Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  بسیاری از افراد با وجود کوک کردن ساعت زنگ دار و تلفن همراه خود برای بیدارشدن در وقت مناسب در اول صبح، پس از خاموش کردن زنگ ساعت دوباره به خواب می‌روند واین سبب می‌شود در زمان اوج ترافیک صبحگاهی خانه را ترک کنند وبا تاخیر به محل کارخود برسند.

 

دیر از خواب بیدار شدن اثر‌ات منفی برسلامت جسمی، روحی، موفقیت کاری، درسی و حتی وضعیت اقتصادی افراد می‌گذارد و به همین دلیل تمرین برای بیدارشدن در بازه‌های زمانی استاندارد صبح درکسب موفقیت بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فردی که صبح‌ها زود ازخواب بیدار می‌شود دقت بیشتری درانتخاب لباس‌های خود همچنین اتو کردن آن‌ها دارد، او می‌تواند صبحانه را درمنزل صرف کند و درحال گرسنگی ازخانه خارج نشود همچنین بازه زمانی بیشتری برای انجام ورزش و نرمش صبحگاهی و جلوگیری از گرفتگی عضله‌های بدن دارد.


این فرد با تحمل ترافیک بسیار کمتری به محل کارخود می‌رسد و استرس دیرشدن زمان را ندارد. نگرانی و استرس شدید دیررسیدن به محل کار می‌تواند در دراز مدت سبب ابتلای فرد به بیماری هایی، چون استرس و حمله‌های پنیک، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی شود.


همچنین درمحل کار نیز به دلیل تاخیر درحضور به موقع دچار کسرحقوق می‌شود و مورد توبیخ و سرزنش مدیران خود قرار می‌گیرد و تا آخر روز درگیر خود انتقادی و ناراحتی می‌شود.


بیدارشدن در روز‌های سرد سال از تخت خواب گرم ونرم و خواب عمیق برای برخی افراد یک چالش بسیار بزرگ در زندگی است، اما با انجام این راهکار‌ها می‌توانید از طلوع خورشید درسپیده دم و فرصت کافی برای انجام کار‌ها قبل از ترک خانه لذت ببرید و روز موفقی را شروع کنید.
کارشناسان استرالیایی به افراد توصیه می‌کنند برای بیدار شدن ازخواب از نور بهره بگیرند، روشن کردن چراغ و کنار زدن پرده‌ها می‌تواند باعث ورود نور به اتاق و برطرف شدن حالت خواب آلودگی شود.

 


علم خواب بسیار پیچیده و دارای نکته‌های نهفته فراوانی است و دانشمندان زیادی از سراسردنیا درحال کار بر روی اثر خواب و بیداری و چگونگی به خواب رفتن و بیدار شدن از خواب در انسان‌ها هستند.

افراد بزرگسال درشبانه روز به هفت الی 9 ساعت خواب نیاز دارند تا بهترین عملکرد ذهنی را داشته باشند و سلامت جسمی آن‌ها تامین شود.

 

سروقت بیدارشدن تا حد زیادی بستگی به کار‌هایی دارد که قبل ازخواب انجام می‌دهید از جمله قبل از خواب به مدت 2ساعت از نوشیدن چای به ویژه قهوه حاوی کافئین خودداری کنید تا خوابی عمیق و راحت داشته باشید وصبح با احساس سرزندگی ازخواب بیدارشوید، خوردن مایعات درساعت‌های پایانی شب سبب نیازبه بیدارشدن از خواب و دفع ادرار واین امر سبب بدخوابی و خواب ماندن صبح می‌شود.


حدود دو الی سه ساعت قبل از خواب شام میل کنید تا بدن به اندازه کافی زمان برای هضم مواد غذایی داشته باشدکه  این کار سبب می‌شود تا صبح به دلیل احساس گرسنگی زودتر ازخواب بیدارشوید، همچنین خواب بلافاصله پس از خوردن شام باعث آسیب به دستگاه گوارش و سوزش معده واین سبب بیدارشدن ازخواب درشب و بدخوابی می‌شود.

 

کارشناسان دریافتند تا ۴۵ دقیقه پس از بیدار شدن ازخواب، مغز به بازده ۱۰۰ در ۱۰۰ خود نمی‌رسد، زیرا هنوز ارتباط به طور کامل بین بخش‌های آن برقرارنشده است به همین دلیل انجام کار‌های پیچیده ازجمله رانندگی دراین بازه زمانی خطرناک است، اما هرچه زودترازخواب بیدارشوید تازمان خروج از خانه و رانندگی فاصله بیشتری ایجاد واین سبب افزایش ایمنی و سلامت شما می‌شود.

 

محققان توصیه می‌کنند افراد زنگ‌های ملایم برای بیدارشدن ازخواب برروی ساعت زنگ داریا تلفن همراه خود انتخاب کنند، زیرا زنگ بسیار بلند وتند می‌تواند سبب برهم خوردن تمرکز و ایجاد سردرگمی و کاهش توانایی شناختی افراد شود.

 


قبل ازخواب از بازی رایانه‌ای و تماشای صفحه نمایش تلفن همراه خود خودداری کنید، زیرا نور آبی متصاعد شده از این وسیله‌ها می‌تواند برکیفیت خواب شما اثر منفی بگذارد و سبب بی خوابی درشب و خواب ماندن در روز شود.

 


پیش از خواب مقداری شیرگرم بنوشید یا کتاب یا روزنامه کاغذی مطالعه کنید وذهن خود را برای خوابی آرام آماده کنید، از دعوا و مشاجره با دوستان واعضای خانواده خودداری کنید تا دچار بدخوابی و کابوس نشوید.

 

برای بیدارشدن به موقع ازخواب داشتن انگیزه و مثبت اندیشی بسیارموثراست؛ اگر با انگیزه انجام یک کارخوب، خوردن یک وعده صبحانه لذیذ و سالم، دیدن دوستان، رفتن به مهمانی یا گردش و هردل مشغولی که باعث احساس خوب درشما می‌شود به خواب بروید صبح دم درزمان بهتری ازخواب بیدارمی شوید.

 


با انجام این راهکار‌ها حتی در سردترین روز سال نیز با احساس شادی و درزمان مناسب ازخواب بیدارمی شوید و به موقع به انجام تمامی کار‌ها و فعالیت‌های خود می‌رسید.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۵۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «ادب زندگی» منتشر شد

کتاب «ادب زندگی (خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)» اثر محسن معینی در ۲۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

ادب برترین اخلاق، شرافت، و میراث و هم‌نشین شمرده می‌شود و مایه کمال، ارزشمندی و زینت، و نشان خرد آدمی است. کتاب حلیة المتقین آمیزه‌ای از اخلاق، احکام، اذکار و ادعیه و درمان به همراه داستان‌های دلنشین با محوریت آداب اسلامی است؛ کتابی دربردارنده آداب خوراک، پوشاک، مسکن، خواب، سفر، ازدواج و فرزندآوری و تربیت فرزند و آموزه‌های طبی.

اثر حاضر بر آن است مطالب ارزشمند «حلیة المتقین» را با عباراتی کوتاه‌تر و دسته‌بندی روشن‌تر ارائه کند و مدعی است که با حجم اندک خود، عمده مطالب آن را در بر دارد.

ساختار اثر

این کتاب در ۱۴ باب تألیف شده است؛ باب اول با عنوان «آداب لباس و کفش» فضیلت آراستگی، لباس‌های حرام و رنگ‌های مستحب و مکروه برای لباس را بررسی کرده و حکم لباس کفار و لباس جنس مخالف، آداب لباس نو و رنگ انواع کفش را مورد تأکید قرار داده است.

باب دوم با عنوان «آراستن و زیورآلات» انگشتر و دست و انگشتان مناسب برای آن، فضیلت عقیق و سفارش ۵ نگین برای مؤمنان را شرح داده و زیور طلا، نگاه در آینه و کیفیت خضاب را تبیین کرده است.

«آداب خوردن و آشامیدن» عنوان سومین باب از کتاب حاضر است که در آن ظروف ممنوع، آداب و اوقات غذا خوردن و آداب پس از غذا بررسی شده و فواید دانه‌ها، سبزی‌ها و میوه‌ها، فضیلت و آداب میهمانی و آداب آب خوردن به رشته تحریر درآمده است.

نویسنده در باب چهارم با عنوان «ازدواج، خانواده و تربیت فرزند» فضیلت ازدواج و نهی از رهبانیت، آداب ازدواج و نماز و دعای زفاف و شب عروسی را بیان کرده و دوران بارداری، ولادت و نام‌گذاری، شیر دادن و تربیت فرزند و حقوق والدین را شرح داده است.

پنجمین باب از این کتاب با عنوان «مسواک، شانه، اصلاح و…» تراشیدن موی سر، محاسن و کندن موی بینی و بازی با ریش را تبیین کرده و ناخن گرفتن، دفن کردن ناخن و آداب شانه کردن را به نگارش درآورده است.

باب ششم با عنوان «بوی خوش و…» ضمن بررسی منشأ گیاهان و اشیای خوشبو، کراهت رد کردن بوی خوش و غالیه، فضیلت و آداب روغن مالیدن بر بدن، روغن بنفشه و آداب بوییدن گل را مورد تاکید قرار داده است.

«حمام و نظافت» عنوان هفتمین باب از کتاب مذکور است که در آن آداب ورود و خروج حمام، شستن سرو بدن و داروی نظافت تشریح شده و فاصله زمانی میان هر دارو کشیدن، برخی آداب نوره کشیدن و غسل‌ها به رشته تحریر در آمده است.

باب هشتم با عنوان «خواب و بیداری، قضای حاجت» اوقات خواب، مکان و آداب خوابیدن و دعا‌های قبل از خواب برای موارد خاص را بررسی کرده و نکاتی درباره خواب راست و دروغ و تعبیر خواب، بیداری شب و آداب قضای حاجت را بیان کرده است.

نویسنده در باب نهم با عنوان «بیماری و داروها» صبر بر بیماری‌ها و ابتلایات، راه‌های درمان عمومی برای تمام بیماری‌ها و ادعیه مشترک امراض با برخی دارو‌های مرکب را شرح داده و امراض درونی، قولنج، بادها، درد معده و سرفه، تعویذات سحر، گزندگان و… و تربت شریف امام حسین (ع) و بعضی ادویه‌ها راه تبیین کرده است.

باب دهم با عنوان «آداب معاشرت» حقوق خویشان، غلامان و کنیزان، دوستی و دوستان و شاد نمودن و برآوردن حوائج مؤمنان را تشریح کرده و حقوق مؤمن غایب، کافر و ناصبی و اعمال حقوق محتضر و میت را بررسی کرده است.

باب یازدهم با عنوان «آداب مجالس» ضمن تبیین مصافحه، معانقه و بوسیدن، طریقه نشستن و وظایف صاحبخانه، آداب مجالست، ذکر خدا در مجالس و مشورت کردن را به رشته تحریر درآورده است.

دوازدهمین باب از کتاب حاضر با عنوان «خانه و آداب ورود و خروج» خانه وسیع، حکم نقاشی و مجسمه و آثار عبادت در خانه و عدم آن را بیان کرده و برخی پرندگان و حیوانات، خرید، ساخت و روشنایی خانه و آداب خارج شدن از خانه و ورود به آن را به نگارش درآورده است.

باب سیزدهم با عنوان «آداب حرکت سواره و پیاده، بازار، تجارت، زراعت و نگهداری چهارپایان» مَرکَب، آداب، ادعیه و اذکار سواری بر مرکب و نکاتی برای راه رفتن را شرح داده و آداب خریدن و نگهداری حیوان، تلاش برای کسب روزی و آداب زرع و کشت را مورد تأکید قرار داده است.

«سفر» عنوان چهاردهمین و آخرین باب از کتاب مذکور است که در آن زمان‌های خوب و بد برای سفر، آداب و ادعیه شروع سفر و رفیقان سفر بیان شده و برخی آداب توقف و حرکت، نکاتی درباره سفر دریایی و آداب اسب تاختن و تیر انداختن مورد بررسی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم
  • رمان «تو خواب میکائیل هستی» رونمایی می‌شود
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • محمود یسلیانی سکان‌دار اسکی استان اصفهان شد
  • (ویدیو) تعبیر خواب شهرداری زاکانی برای پارک‌های تهران
  • (ویدئو) بغض محسن هاشمی درباره خواب عجیبی که آیت‌الله هاشمی ۶ ماه قبل از فوت دید
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • افشای خواب عجیب هاشمی‌رفسنجانی ۶ ماه قبل از فوت! | فیلم
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد