Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: سازمان عفو بین‌الملل به‌تازگی گزارش مبسوطی از شرایط پناهجویان و مهاجران در لیبی منتشر کرده که بار دیگر ژست‎های حقوق بشری کشورهای اروپایی را برملا می‌کند.

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی فاش کرد که کشورهای اروپایی به منظور سوء‌استفاده از پناهجویان، آموزشهای خاصی به گارد ساحلی Coast Guard لیبی داده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه هفته جاری در گزارشی 66 صفحه‌ای تشریح کرده که چگونه کشورهای اروپایی با همدستی مقامات جریان‎های سیاسی لیبی شبکه پیچیده و مخوفی برای آزار و اذیت پناهجویان در کشور لیبی ایجاد کرده‌اند که دید گروه‌های مستقل حقوق بشری تاکنون پنهان مانده است.

کشور لیبی پس از سرنگونی معمر قذافی، رئیس پیشین حکومت لیبی، دچار آشفتگی و بحران بسیاری شده و در حقیقت به کشوری بدون قانون Law تبدیل گشته که از سوی گروه‌های مختلف شبه‌نظامی اداره می‌شود؛ لیبی در حال حاضر گذرگاه مهاجرانی است که از کشورهای آفریقایی قصد رسیدن به اروپا را دارند.در ادامه بخش‎هایی از مقدمه این گزارش تکان‌ دهنده از شرایط اسفناک پناهجویانی آورده می‌شود که چگونه در پی سراب زندگی در «بهشت رویایی» کشورهای اروپایی در میانه راه با همدستی کلیداران همین «بهشتی ناکجاآبادی» در جهنم زمینی و واقعی لیبی گرفتار می‌شوند.در چند سال اخیر، صدها هزار پناهجو و مهاجر از کشورهای آفریقایی رنج سفر به لیبی را به جان خریدند. برخی از آنها در لیبی ماندگار شدند، اما بسیاری به لیبی آمده‌اند تا رویای خود یعنی رفتن به کشورهای اروپایی را عملی کنند.

طی سه‌سال اخیر نزدیک به نیم میلیون نفر از لیبی به کشورهای اروپا رفته‌اند اما بیش از 10 هزار نفر نیز در میانه راه جان خود را از دست داده‌اند. هم‌اکنون نیز بیش از 500 هزار پناهجو دیگر در کشور لیبی گرفتار شده‌اند.

مهاجران و پناهجویان در لیبی به صورت روزانه در معرض نقض حقوق پایه‌ای انسانی از سوی مقامات لیبی و نیروهای امنیتی قرار دارند. گروه‌‎های مسلح و باندهای جنایی نیز در همکاری دوجانبه بر پایه منافع مالی از پناهجویان سوء‌استفاده می‌کنند.

شکنجه، بد رفتاری، بازداشت‎های اجباری در شرایط غیرانسانی، اخاذی، کار اجیاری و قتل Murder تنها بخشی از بلاهایی است که مقامات لیبی، گروه‌های مسلح و قاچاقچیان انسان برای پناهجویان در این کشور ایجاد کرده‌اند.

در کشور بی‌دولتی مانند لیبی، پناهجویان و مهاجران به منبع اصلی استثمار تبدیل شده‌اند، و همان‌گونه که تصاویر تکان‌دهنده از فروش پناهجویان در نوامبر سال جاری نشان می‌دهد، مهاجران به کالایی تبدیل شده‌اند که پیرامون آن یک صنعت کامل شکل گرفته است.

یافته‌های سازمان عفو بین‌الملل نه تنها رفتارهای هراس‌آور مقامات دولتی فاسد لیبی و قاچاقچیان سنگدل با زنان، مردان، و کودکان پناهجو را افشا می‌کند، بلکه همچنین همدستی و بی‌مسئولیتی مقامات کشورهای اتحادیه اروپا، به وِیژه ایتالیا، با باندهای قاچاق Contraband و نیروهای گارد ساحلی لیبی را برملا می‌کند که صرفا به منظور توقف موج ورود پناهجویان افریقایی به کشورهای اروپایی، چشم خود را بر این جنایتهای سازمان‌یافته بسته و از آن بدتر آنکه خود بخشی از عوامل ناقض حقوق پناهجویان در لیبی هستند.

شواهد همدستی کشورهای اروپایی با باندهای تبه‌کار و نیروهای گارد ساحلی لیبی علیه پناهجویان آن‌چنان روشن است که مقامات ایتالیا و اروپا نمی‌‌توانند ادعا کنند که از نقض وحشتناک حقوق بشر از سوی مقامات لیبی و یا باندهای تبه‌کار و نیروهای گارد ساحلی علیه پناهجویان بی‌خبر بوده‌اند، آنها همچنین در حال حاضر در جایگاه مشروعی قرار ندارند که مدعی شوند بر رعایت و تضمین اجرای سازوکارهای حمایتی حقوق انسانی از سوی مقامات و جریان‎های لیبی برای پناهجویان پافشاری داشته‌‌اند، چرا که در واقعیت آنها هیچ کاری انجام نداده‌اند.

بنابراین مقامات کشورهای اروپایی در سوء‌استفاده از پناهجویان و نقض پایه‌ای‌ترین حقوق انسانی آنها با مقامات و باندهای جنایی لیبی همدست هستند.

یافته‌‎های سازمان عفو بین‌الملل براساس گفتگو با 72 پناهجو و مهاجر در جولای 2017 در ایتالیا و تونس و همچنین دیدار و گفتگو با مقامات لیبیایی، از جمله سخنگوی نیروی دریایی لیبی، نمایندگان نهادها و دولتهای اروپایی، نمایندگان سازمان بین‌المللی مهاجرت، آژانس پناهجویان سازمان ملل، و سازمانهای مردم‌نهاد فعال در لیبی و ایتالیا، گردآوری شده‌ است.

‎کشورهای اروپایی در حال حاضر به نیروهای گارد ساحلی لیبی پول پرداخت می‌کند و آموزش می‌دهند تا مهاجران و پناهجویان را در سواحل لیبی متوقف و سپس آنها را به بازداشتگاه‌ها منتقل دهند تا نتوانند از طریق دریای مدیترانه به صورت غیرقانونی وارد کشورهای اروپایی شوند.

اگرچه مقامات اروپایی مدعی هستند که برای ایجاد شرایط بهتر زندگی در بازداشتگاه‌ها، میلیون‎ها یورو به مقامات لیبی پرداخت کرده‌اند، اما نهادهای کمک‌رسانی از مدت‌ها پیش گزارش داده اند که پناهجویان در بازداشتگاه‌‌ها تحت شدیدترین بدرفتاری‌ها قرار گرفته و همچنین مجبور به کار اجباری شده‌اند.

به گفته «جان دالهویزن» رئیس منطقه اروپای سازمان عفو بین‌الملل کشورهای اروپایی نه‌تنها از چنین سوء‌استفاده‌هایی آگاهی کامل دارند، بلکه با پشتیبانی فعالانه از مقامات لیبی در توقف پناهجویان در سواحل این کشور و حبس آنها در این جنایت‎ها شریک و همدست هستند.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم

سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین گفت، دیگر در جلسات سازمان برای ارائه آمار و واقعیت‌های جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شرکت نمی‌کند چون تاثیری ندارد و نسل کشی علیه ملت فلسطین ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، «صالح عبدالشافی» سفیر فلسطین در وین گفت، دیگر در نشست‌های سازمان ملل گزارشی درباره غزه ارائه نخواهد کرد، زیرا چنین بیانیه‌هایی هیچ تاثیری روی آمریکا و کشورهای اروپایی نداشته و آنها همچنان با حمایت از رژیم صهیونیستی هزینه نسل‌کشی در غزه را تامین می‌کنند.

او گفت: «در روز پنجشنبه هفتمین و آخرین گزارش درباره غزه در دفتر سازمان ملل در وین ارائه شد و این به این دلیل است که هر ماه به اینجا آمدن و حرف‌زدن درباره تعداد تلفات بی فایده است؛ چه ۵۰۰۰ باشد و چه ۱۵۰۰.»

وی افزود: «مشکل این است که نظم جهانی و سازمان ملل نتوانسته نسل‌کشی را متوقف کند. به همین دلیل است که می‌گویم ما دیگر مانند گذشته جلسه توجیهی نخواهیم داشت.»

این دیپلمات همچنین گفت، صحبت درباره تلفات غیرنظامی در گزارش‌هایش به عنوان اعداد و ارقام برای او بسیار دشوار است. او با بیان اینکه در جهان امروز همه به اخبار تحولات نوار غزه دسترسی دارند، گفت: «هر کشور مسئولیت پذیری که بخواهد این نسل‌کشی را متوقف کند، می‌تواند این کار را انجام دهد.»

نماینده فلسطین در وین گفت: «کشورهای جهان شمال یعنی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هیچ کاری برای توقف این نسل‌کشی نمی‌کنند. آنها می‌گویند که با غیرنظامیان همدردی می‌کنند، اما در عین حال میلیاردها دلار سلاح و مهمات به اسرائیل می‌فرستند. این توهین آمیز است. کسی که برای جان غیرنظامیان ارزش قائل باشد پول و سلاح به اسرائیل نمی‌فرستد.»

او گفت فلسطین به برگزاری نشست‌های رایزنی درباره این مسئله در چهارچوب جلسات سازمان ملل ادامه می‌دهد و اگر کشورهای عربی بخواهند رویدادی با مشارکت فلسطین برگزار کنند، نمایندگان فلسطین در آن صحبت خواهند کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • آمریکایی‌ها درباره حقوق بشر فقط لفاظی می‌کنند
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • برچیدن کمپ‌های پناهجویان در آستانه بازی‌های المپیک پاریس
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • و دموکراسی آنها که سراب است فقط...
  • گروگانگیری ۳۰ روزه برای اخاذی ۱۰ میلیاردی | راز ناپدید شدن یک ماهه جوان گمشده فاش شد