Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا در نشستی با اعضای کنگره پیرامون قرارداد فروش فناوری رآکتور هسته ای به عربستان سعودی، از اشاره به اینکه آیا بحث غنی سازی اورانیوم نیز بخشی از این قرارداد است یا خیر، خودداری کرد. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، تعدادی از دستیاران کنگره آمریکا با اعلام نشست مشورتی مقامات کاخ سفید با اعضای کنگره پیرامون قرارداد احتمالی «فروش فناوری رآکتور هسته ای به عربستان سعودی» اظهار داشتند که در این نشست مشورتی، مقامات کاخ سفید تنها در مورد نحوه گنجاندن استانداردهای منع اشاعه [تسلیحات هسته ای] در این قرارداد صحبت کرده و به اینکه آیا اعطای مجوز غنی سازی اورانیوم به ریاض نیز بخشی از این قرارداد خواهد بود یا خیر، اشاره ای نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که طرفداران رژیم منع اشاعه تسلیحات هسته ای نگران آن هستند که اعطای مجوز به عربستان سعودی برای غنی سازی سوخت در یک قرارداد نیروگاه هسته ای، ممکن است این کشور را به تولید مخفیانه مواد شکاف پذیر اتمی قادر ساخته و باعث شکل گیری رقابت تسلیحاتی میان این کشور با رقیب منطقه ای آن- ایران- شود و دامنه این رقابت احتمالاً در سرتاسر خاورمیانه گسترش یابد.

دستیاران کنگره اعلام کردند در این نشست مشورتی که روز چهارشنبه برگزار شد، اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنا با مقامات وزارت امور خارجه و وزارت انرژی گفتگو و رایزنی کردند.

یکی از دستیاران کمیته روابط خارجی سنا گفت که «بنا بر اخبار موثق، دولت آمریکا در تلاش است تا در صورت آغاز روند مذاکرات با عربستان سعودی برای انعقاد قرارداد همکاری هسته ای غیرنظامی، در قبال استانداردهای منع اشاعه موضعی مشخص اتخاذ نماید».

وی در ادامه افزود که «دولت آمریکا همچنان در حال ارزیابی و سنجش این مسئله است که آیا در توافق مزبور مجوز غنی سازی اورانیوم را بگنجاند یا خیر».

گفتنی است که شرکت هایی از آمریکا، کره جنوبی، چین و روسیه برای ساخت نخستین رآکتورهای نیروگاه هسته ای در عربستان سعودی به شدت در حال رقابت با یکدیگرند.

در همین راستا، «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا در سفر هفته گذشته خود به عربستان سعودی از آغاز قریب الوقوع دور جدیدی از گفتگوها میان دو کشور برای انعقاد این قرارداد- موسوم به «توافقنامه ۱۲۳»- خبر داد.

طبق این قرارداد پیشنهادی، شرکت های آمریکایی اجازه می یابند که در برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان سعودی مشارکت کنند.

مقامات عربستان سعودی ادعا می کنند که خواهان دستیابی به سطح خودکفایی در تولید سوخت هسته ای هستند و قصد ندارند که فناوری هسته ای را به سمت مقاصد نظامی منحرف نمایند! این درحالی است که در گفتگوهای پیشین میان واشنگتن- ریاض، مقامات عربستان سعودی از امضای قراردادی که این کشور را از غنی سازی اورانیوم محروم سازد، امتناع کرده اند.



منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۹۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا امروز (دوشنبه) از پیشرفت روند عادی سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد.

به گزارش ایرنا از شبکه الجزیره، بلینکن افزود: آمریکا و عربستان در طول ماه گذشته میلادی اقدامات فشرده ای را برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو انجام دادند.

وی اضافه کرد: احتمال دارد، تلاش‌های دوجانبه عربستان و آمریکا در این باره به زودی به نتیجه برسد.

بلینکن گفت: ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود.

وی با ادعای اینکه تنها عاملی که از برقراری آتش بس جلوگیری می کند، جنبش حماس است، افزود: با دوستانمان برای پایان دادن به جنگ در غزه و جلوگیری از گسترش دامنه درگیری تلاش می کنیم.

وزیر خارجه آمریکا گفت: یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد.

بلینکن درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح نیز مدعی شد که تاکنون در این باره، طرحی به واشنگتن ارائه نشده است و بدون وجود طرحی که جان غیرنظامیان را حفظ کند، واشنگتن از این عملیات حمایت نمی کند.

وی بیان کرد: روسیه طرحی برای نابود کردن اوکراین داشت ولی با شکست روبه رو شد.

بلینکن درباره روابط واشنگتن و پکن نیز گفت: روابط بسیار پیچیده و رقابتی داریم و باید برای تبدیل نشدن این روابط به درگیری، همواره گفت و گو کنیم.

وزیر خارجه آمریکا امروز در یک سفر منطقه‌ای برای رایزنی درباره آتش‌بس در غزه و شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد ریاض شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در حالی از مراحل پایانی عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سخن به میان آورده که مقامات سعودی هنوز به این اظهارات واکنش نشان نداده است. مقامات ریاض همواره تاکید کرده‌اند که هرگونه عادی سازی روابط با تل آویو در گرو تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • احتمال صدور مخفیانه حکم بازداشت مقامات اسرائیل
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه