Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد سیاسی - تسنیم به نقل از عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: اقتصاد مقاومتی موضوعی است که در اکثر کشورها سیاست گذاران، آن را در همه مباحث به ویژه اقتصادی دنبال می کنند و در واقع جزو اصول اساسی عقلایی فکر کردن است.

داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظها ر کرد: در فرآیند انجام یک کار ممکن است یک تکانه یا ضربه ای متوجه این فرآیند بشود و آن را از کار بیاندازد که در اینجا بحث تاب آوری و مقاومت مطرح می شود که این بحث فقط مربوط به اقتصاد نیست و در بخش ها و جنبه های دیگر نیز قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:مقوله اقتصاد مقاومتی در چارچوب مدیریت ریسک است که این امر در حوزه بانکی، واحدهای تولیدی، حوزه سلامت و دیگر بخش ها وجود دارد با این تعریف که چگونه هریک از این حوزه ها را مقاوم کنیم که در برابر شوک ها و تکانه ها آسیب پذیر نباشند و به حرکت ادامه دهند.

دانش جعفری تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی موضوعی است که در اکثر کشورها سیاست گذاران، آن را در همه مباحث به ویژه اقتصادی دنبال می کنند و در واقع جزو اصول اساسی عقلایی فکر کردن است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: زمانی که کشور آمریکا در جنگ اعراب و اسرائیل مورد تحریم نفتی از طرف کشورهای عربی قرار گرفت که آثار آن تا سال 1995 در اقتصاد آمریکا ادامه داشت در واقع بعد از این قضیه آنها تصمیم گرفتند به سمت اقتصاد مقاومتی بروند.

وی ادامه داد:یکی از سیاست های آمریکا این بود که واردات شان را از اوپک کم بکنند و کشورهای غیراوپک را تقویت کنند مصرف نفت را کاهش دادند و موضوع انرژی های نو و مسئله ذخایر استراتژیک را در دنیا عنوان کردند که اگر زمانی کمبود عرضه رخ داد قیمت انرژی افزایش پیدا نکند .

دانش جعفری گفت: بعد از بحران اقتصادی جهانی در سال 2008 در واقع پرداختن به موضوع اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد تاب آور بسیار گسترده شد و این امر تنها در اقتصاد کلان نیست و مربوط به سطوح خرد نیز می شود.

وی در خصوص پیش زمینه ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: دو نوع ضربه اقتصاد را دچار آسیب پذیری می کند یکی از قبل قابل پیش بینی است به عنوان مثال کشور ما هر چند سال یک بار با خشکسالی روبه رو می شود که در این خصوص می توانیم با برنامه ریزی و پیش بینی مسائل مربوط به حوزه منابع آبی در خصوص مصرف و هدررفت را مدیریت بکنیم و این موضوع را مرتفع کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه گفت:مورد بعدی ضربه های ناگهانی است مانند دوران جنگ که به عنوان مثال ما با کمبود مواد غذایی و محصولات کشاورزی رو به رو بودیم در این خصوص نیز باید ذخایری داشته باشیم که کارکرد ما دچار آسیب نشود.

 

35224

کلید واژه‌ها : اقتصاد مقاومتی - اندیشه اقتصادی - بحران جهانی اقتصاد - طرح تحول اقتصادی - ایالات متحده آمریکا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۹۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است

حسین ایثارگر روز یکشنبه در حاشیه بازدید از هنرستان طالقانی و شماری از دیگر مدارس شهر ششتمد، گفت: یکی از الزامات توسعه، مهارت آموزی است و توجه به این مقوله، زمینه رشد تولید و اشتغال پایدار را در جامعه فراهم کرده و از نگرانی های جامعه در مسیر ایجاد اشتغال برای نسل جوان می کاهد.

وی با بیان اینکه یکی از مسیرهای پیشرفت کشور توجه به مهارت است، اظهار کرد: لازم است در کنار توجه به مباحث علمی و تئوری، آموزش های مهارتی و نیازمحور نیز مورد توجه آموزش و پرورش و دانش آموزان قرار گیرد.

فرماندار ششتمد گفت: در کنار رشته های نظری، باید هدایت دانش آموزان به رشته های مهارتی و تولیدی نیز مورد توجه قرار گیرد تا بخشی از نیاز بازار کار به نیروی انسانی از این طریق تامین شود.

ایثارگر افزود: ایجاد برخی واحدهای صنعتی در حوزه فرآوری معدنی و صنایع دیگر در شهرستان ششتمد در دست انجام است که تربیت نیروی کار ماهر در این حوزه ها می تواند مورد توجه قرار گیرد.

وی با تشکر از تلاش های جامعه فرهنگی، افزود: معلمان با تربیت نسل آینده در مسیر آگاهی و روشنی بخشی جامعه و توسعه و بالندگی کشور ایفای نقش می کنند.

شهرستان ششتمد در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد، چهار هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز دارد که در ۹۱ واحد آموزشی تحصیل می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • جذابیت گوهر سنگ خراسان جنوبی برای هیئت های خارجی نمایشگاه اکسپو
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان