Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:48:53 GMT

دیپلماسی فوتبالی ایران و قطر

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۳۳۲۹

دیپلماسی فوتبالی ایران و قطر

تهران- ایرنا- ایران و قطر این فرصت را دارند تا برای مقابله با رفتارهای غیر ورزشی عربستان سعودی از جمله در زمینه اخلال در روند برگزاری دیدارهای رفت و برگشت فوتبالی با یکدیگر تعامل داشته و همکاری کنند.

روز پنجشنبه 23 آذرماه مهدی تاج و «حمد بن خلیفه آل ثانی» روسای فدراسیون های فوتبال ایران و قطر در دوحه تفاهم نامه ای را برای توسعه همکاری های همه جانبه و مشترک از جمله در زمینه اردوهای تیم های ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی زنان و مردان امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همکاری با فدراسیون فوتبال ایران، بخشی از برنامه های بلندمدت فدراسیون فوتبال قطر در راستای توسعه فوتبال در این کشور و افزایش روابط با همتایان آسیایی و جهانی خود، عنوان شده است.
بر اساس این تفاهم نامه تیم های ملی ایران در رده های مختلف سنی زنان و مردان می توانند از امکانات کمپ دوحه قطر به ویژه آکادمی اسپایر استفاده کنند.
در یکی دیگر از بندهای این تفاهم نامه آمده است تیم های ملی فوتبال ایران و قطر برای برگزاری دو دیدار دوستانه با تیم های مطرح که انتخاب آنها با ایران خواهد بود نیز به توافق رسیده اند.
این موضوع از آنجایی حائز اهمیت است که قطر در سال 2022 میزبان جام جهانی فوتبال است و هیچ تردیدی در کیفیت برتر ورزشگاه ها و زمین های تمرینی فوتبال این کشور ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس نیست. برگزاری اردوهای خارجی در زمین های تمرینی با کیفیت و همچنین برگزاری دیدارهای دوستانه با تیم های مطرح همواره یکی از خواسته های اصلی کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی ایران بوده و به نظر می رسد با امضای این تفاهم نامه بخشی از اهداف و ایده های مرد پرتغالی برای فوتبال ملی ایران محقق شده باشد.
امضای این تفاهم نامه همکاری بخشی از برنامه های بلندمدت فدراسیون فوتبال قطر در راستای توسعه فوتبال در این کشور و افزایش روابط با همتایان آسیایی و جهانی خود است.
این تفاهم نامه همچنین به توسعه روابط فدراسیون های دو کشور می پردازد و تمرکز آن بر موضوعاتی است که منافع دو طرف را در فرآیند توسعه فوتبال در ایران و قطر تامین می کند.
بر اساس اعلام فدراسیون فوتبال ایران، در آینده ای نزدیک یک گروه مشترک شکل خواهد گرفت تا چارچوب های قانونی اجرای این تفاهم نامه را با جزئیات مورد بررسی قرار دهد.
قطر با تکیه بر درآمدهای سرشار نفت و گاز خود دارای بالاترین درآمد سرانه در جهان است و این درآمد سرشار به آن کشور اجازه داده تا برترین مربیان فوتبال را به خدمت گرفته و لیگی حرفه ای را با بازیکنان صاحب نام اداره کند؛ لیگی که بازیکنانی از اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی و حتی ایران، ژاپن و چین در آن بازی می کنند.
اما یک نکته بسیار مهم و کلیدی دیگر نیز در تفاهم نامه همه جانبه فدراسیون های فوتبال ایران و قطر وجود دارد. براین اساس، این تفاهم نامه به دو کشور اجازه می دهد تا درباره موضوعات مرتبط با «منافع دو طرف» با یکدیگر مذاکره کرده و وارد همکاری شوند.
شاید اولین و مهم ترین موضوعی که این روزها به بحث داغ محافل ایران و قطر وارد شده، میزبانی از تیم های عربستانی و اماراتی باشد. عربستان سعودی در سال های گذشته و با ادعای «ناامنی» مانع از ورود تیم های ملی و باشگاهی اش به ایران شده است. این ادعا درحالی مطرح شده که اختلاف نظر تهران- ریاض موضوعی سیاسی است و ایران به اندازه ای امنیت دارد که حتی کشورهایی همچون ژاپن، استرالیا و افغانستان دیدارهای ملی و باشگاهی بین المللی خود با تیم هایی همچون عراق و سوریه را به میزبانی شهرهای مختلف این کشور برگزار کرده اند.
از سوی دیگر عربستان به واسطه اختلاف نظرهای سیاسی با قطر، به همراه شماری از هم پیمانانش مانند بحرین و امارات، تمامی روابط خود را با دوحه قطع کرده و حتی حریم هوایی خود را بر روی این کشور بسته است و همچنین به صراحت اعلام و تهدید کرده که تیم های ورزشی این کشور نیز در دوحه به میدان نخواهند رفت.
ایران و قطر امروز می توانند و باید برای مقابله با این رفتارهای غیرورزشی که ناشی از تحولات سیاسی داخلی در عربستان است با یکدیگر متحد و همگام باشند. ایران می تواند از نفوذ قطر در فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا در این رابطه استفاده کند زیرا بدون تردید قطر اگر دارای نفوذ در نهادهای بین المللی فوتبال نبود، امکان کسب میزبانی جام جهانی 2022 را نداشت.
از سوی دیگر منطق و روابط گسترده ایران با کشورهای آسیایی می تواند تسهیل کننده شرایط سیاسی فعلی باشد که عربستان بر AFC تحمیل کرده است. درحالی که در آخرین نشست کمیته اجرایی AFC بر برگزاری تمامی دیدارهای لیگ قهرمانان آسیا به طور رفت و برگشت تاکید شد اما امروز می بینیم که عربستان مدعی است این موضوع را رعایت نخواهد کرد و با استفاده از نفوذ خود در AFC تلاش دارد تا بازی هایش با تیم های ایرانی و قطری در زمین بی طرف برگزار شود.
به طور حتم فدراسیون فوتبال ایران می تواند از ظرفیت قطر به عنوان کشوری با نفوذ در فیفا و AFC استفاده کرده وبا رایزنی ها و همچنین پیگیری راهکار حقوقی و قانونی در شکایت به فیفا حق میزبانی از تیم های عربستانی را محقق کند.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با کانال ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه باشید.
ورزشی**9129** 1701
خبرنگار: مهدی رهبر* انتشار:حمید قدیمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حسرت بزرگ سردار؛ وقتی کارلوس کی‌روش گفت: تعویض؛ خودم داوطلبانه قبول کردم
  • فن‌بازار تخصصی معدن گشایش یافت
  • فن‌بازار تخصصی معدن افتتاح شد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران