Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز چند ماه از زمان تولدشان نگذشته بود که چاقی به سراغشان آمد، هر روز وزنشان بیشتر می‌شد، چاقی چنان گریبانشان را گرفته که مجبورند برای برطرف کردن حس گرسنگی‌شان از صبح تا هنگام خواب غذا بخورند، حتی بعضی شب‌ها نیز باید غذایشان آماده باشد چرا که نیمه شب‌ها هم این گرسنگی دست از سرشان بر نمی‌دارد.

چند قدمی که راه می‌روند نفسشان به شماره می‌افتد، سن زیادی هم ندارند، پاهایشان زیر بار این وزن سنگین کج شده است؛ چندین قدم که برمی‌دارند بدنشان خیس عرق می‌شود، مجبورند در گوشه‌ای بنشینند و نفسی تازه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی کم حرف می‌زنند، این بیماری آنقدر اعتماد به نفس‌شان را پایین آورده که وقتی می‌خواهی با آن‌ها هم کلام شوی از خجالت صورتشان سرخ می‌شود، سرشان را پایین می‌اندازند و به زمین خیره می‌شوند.

دوست دارند مثل تمام کودکان هم‌بازی داشته باشند، به مدرسه بروند و و در کوچه و خیابان با سایر بچه‌ها بازی کنند؛ برای به دست آوردن آرزوهایشان تلاش کنند، اما ترس از تمسخر توسط دیگران آن‌ها را خانه‌نشین کرده است، کودکانی که شاید بزرگترین آرزویشان به دست آوردن سلامتی و داشتن یک زندگی معمولی و ساده باشد...

بیماری ناتمامی که از نوزادی آغاز شد

این خانواده اهل یکی از روستاهای اطراف سیرجان هستند، نورالدین چشمه نور 11 فرزند دارد، 6 پسر و 5 دختر که 4 فرزند آخر خانواده به چاقی مفرط مبتلا هستند. برای گفت‌وگو با کودکان و والدین خانواده و اطلاع یافتن از مشکلاتشان راهی این شهرستان شدیم. 

زهرا خانم 43 ساله مادر فرزندان در خصوص اوضاع فرزندانش پرسیدم با بغضی که به سختی آن را کنترل می‌کند، می‌گوید: یوسف 18 ساله نخستین فرزند من است که به این بیماری مبتلا شده ، هرچند تلاش زیادی برای درمانش کردیم اما نتیجه‌ای نگرفتیم و اکنون حدود 150 کیلو وزن دارد، همچنین عبدالرحمان 12 سال دارد و دومین فرزند من است که از چاقی زیاد رنج می‌برد، این پسر در حال حاضر وزنی حدود 100 کیلوگرم دارد و از حدود دو سال قبل تا کنون به‌طور غیرطبیعی وزنش افزایش یافته است.

 

مادر خانواده که گویی دیگر مشکلات کودکان صبرش را لبریز کرده است ادامه می‌دهد: عاطفه 7 ساله یکی از دخترانم است که با این بیماری مواجه شده است و وزنش حدود 65 کیلو می‌شود، همچنین هانیه تنها 5 سال سن دارد و فرزند آخر این خانواده 11نفری است که در حال حاضر وزنش به 45 کیلوگرم رسیده است.

این مادر در خصوص علت بروز این مشکل می‌گوید: خودم در دوران بارداری نیز به هیچ افزایش وزن غیرطبیعی نداشته‌ام. تمام فرزندانم در دوران نوزادی‌شان تا 5، 6 ماهگی چاق می‌شدند اما بعد از 6 ماهگی وزنشان به حالت طبیعی برمی‌گشت اما این 4 فرزند آخری چاقی‌شان ادامه‌دار شد و گویی این چاقی پایانی نخواهد داشت.

زهرا خانم ادامه می‌دهد: تغذیه کودکانم به قدری زیاد است که از صبح تا شب درحال تهیه غذا برای آن‌ها هستم بطوری که حتی شب‌ها وقتی یکی از آن‌ها احساس گرسنگی کند باید بلافاصله برایش غذا آماده کنم، و اگر برای یک ساعت دیرتر غذا بخورند صدای گریه‌شان کوچه و محله را فرا می‌گیرد.

مشکلات مالی بزرگترین درد خانواده

پدر خانواده که خودش به بیماری کلیوی مبتلا است نیز در مورد مشکلات خانواده‌اش می‌گوید: حدود 5 سال پیش یوسف را برای درمان به کرمان بردم از یوسف آزمایش‌هایی گرفتند که موارد خاصی را نشان نداد و پزشک تنها به تجویز چندین دارو بسنده کرد اما پس از مصرف این داروها در اوضاع جسمی پسرم هیچ بهبودی حاصل نشد و به دلیل مشکلات مالی دیگر نتوانستم مداوای او را ادامه دهم.

 

پدر در خصوص دلایل بیماری و روند درمان فرزندانش توضیح می‌دهد: متأسفانه به دلیل اینکه خودم از کارافتاده هستم و با مشکلات کلیوی مواجه هستم نتوانستم به درمان کودکانم به خوبی کمک کنم و در حال حاضر تنها نان‌آور خانه‌مان پسر بزرگم است. یکی از کلیه‌های من از کار افتاده و در حال حاضر کلیه دیگرم نیز با مشکلاتی مواجه شده که این موضوع من را خانه‌نشین کرده است.

یوسف که نسبت به سایر فرزندان خانواده تمایل بیشتری برای صحبت کردن دارد در خصوص بیماری‌اش می‌گوید: من نمی‌توانم درست راه بروم و وقتی می‌خوابم رگ پاهایم می‌گیرد و از شدت درد به خود می‌پیچم وقتی هم که فصل سرما می‌رسد اوضاع جسمی ما بدتر می‌شود به گونه‌ای که اگر سرما بخوریم نفس کشیدن برای ما بسیار سخت‌تر می‌شود و آنقدر سرفه می‌کنیم تا حالت خفگی به ما دست می‌دهد. 

هیچ یک از مسئولان صدای ما را نمی‌شنوند

مادر بچه‌ها نیز در حالی که اندوه فراوانی را می‌توان در صورتش مشاهده کرد می‌گوید مهم‌ترین مشکل این بچه‌ها برای درمانشان فقر مالی است. چرا که از توان ما خارج است که هزینه درمان بیماری کودکان را بپردازیم به همین دلیل است که نتوانسته‌ایم تاکنون به پزشک حاذقی برای درمان آنها مراجعه کنیم.

وی ادامه می‌دهد متأسفانه تاکنون هیچ یک از مسئولان برای حل بیماری فرزندانم از ما حمایت نکرده‌اند و تنها تعدادی از خیرین هر ازگاهی مواد غذایی برای کودکانم تهیه می‌کنند.

وقتی که از مادر خانواده در خصوص سابقه چاقی در خانواده‌شان سؤال می‌کنم می‌گوید نه اعضای خانواده و نه اعضای فامیل هیچ کدامشان تا این حد چاق نبوده‌اند و حتی خواهر و برادرهای این بچه‌ها نیز مشکلی نداشته و سالم هستند.

 

 

نمکی دیگر بر روی زخم‌ها

در ادامه پدر بچه‌ها در خصوص مشکلات فرزندانش می‌گوید: این وزن زیاد باعث بورز مشکلات کلیوی  و کبدی برای فرزندانم شده ، که این موضوع رعایت بهداشت آنها را برای ما بسیار دشوار کرده است. توانایی مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان را ندارم و تعدادی از پزشکان به ما گفته‌اند که کودکان ما درمان‌پذیر هستند اما هزینه درمان هر یک از آنها حدود 10 میلیون تومان خواهد شد و در حال حاضر تنها امید من برای درمان فرزندانم کمک خدا، مسئولین و خیرین است.

مشکلات بی شمار این خانواده به همین‌جا ختم نمی‌شود و داستان زندگی این خانواده وقتی غم‌انگیزتر می‌شود که یکی از دختران این پدر و مادر به سرطان سینه مبتلا می‌شود و این پدر خانواده است که باید درد و رنج این فرزند را به جان بخرد، به امید آنکه شبی را بدون نگرانی از آینده فرزندانش و با خیالی آسوده سر بر بالین بگذارد.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • زالو درمان می‌کند؟
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • مراکز تفریحی و گردشگری لرستان برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد
  • گرد و غبار بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی به بیمارستان‌ ها در پی گرد و غبار امروز
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد