Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@08:17:11 GMT

تشریح وضعیت اشتغال و بیکاری استان گلستان

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۵۰۹۳۲

تشریح وضعیت اشتغال و بیکاری استان گلستان

یکی از اساتید و تحلیل گران برجسته اقتصادی استان گلستان در بخش دوم تشریح وضعیت اشتغال و بیکاری استان گلستان توضیحاتی را ارائه کرده است که میتوان به بخشی از این وضعیت مهم در استان پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کاسب امین؛ " یاسر رخشان" از تحلیل گران اقتصادی استان گلستان در بخش دوم گرارش خود آورده است؛ بنابراین قطار توسعه اقتصادی استان گلستان باید بر ریلهای کشاورزی ، صنایع تبدیلی و گردشگری حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شوربختانه شاهد مشکلات عدیده ای در بخشهای مزبور هستیم که دلیل اصلی پیدایش این مشکلات که البته کل اقتصاد ایران را درگیر کرده برخورداری از رانت نفت در معادلات درآمد و هزینه است و تا زمانیکه متصدیان امر به این موهبت خدادادی دسترسی داشته باشد به دنبال راههای جایگزین نخواهند رفت ...

اری ، در حال حاضر بهره وری نیروی کار ، آب ، زمین ،سرمایه و انرژی در بخشهای کشاورزی و صنعت حدود صفر است.

کشاورزان گلستانی از پایین بودن نرخ محصولات ، گران بودن قیمت نهاده ها و عدم تناسب افزایش نرخ داده و ستاده ، عدم دریافت بموقع مطالباتشان ، فقدان اتحادیه یا سندیکای مستقل  و دریک کلام عدم حمایت دولتی رنج میبرند و این در حالیست که کشورهای با اقتصاد برتر روند توسعه یافتگی را ابتدا از بخش کشاورزی آغاز کردند.

مشکل دیگری که در این خصوص وجود دارد واردات بی رویه محصولات کشاورزی است که بطور مستقیم اشتغال و معیشت و امنیت اقتصادی کشاورزان گلستانی را هدف قرار داده است.

اصولا در هر کشوری در جهت حمایت از تولیدکنندگان ار واردات کالاهایی که مشابه ان در خود کشور تولید میشود ممانعت بعمل می آورند و چنانچه مجوزی صادر شود حتما بصورت سهمیه محدود و با تعرفه سنگین و در فصولی غیر از فصل برداشت اتفاق می افتد لکن در ایران شاهد واردات بی رویه کالاهایی هستیم که در کشور بوفور تولید شده و در جریان واردات انها نکات فوق الذکر مدنظر قرار نمیگیرد و تاسف آور تر اینکه هنوز آمار دقیقی از مصرف سرانه کالاهای وارداتی هم نداریم که برا اساس آن به مقدار مورد نیاز کشور سهمیه واردات صادر شود و نه چند ده برابر نیاز...

استراتژی دیگری که برای توسعه اقتصادی استان پیشنهاد میشود استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی با اولویت صنایعی که مواد اولیه آن در استان تولید میشود.

یکی از این صنایع که حتما باید مورد تاکید قرار بگیرد صنایع پنبه پاک کنی است چرا که این استان به دلیل شرایط اقلیمی مناسب این گونه گیاهی از دیرباز به منطقه طلای سفید شهرت داشته است.

از این گذشته پنبه به دلیل داشتن پیوندهای پیشین و پسین جزو محصولات استراتژیک تلقی میشود و با ترویج و حمایت ان هم بر مشکلات کم آبی و فرسایش خاک و زیست‌محیطی فائق می آییم و هم اینکه با به گردش درآمدن چرخهای صنایع روغن کشی و پنبه پاک کنی و ریسندگی و بافندگی گام مهمی را در افزایش GNP کشور و کاهش نرخ بیکاری بر خواهیم داشت.

اما به دلیل عدم توجه و حمایتهای لازم در این خصوص کشت پنبه در استان به کمترین میزان رسیده و اغلب کارخانجات پنبه پاک کنی تعطیل شدند و حجم وسیعی از نیروی کار ، بیکار شدند و کشاورزان مجبور به جایگزین کردن برنج با پنبه شدند و از آنجا که برنج نیاز به آب و سم و کود فراوان دارد لذا بحرانهای کم آبی و آلودگی زیست محیطی شدت گرفته است . چرا که نیک میدانیم استان گلستان با مشکل کم آبی مواجه است و مسئولان نیز بجای حل ریشه ای مشکلات که بطور مفصل بیان کردیم به راه حلهای تسکینی و کوتاه مدت نظیر اعمال جریمه بر برنجکاران روی آوردند که نه با منطق اقتصاد همخوانی دارد و نه مبتنی بر فقه اسلامی است ، چراکه اگر دولتها بخاطر فقدان تدبیر مناسب بصورت غیر مستقیم باعث ترویج کشت برنج شدند و حال به دلیل کم آبی قصد منع و ایجاد محدودیت کشت برنج و در عوض اجبار کشاورز به کشت محصولات دیگر را دارند باید مابه التفاوت درامد ناشی از برنج با دیگر گونه های زراعی را به کشاورز پرداخت کنند.

این مسایل امروزه سبب ورشکستگی کشاورزان و ایجاد مشکلات عدیده برای زحمتکشان  گلستانی شده است ...

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال را تشریح کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش‌ فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • تشریح وضعیت بیرانوند از زبان پزشک معالج
  • تشریح وضعیت علیرضا بیرانوند از زبان پزشک معالجش
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی