Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > کردستان - یازدهمین جشنواره کشوری داستان بانه که با حضور 120 داستان نویس، داور و چهره های فاخر ادبیات داستانی کشور، و در میان استقبال گرم و پرشور مردم فرهنگ دوست بانه، به مدت 3 روز برگزار شد، شامگاه گذشته در مراسمی با حضور مسؤلان و فعالان فرهنگی، با معرفی آثار برتر و ثبت دائمی دبیرخانه جشنواره، به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از بانه، فراخوان یازدهمین جشنواره داستان بانه در مهرماه 1394 منتشر و پس از آن 1068 اثر به زبان های فارسی و کردی، شامل 900 داستان، 125 داستان کودک و نوجوان و 43 مقاله، به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که هیأت بازخوانی و داوری اولیه، از میان این آثار، 60 داستان، 8 داستان کودک و نوجوان و 5 مقاله را برای خوانش در بخش مسابقه جشنواره انتخاب نمود.
سرانجام پس از 3 روز برگزاری یازدهمین جشنواره کشوری داستان بانه که از 21 تا 23 آذرماه در مجتمع فرهنگی-هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بانه برگزار شد، هیأت داوران بخش فارسی جشنواره شامل آقایان عطا نهایی، علیرضا محمودی ایرانمهر و خانم بهناز علی پور گسکری، از میان داستان های خوانش شده، بدون رتبه بندی و بر اساس شاخص های داستان نویسی، آثار زیر را به عنوان برگزیده انتخاب نمود:
داستان «فارمالاها» نوشته افرا سنایه از ایلام به خاطر تکنیک روایت
داستان «توی برف می چسبد» نوشته مصطفی میرزایی پیهانی از شهرستان ملایر در استان همدان به خاطر فضاسازی داستان
داستان «پیشانی سوراخ من» اثر نادر ساعی ور از تبریز به خاطر تکنیک روایت
داستان «جواب های بدون سؤال» نوشته مرتضی بیاره از سپاهان شهر در استان اصفهان به خاطر طرح و پیرنگ زیبا
و داستان «ویلای فروشی برای مدت محدود» نوشته بهاره ارشد ریاحی از تهران به خاطر پردازش زیبای فضای داستانی
هیأت داوران بخش کردی جشنواره شامل آقایان عطا نهایی، رحیم عبدالرحیم زاده و دکتر محمد رحیمیان هم، از میان داستان های خوانش شده، آثار زیر را بر اساس معیار های داستان نویسی، به عنوان برگزیده انتخاب نمود:
داستان «خه ساو» اثر غفور پیرزاد از مهاباد در استان آذربایجان غربی به خاطر تکنیک روایت
داستان «ره شنووسی بوشایی» اثر سروه مجیدی از سنندج در استان کردستان به خاطر فضا سازی داستان
داستان «ماسی سپی چاو ره ش» اثر کاوه عزت خواه از بوکان در استان آذربایجان غربی به خاطر فضا سازی داستان
داستان «زه وی به ش وه گورز» با لهجه کلهر، اثر کیومرث بلده از شاه آباد در استان کرمانشاه به خاطر زبان و تکنیک روایت
داستان «دوا سه مای ژنه رال» اثر صادق خالدی از بانه به خاطر شخصیت پردازی و زاویه دید مناسب
فریا یونسی، فواد جهانی و مسعود بیننده، اعضای هیأت بازخوانی و داوران بخش مقاله جشنواره هم، از میان مقاله های خوانش شده، آثار آقای محمدرضا کلهر -مؤلف کتاب هنر زیبای داستان- و خانم جمیله معظمی در بخش فارسی و آثار آقایان عمر محمدی و مصطفی ایلخانی زاده در بخش کردی را به عنوان مقالات برگزیده انتخاب نمود.
اعضای هیأت بازخوانی و داوران بخش ادبیات داستانی کودک و نوجوان جشنواره هم خانم ها لیلا صالحی و نسرین جعفری و آقای شریف محمدی بودند که پس از خوانش آثار و ارزیابی آنها، بدون رتبه بندی، قلم تمامی آثار کودکانه را ارج نهادند و در پایان داستان های زیر را به عنوان برگزیده بخش کودک و نوجوان انتخاب و معرفی نمودند:
در بخش فارسی:
داستان «آهن پاره ها» نوشته شهرزاد لعل بذری
و داستان «سفر رؤیایی» نوشته ویانا قزلجی
در بخش کردی:
داستان «ده سته یل خودا» نوشته زهرا گلچینی
داستان «سه فه ر بو کویستانی تاریک» نوشته آلا رضایی
و داستان «هه وری شکولاتی» نوشته هستین یونسی

در بیانیه پایانی هیأت داوران بخش ادبیات کودک و نوجوان جشنواره که توسط لیلا صالحی قرائت شد، بر خلق جهان داستانی که بتواند عوالم کودکانه را به کار گیرد، رعایت تقریبی اصول داستان نویسی برای نمایاندن روایت در منطق داستانی و توجه به حجم تخیل در داستان -با توجه به اینکه فقدان تخیل، نقصی بزرگ در داستان های کودکان است-، تأکید شده است.
در مراسم پایانی یازدهمین جشنواره کشوری داستان بانه، از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، با اهدای لوح یادبود، از آقایان حمید رفاعی، فواد جهانی، سوران حسینی و محمد صدیق کریم پور به عنوان پیشکسوتان دیرین جشنواره های داستان بانه، و آقایان وریا وثوقی شهردار و جمال اعتماد به نمایندگی از اعضای شورای اسلامی شهر بانه، به خاطر تلاش در حوزه فرهنگ و ادبیات، و همچنین همکاری مؤثر در برگزاری جشنواره یازدهم داستان بانه تقدیر شد.
در بخش ویژه جشنواره یازدهم داستان بانه، همچنین با اهدای لوح یادبود و تندیس جشنواره، از حسن میرعابدینی و مریم قاضی -دو تن از مفاخر عرصه ادبیات داستانی کشورمان- به خاطر خدمت به داستان، تقدیر شد.
گفتنی است در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره کشوری داستان بانه و در میان هیجان و استقبال گسترده علاقمندان فرهنگ، هنر و ادبیات داستانی این خطه، از لوح یادمان دبیرخانه دائمی داستان بانه رونمایی و این رویداد فرهنگی به عنوان نماد کوشش نستوه فعالیت های حوزه داستان نویسی این شهرستان، ثبت شد.
در نخستین روز از یازدهمین جشنواره کشوری داستان بانه، با حضور امام جمعه بانه، فرماندار این شهرستان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و مهمانان و فعالان فرهنگی، از تابلوی خیابان «چیروک» در مجاورت میدان هنر این شهر هم رونمایی شد.
برپایی نمایشگاه نقاشی و خوشنویسی، آثار هنرمندان بانه ای و گشایش دومین «کوچه کتاب» که به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر بانه و با هدف احیا و نشر فرهنگ کتابخوانی و همچنین امکان بهره گیری همه علاقمندان از کتب و منابع ارزشمند برگزار شد، نیز از دیگر برنامه های جانبی این جشنواره بود.
«کوچه کتاب» طرحی خلاقانه بود که در هفته گرامیداشت کتاب امسال در بانه آغاز شد و در چارچوب اجرای آن، امکان استفاده از کتب موجود در منازل شهروندان، برای ساکنان محله ها و همسایگان فراهم می شود.
«کوچه کتاب» عنوان «طرح برتر فرهنگی استان کردستان در سال 1396» را نیز از آن خود کرد.

 

46

کلید واژه‌ها : استان کردستان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۲۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، یکی از موضوعاتی که هرساله با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران داغ می شود بحث محل برگزاری نمایشگاه است.

نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور در قریب به ۴۰ سال که عمر خود را سپری میکند هیچگاه محل ثابتی برای خود نداشته و همیشه مستاجر مصلای تهران بوده است.

سال ۱۳۹۴ که شهر آفتاب به بهره برداری رسید و همه حدس و گمان ها بر این بود که نمایشگاه کتاب بالاخره صاحب یک مکان دائمی شد اما طولی نکشید تا پس از برگزاری ۲ دوره این نمایشگاه در شهر آفتاب، دوباره نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد و همه محاسبات در خصوص جانمایی این نمایشگاه برهم ریخت.

ساخته شدن مصلای امام خمینی برای کار و منظوری دیگر و همچنین قرار گرفتن مصلا در منطقه‌ای شلوغ و پرترافیک از جمله دلایل مهمی است که باعث می شود این مکان محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب با آن حجم عظیم از حضور مردم نباشد.

اما در ۲سال اخیر این موضوع ابعاد جالب تری پیدا کرده است.

اوایل سال ۱۴۰۱ بود که عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با انتشار توییتی ضمن اعلام برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۱ در مصلای تهران، خبر برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۲ را در شهر آفتاب اعلام کرد.

وی در صفحه توییتر خود نوشت:

«نمایشگاه کتاب امسال در مصلی تهران برگزار خواهد شد و شهرداری تهران نیز به امید خدا با همه توان در کنار وزارت ارشاد، خادم اصحاب فرهنگ و مردم عزیز خواهد بود. در عین حال تلاش می‌کنیم با تمهید بهترین امکانات، زمینه انتقال این رخداد بزرگ فرهنگی را از سال ۱۴۰۲ به شهر آفتاب فراهم کنیم.»

پس از این اعلام موضع سخنگوی شهرداری تهران همه منتظر بودند تا سال بعد یعنی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در شهر آفتاب برگزار شود.

تا اینکه با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه اختتامیه بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ درباره انتخاب مکان نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ عنوان کرد: از مدتی قبل، مکاتباتی با شورای شهر و شهرداری تهران داشتیم و نیازهای نمایشگاه کتاب درباره فضای مسقف و خدمات مورد نیاز خود را مطرح کردیم.

وی افزود: در نامه‌ای که تابستان به شهرداری تهران ارسال کردیم، گفته بودیم اگر می‌خواهند در «شهر آفتاب» میزبان نمایشگاه باشند، شرایط این مجموعه را به شرایط ما ـ معاونت امور فرهنگی و مجری برگزاری نمایشگاه ـ نزدیک کنند تا بازدیدی هم داشته باشیم.

احمدوند با اشاره به بازدیدی که چند روز گذشته از مجموعه شهر آفتاب انجام شد، توضیح داد: در این بازدید مشخص شد وضعیت شهر آفتاب نسبت به قبل فعال شده و در حال پیشرفت است؛ البته از مصلا هم بازدید داشتیم و شرایط مصلی را برای برگزاری نمایشگاه دقیق‌تر می‌دانیم.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در صفحه شخصی خود اعلام کرده است: نمایشگاه از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار می‌شود.

به این ترتیب و برخلاف همه تصورات، نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ همچنان در مصلای تهران برگزار شد و بازهم شهرآفتاب رنگ نمایشگاه کتاب را به خود ندید.

با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصاحبه ای ضمن اعلام مصلا به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: برای انتخاب مکان برگزاری، بازدیدی از مجموعه «شهر آفتاب» و «مصلی امام خمینی (ره)» داشتیم، مصلا شرایط بهتری برای میزبانی دارد.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز طی مصاحبه‌ای با بیان اینکه معتقدم با رفع اشکالات نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب باید در سال‌های آینده نمایشگاه کتاب را به آنجا منتقل کرد، افزود: به نظرم در حال حاضر با توجه به کمبودهایی که در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب داریم این مکان برای برگزاری نمایشگاه کتاب فضای مناسبی نیست؛ دو دوره‌ای هم که آنجا برگزار شد مشکلاتی ایجاد کرد. مدیریت شهری باید نمایشگاه شهرآفتاب را کامل کند و دسترسی و ظرفیت‌های آن را بهبود ببخشیم و اصلاح کنیم.

عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در خصوص فراهم نبودن زیرساخت های نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: اینطور نیست و سال گذشته ۴۰ نمایشگاه تاثیرگذار در این محل برگزار کردیم که برای مثال نمایشگاه خودرو به لحاظ کمی میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان بود.

تقدسی نژاد افزود: مجموعه شهرآفتاب کاملا آماده همکاری با کلیه ارگان ها است و اگر مجموعه‌ای صلاح نداند با ما همکاری کند کاری از دست ما ساخته نیست.

وی با بیان اینکه ما یک مجموعه دولتی هستیم و این محل از پول بیت المال ساخته شده بیان کرد: تمام تلاش ما این است تا بتوانیم باری از دوش تهران برداریم.

مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در پاسخ به این سوال که چرا می گویند شهرآفتاب آماده برگزاری نمایشگاه کتاب نیست افزود: برید از خودشان بپرسید و من قبلا دفاعیات خودم را بارها اعلام کرده‌ام.

حال با توجه به انتظارات چند ساله و همچنین ادعاهای معاون فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص شرایط بهتر مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب و ادعای مدیرعامل شهرآفتاب در خصوص آمادگی برای میزبانی از نمایشگاه کتاب باید دید چه دلیلی باعث جلوگیری از انتقال نمایشگاه کتاب به محل شهرآفتاب می شود و آیا سال آینده وعده انتقال نمایشگاه به این محل محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228727 برچسب‌ها کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • اختتامیه سومین جشنواره افتخار من
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد