Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@21:16:21 GMT

شاخص بهاي مصرف کننده چيست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۲۱۷۰

شاخص بهاي مصرف کننده چيست؟

خبرگزاري آريا - جمع آوري قيمت خرده فروشي کالاها و خدمات مورد مصرف خانوارها به منظور محاسبه شاخص قيمت کالا و خدمات مصرفي خانوارها (CPI) انجام مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري ميزان، جمع آوري قيمت خرده فروشي کالاها و خدمات مورد مصرف خانوارها به منظور محاسبه شاخص قيمت کالا و خدمات مصرفي خانوارها (CPI) انجام مي‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي معيار سنجش تغييرات قيمت کالاها و خدماتي است که به مصرف خانوارها مي‌رسد و مهمترين ابزار اندازه‌گيري ميزان تورم قيمت‌ها در اقتصاد کشور مي‌باشد، اين کالاها و خدمات، علاوه بر پوشش اقلام مصرفي، مهمترين اقلام غيرمصرفي سبد هزينه خانوار را نيز در بر مي‌گيرد.
CPIکاربردهاي گوناگوني از جمله در برآورد قدرت خريد پول کشور، اندازه گيري روند درآمد و هزينه واقعي خانوارها، تعديل مزد و حقوق‌ها، برآورد حساب‌هاي ملي به قيمت ثابت و ....را دارد.
اجراي برنامه‌هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي توسط دولت و گسترش فعاليت سازمان‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي در کشور، نياز شديد برنامه‌ريزان و پژوهشگران را به ابزارهاي ارزيابي و برنامه ريزي پديد آورده و شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي به عنوان يکي از ابزارهاي مورد لزوم شناسايي، برنامه ريزي و ارزيابي مسائل اقتصادي کشور اهميت روزافزوني را پيدا نموده است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد

پیرو برخی تماس‌های حاصله با تعدادی از شهروندان و درخواست مبالغی برای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت، مرکز امور مشتریان سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرد که این سازمان برای ارائه خدمات به مردم از تماس تلفنی استفاده نمی‌کند و این موضوع کلاهبرداری است.

به گزارش تسنیم، اخیراً شاهد این هستیم که برخی افراد در تماس با شهروندان، خود را به عنوان کارگزار یک شرکت بیمه‌ معرفی و با ادعای صدور "کارت هوشمند بیمه سلامت" و اعلام شماره حساب، اقدام به دریافت مبالغی از مردم برای صدور این کارت می‌کنند. این افراد مدعی هستند که با خرید این کارت هوشمند، شهروندان می‌توانند از مزایا و تخفیفاتی در هنگام دریافت خدمات تشخیصی و درمانی بهره‌مند شوند.

در همین راستا خبرنگار تسنیم پیگیر این موضوع از بیمه سلامت شد و مرکز امور مشتریان و اطلاع رسانی سازمان بیمه سلامت ایران در اطلاعیه‌ای به تسنیم اعلام کرد: «برخی شرکت‌های سودجو به دنبال سوء استفاده از نام و عنوان بیمه سلامت در ارائه خدمات به بیمه شدگان این سازمان هستند، این درحالی است که سازمان بیمه سلامت هیچ ارتباطی با این شرکت‌ها نداشته و این سازمان به عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌گر پایه سلامت کشور، هرگز برای بیمه‌کردن و ارائه خدمات دیگر با افراد از تماس تلفنی استفاده نمی‌کند بنابراین این امر با هدف سودجویی و کلاهبرداری انجام می‌گیرد.»

این اطلاعیه تأکید می‌کند که «شهروندان برای اطلاع از آخرین اخبار و آدرس دفاتر پیشخوان طرف قرارداد به سایت سازمان به نشانیihio.gov.ir مراجعه و یا با سامانه 1666 تماس حاصل کنند.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وقتی تلفنی کلاهت را برمی‌دارند! انهدام دومین باند کلاهبرداری از همراهان بیمار در بیمارستان‌ های تهران

دیگر خبرها

  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند