Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برخی در محافل رسانه‌ای این‌گونه بیان کرده‌اند که تولید آب‌ سنگین اراک تعطیل شده، در حالی که این‌گونه نیست و هر موقع نظام اراده کند، ظرفیت آب سنگین را بالا خواهیم برد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اصفهان، علی‌اصغر زارعان پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد اظهار کرد: عمده فعالیت‌ها در بخش هسته‌ای شامل مباحث انرژی پاک، حوزه سلامت و حوزه پرتودهی، تولید رادیوداروها که هم‌اکنون بالغ بر یک میلیون نفر در کشور از این صنعت استفاده می‌کنند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به توطئه‌های و بدعهدی‌های دشمنان در زمینه مسائل هسته‌ای ایران افزود: رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یکی از سخنرانی‌های خود به صراحت بیان داشت که اگر می‌توانستیم پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را هم بیرون می‌ریختیم ولی آمریکا این توانایی را نداشته و ندارد و دلیل این دشمنی‌ها تأثیرگذاری صنعت هسته‌ای در دیگر صنایع است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: از دلایل مخالفت نظام سلطه متوقف کردن تولید علم و دانش است چراکه دشمنان می‌دانند تولید علم منجر به تبدیل به تولید فناوری‌های هسته‌ای و موشکی می‌شود و علم یعنی قدرت، سلطه و اقتدار.

وی با اشاره به برخی دستاوردهای صنعت هسته‌ای در دیگر صنایع خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت طی 3 سال گذشته توانسته‌ایم دستگاهی برای تولید واکسن طراحی کنیم که بهتر از نوع آمریکایی آن بوده و هم‌اکنون تحویل انستیتو پاستور شده است؛ صنعت نفت و ساخت سانتریفیوژ در کشور به صورت کاملاً بومی است و قبل از انقلاب تنها یک سانتریفیوژ در داخل کشور وجود داشت.

زارعان صنعت هسته‌ای را موتور محرک دیگر صنایع برشمرد و یادآور شد: ایران از نادر کشورهایی است که توانسته در عرصه صنعت هسته‌ای بدرخشد و اگر می‌بینیم نظام سلطه از همه ابزار خود برای تعطیلی تولید آب‌سنگین استفاده می‌کند، باید از خودمان چرایی آن را بپرسیم.

وی ادامه داد: از مرحله اکتشاف تا مرحله ساخت مجتمع‌های سوخت صنعت هسته‌ای به‌ طور کامل در کشور بومی‌ شده و این در حالی است که تنها کشور روسیه در ساخت مجتمع‌های سوخت حرف اول را می‌زد و حتی امروز به مرحله صادرات آب‌سنگین به روسیه و آمریکا رسیده‌ایم.

مشاور رئیس سازمان انرژی اتمی از تولید سالانه 20 تن آب‌سنگین در اراک خبر داد و عنوان داشت: برخی در محافل رسانه‌ای این‌گونه بیان کرده‌اند که تولید آب‌ سنگین اراک تعطیل شده، در حالی که این‌گونه نیست و هر موقع نظام اراده کند، ظرفیت آب سنگین را بالا خواهیم برد و حتی غیر از تولید، وارد عرصه صادرات نیز شده‌ایم و حدود 70 تن آب‌ سنگین را به دو کشور جهان صادر کرده‌ایم.

وی پاشنه آشیل صنعت هسته‌ای را مواد اولیه بیان کرد و متذکر شد: در زمینه اکتشاف معادن اورانیوم که ماده اولیه صنعت هسته‌ای را تشکیل می‌دهد، توانسته‌ایم با توان متخصصان داخلی سالانه 50 تن اورانیوم از دل کویر در اقصی‌نقاط کشور استخراج‌ کنیم که این استخراج و اکتشاف تنها در سایه تلاش متخصصان ایرانی بود به طوری که توانستند تحلیل محتوا را که تنها انحصاری در دست انگلیس بود، به دست آورند.

زارعان در تشریح مسأله برجام در زمینه هسته‌ای گفت: این‌که عده‌ای می‌گویند ما در برجام خیلی از امتیازات را از دست دادیم باید بگویم هر وقت نظام اراده کند، ما بهتر از قبل به وضعیت گذشته باز می‌گردیم و در برجام چیزی را در عرصه‌ فنی از نظر زیرساختی از دست نداده‌ایم و صرفاً کاهش دادیم.

وی از رونمایی 30 محصول هسته‌ای در سال 97 خبر داد و تصریح کرد: انرژی هسته‌ای بر پایه اعتماد و تخصص دانشمندان در حرکت رو به جلو است و در رأس آن افرادی هستند که در جریان برجام طرف مقابل مجبور شد بعد از سه ساعت وزیر انرژی خود را به پای میز مذاکره بیاورد و این یعنی اقتدار نظام در مسأله هسته‌ای است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه اذعان داشت: طرف مقابل به دنبال اتهام‌زنی به ایران است؛ باید بدانیم برجام یک قرارداد یک طرفه نیست و آمریکا امروز بیش از گذشته نگران اجماع کشورهایی چون کره شمالی و جنوبی است.

وی در پایان گفت: مؤلفه هر کشوری برای اقتدار انرژی است و امروز با بومی شدن صنعت هسته‌ای دیگر دشمنان قادر نخواهند بود این صنعت را حتی با وجود تحریم‌ها از ما بگیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد

مرتضی شاهمیرزایی  بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد، ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: آن دسته از مجتمع‌های پتروشیمی‌ که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.


معاون وزیر نفت با بیان اینکه باید با رفع موانع و چالش‌های تولید، زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود فراهم شود، اظهار کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان، اما ما برای آفریقا می‌خواهیم
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیسی : غربی ها ، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک