Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت عقب‌ماندگی مناطق محروم و تخصیص اعتبار به این مناطق اظهار کرد: متاسفانه کشور به توسعه مطلوب نرسیده و روستاها وضعیتی بدتر از شهرها دارند.

وی ادامه داد: علت عقب‌ماندگی مناطق محروم و روستاها به نظام برنامه‌ریزی و عدم وجود نگاه جامع‌گرای مسئولان مربوط می‌شود چرا که همواره در نظام برنامه‌ریزی کمترین توجه به روستاها اعمال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضوی با بیان اینکه ساختار تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کشور در عقب‌ماندگی مناطق محروم و روستاها موثر است، گفت: اینکه وزیر کشور اعلام کرده عدم تخصیص صحیح اعتبارات به مناطق روستایی باعث عقب‌ماندگی این مناطق می‌شود، بخشی از دلیل عدم توسعه مناطق محروم و روستایی به شمار می‌آید اما دلیل تمامی عقب‌ماندگی‌ها این موضوع نیست، چراکه علت دیگر، یکپارچه نبودن مدیریت روستاها و مناطق محروم است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور افزود: امروز شهرداری‌های کشور برای توسعه و پروژه‌های قابل اجرا در شهرها صاحب‌نظر و تصمیم‌گیر هستند و  اداره شهرسازی هر شهرستان یا سازمان شهرسازی استان هم به عنوان عضو به توسعه شهر و پروژه‌های قابل اجرا نگاه می‌کنند، در حالی که متاسفانه در روستاها، دهیاری‌ها اختیار لازم و ساختار مناسبی ندارند و بنیاد مسکن در این زمینه تصمیم‌گیر اصلی است.

وی خاطرنشان کرد: باید نقش موثر سازمان‌های شهرسازی در استانها برای بنیاد مسکن در روستاها تعریف شود تا دهیاران بتوانند برای توسعه روستاها و مناطق محروم تصمیمات لازم را اتخاذ و نقشه راه معینی تعیین کنند.

رضوی با تاکید بر اینکه عدم اختیارات کافی دهیاران یکی از مشکلات جدی در توسعه روستاهاست، اظهار کرد: بحث عقب‌ماندگی و محرومیت مناطق محروم بحثی فراگیر و جامع‌ است و باید با رویکردی واقع‌گرایانه به آن نگریست.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در طول سال‌های گذشته تخصیص اعتبار به مناطق روستایی کافی بوده است، تصریح کرد: خیر تخصیص اعتبار به مناطق روستایی و محروم کافی نبوده و در زمان مناسب هم این اعتبار تخصیص داده نشده است.

وی با بیان اینکه اعتبار سازمان دهیاری‌ها از معاونت توسعه روستایی مجزاست و در اختیار وزارت کشور قرار دارد، اضافه کرد: تخصیص اعتبار به مناطق محروم و روستایی در برنامه ششم توسعه جایگاه بهتری نسبت به سایر برنامه‌های توسعه دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی خورشیدی پیش از ظهر یکشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی شوراها اظهار کرد: روز نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی نامگذاری شده و باید این روز مهم را گرامیداشت.

وی افزود: در آیات و روایات متعددی به اهمیت مشورت پرداخته شده است و لازم است در تمامی مسائل این مشورت صورت بگیرید و در واقع این مهم یکی از محاسن حکومت اسلامی است.

حجت‌الاسلام خورشیدی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های بخش روستایی باید شناسایی و تقویت شوند، گفت: دهیاران باید با شناسایی ظرفیت‌های روستاها در راه توسعه بخش روستایی تلاش کنند.

وی اضافه کرد: همه ما اذعان داریم نظام اسلامی خدمات شایسته‌ای در سطح شهر و روستا انجام داده است اما هنوز مشکلاتی در حوزه‌های مختلف وجود دارد و لازم است شوراها و دهیاران در راستای رفع آن تلاش کنند.

امام جمعه بیجار بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی تاکید کرد و گفت: باید ظرفیت‌های روستا و بخش‌ها را شناسایی کنیم تا روستاها خودکفا شوند.

کد خبر 6090738

دیگر خبرها

  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • اصحاب رسانه به جای «اعتبار» برای اصفهان مطالبه «اختیار» کنند/همه چیز درباره پروژه انتقال آب، اتباع و فرونشست
  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم