در مقالات منتشر شده در این نشریه به مصرف آنها توصیه شده است.

این مقالات پژوهشی، چهار حوزه عمده‌ای را که گیاهان دارویی و ادویه‌ها می‌توانند بر سلامت ما تأثیر بگذارند این‌ گونه معرفی می‌کنند:

مزه‌دارتر کردن غذاهای سالم

غذاهای سالم به دلیل نداشتن چربی و قند زیاد، معمولا به بی‌مزه بودن شهرت دارند اما تحقیقات دانشگاه کلرادو نشان می‌دهد اضافه کردن ادویه به غذاهای سالم می‌تواند آنها را مانند غذاهای چرب، جذاب و خوشایند بسازد.

این یعنی ادویه‌ها می‌توانند با خوش طعم‌تر کردن غذاهایی سالم، یک رژیم غذایی سالم را به یک برنامه غذایی بلندمدت تبدیل کنند.

جایگزینی برای نمک

معمولا وقتی غذاها به اندازه کافی خوش طعم نباشند ما به نمک روی می‌آوریم. متاسفانه یک رژیم غذایی کم سدیم برای کسانی که فشار خون بالا دارند کاملا بی‌طعم و مزه است، اما خبر خوب این است براساس تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز، اضافه کردن ادویه به غذاها باعث می‌شود افراد، 966 میلی‌گرم کمتر از وقتی به غذا ادویه اضافه نمی‌کنند سدیم مصرف کنند.

احساس سیری طولانی‌تر

غذاهای پرادویه نه‌تنها خوش طعم‌تر هستند، بلکه باعث احساس سیری بیشتر و افزایش متابولیسم نیز می‌شوند.

محققان دانشگاه ماستریخت هلند دریافتند اضافه کردن فلفل قرمز به غذا به افزایش احساس سیری کمک می‌کند.

داشتن احساس سیری باعث می‌شود در طول روز کمتر به میان وعده‌های ناسالم روی بیاورید و در نتیجه شاهد کاهش وزن باشید.

کاهش ریسک حملات قلبی

ادویه‌ها علاوه بر تاثیرات مفید غیرمستقیمی که به دلیل کاهش وزن بر سلامت قلب بجا می‌گذارند، به خودی خود نیز برای قلب مفید هستند.

پژوهشی که توسط محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا انجام شد نشان داد اضافه کردن ادویه حتی به یک غذای پرچرب باعث کمتر شدن سطح انسولین و تری‌گلیسیرید خون بعد از غذا می‌شود.

منبع: جام جم

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • شجاعی: از روی شکم سیری بازی کردیم!