Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-30@10:06:40 GMT

آیا گروه پژو-سیتروئن اینبار نیز موفق می گردند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۳۳۹۵

آیا گروه پژو-سیتروئن اینبار نیز موفق می گردند؟

رویداد۲۴-شاید در اوایل دهه 80 خودروی از رده خارجی چون زانتیا در بازار انحصاری و به دور از تحولات جهانی ایران، خودرویی به روز و لوکس شناخته میشد اما با آزاد شدن واردات و ورود برندهای کره ایی تعاریف و مفاهیم به سرعت تغییر نمود و به نوعی ذائقه مشتریان عوض شد.بابک صدرایی* - دومین نمایشگاه خودرو تهران با وجود ابهامات فراوان در مورد قوانین واردات خودرو به کشور حکایت از بازار فرانسوی و چینی آینده گشور داشت ، با توجه به احتمال وضع تعرفه های بالا برای خودروهای وارداتی این احتمال می رود تا بازار خودروهایی در محدوده 200 میلیون تومان تقریبا برای مونتاژکاران داخلی خالی گردد تا بی هیچ دغدغه ایی بتوانند محصولات خود را به فروش رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین سعی دارم تا با نگاهی کارشناسانه به تحلیل وضع موجود در بازار ایران بپردازیم ، گرچه تحلیل آینده بازار در کشوری مانند ایران که ثبات اقتصادی وجود ندارد و بسیاری از اتفاقات بازار به پارامترهای کلان دیگر وابسته میباشد امری سخت میباشد اما در این مقاله سعی می کنیم تا از دریچه ایی متفاوت به قضیه نگاه کنیم.

ابتدا تحلیلی از اوضاع فرانسوی ها در بازار ایران خواهیم داشت ، شاید برای اولین بار پاریسی های پر قدمت نبرد همه جانبه خود را در خاک ایران آغاز کرده اند ، دو خودرو ساز بزرگ فرانسوی یعنی گروه PSA (پژو-سیتروئن) و رنو که همواره در بازار ایران حضور تاریخی داشته و میتوان گفت در سالهای بعد از انقلاب پر رنگترین حضور را به نوعی فرانسوی ها در بازار ایران داشتند و به نوعی زیر ساخت صنعت خودروسازی کشور فرانسوی گشت.

یکی از تاثیر گذارترین برندهای فرانسوی در بازار کشور و اولین برندی که پس از برجام به بازار ایران بازگشت پژو –سیتروئن بود که تحلیلی بر شرایط ان در بازار ایران خواهیم داشت.

با ممنوعیت واردات خودرو در سال 1374 ، عملا شرکت پژو فرانسه به تدریج سهم بالایی در بازار کشور کسب نمود و حتی هیچ خبری از رقیب دیرینه یعنی رنو نبود . طوری که 405 بعد از چندین سال خروج از خط تولید به یکی از محیصولات پر تیراژ بازار ایران بدل گشت ، پژو در سالهای زمامداری خود در بازار ایران تنها توجه خود را به فروش معطوف داشته بود و عملا به مقوله کیفیت ، خدمات فروش و پس از فروش و بازاریابی توجه ویژه ایی نداشت و با توجه به شرایط انحصاری برای این برند که با ورود 206 قوت بسیار بیشتری به خود گرفت ،امری طبیعی به شمار می رفت.

بزرگترین خودروساز داخلی با ارائه 405 های از رده خارج و مشتقات آن چون پارس و آردی و ورود خودروی نسبتا روز 206 عملا پژو به بازاری رویائی دست یافت ، اما نقطه مقابل پژو ، رنو وجود داشت در اوایا دهه 70 با اتمام تولید رنو 5 و عرضه ناموفق رنو 21 عملا رنو از بازار ایران خداحافظی کرد ، و هیچ خودروساز بزرگ و معتبر دیگری نیز برای رقابت با پژو وارد ایران نشد.


پژو با موافقت تولید خودروهایی غیر استاندارد و غیر مهندسی شده در ایران عملا ضربه ایی مهلک را به برند خود وارد نمود و می توان نتیجه آنرا در شکست مدلهای وارداتی این خودروساز پر قدمت اروپایی در اواسط دهه 80 در مقابل کره ایی های تازه کار دید.

اری پژو که روزگاری در بازار ایران به عنوان برندی با کیفیت متوسط به بالا شناخته میشد از دید مشتریان ایرانی همراه با آزاد شدن واردات خودرو ودرک تحولات جهانی اعتبار خود را بیشتر از دست داد.

شاید در اوایل دهه 80 خودروی از رده خارجی چون زانتیا در بازار انحصاری و به دور از تحولات جهانی ایران، خودرویی به روز و لوکس شناخته میشد اما با آزاد شدن واردات و ورود برندهای کره ایی تعاریف و مفاهیم به سرعت تغییر نمود و به نوعی ذائقه مشتریان عوض شد ، انتظارات بالا رفت و همین امر باعث حذف بسیاری از خودروهای محبوب از گردونه رقابت گردید.

گروه PSA در سالهای اخیر برای ارتقاء برند تضعیف شده خود اقدام به معرفی برند لوکس خود یعنی DS نمود که این خودروهای جذاب و شیک نیز نتوانستند در بازار ایران سهم بالایی را از ان خود نمایند.

سدان های نیمه لوکس پژو 407 و سیتروئن سی 5 نیز از اواسط دهه 80 تا اواخر این دهه به بازار ایران آمدند که موفقیتی برای آنان حاصل نگشت.

اخیرا مدل 508 پژو نیز که به عنوان یک سدان مطلوب شناخته میشود در مقابل رقبای کره ایی و هموطن خود رنو تالیسمان نتوانست موفقیتی بدست آورد.


اما فرانسوی ها مزیت و نقطه قوت خود را در کلاس خودروهای هاچ بک شهری همواره میدانند و در بازار اروپا و دیگر بازارها همواره در این سگمنت موفق میباشند ، اگر نگاهی به عملکرد شرکت PSA در این بخش داشته باشیم ، خودروی پژو 2008 نخستین خودروی پسا برجام بود که استقبال نسبتا مناسبی از ان عمل امد ، اما قطعا انتظارات بیشتر بود ، شاید پژو که همواره از موفقیت خودروی 206 خود در بازار ایران به خود می بالید شاید هیچ گاه موفق به تکرار این موفقیت نگردد .

اما چرا؟ پاسخ ساده است معادلات بازار ، انتظارات و انتخابها تغییر کرده است. و عملا اینبار کار برای این پیر مردهای فرانسوی سخت تر خواهد شد .

بازار ایران بازاری متفاوت با سلایق گوناگون است ، به طور مثال خودروی سیتروئن C3 که همه را مجذوب طراحی خاص و با اصالت خود کرده و با قیمتی بیش از 100 میلیون در بازار ایران چه مقدار تقاضا دارد؟
قطعا طیف خاصی از جامعه ایران حاضر است برای یک خودروی هاچ بک رقمی حدود و یا شاید بیشتر از 100 میلیون بپردازد و یا سیتروئن سی 4 صندوقدار قطعا خودرویی معمولی حساب می اید که رقبای کره ایی چون سراتو و النترا ا به لحاظ ظاهری برای مشتریان ایرانی جذاب ترند.

از سوی دیگر خودرویی چون پژو 301 نیز نتوانست در فروش آزمایشی خود موفق ظاهر گردد و شاید خودرویی چنین ساده و بدون زرق و برق برای مشتریان ظاهر پسند ایرانی خیلی مطلوب نباشد


خودروهای پژو-سیتروئن که برای تولید در بازار ایران انتخاب شده اند ( پژو 301-208-2008 سیتروئن سی 3-سی 4 و سی 3 کراس) قطعا در محدوده قیمتی 90 تا 130 میلیون قرار خواهند گرفت که نمی توانند نیاز قشر متوسط جامعه که بیشترین تقاضا را برای خرید خودرو دارند مرتفع سازند و چنانچه قیمت را فاکتور بگیریم به لحاظ خصوصیات محصول نیز برخی مدلها برای اقشار خاص و بالای جامعه مانند سیتروئن سی 3 جذاب خواهند بود و مابقی نیز به لحاظ ابعاد ، طراحی ، فضای داخل اکثرا برای ذائقه ایرانیان که در بسیار موارد خلاف اروپائیان میباشد جذاب نمی باشد.


پژو-سیتروئن اینبار بعد از غیبت چند ساله خود وارد بازاری میشود که توقعات خریداران در آن بالا رفته و مشتریان ایرانی به ظاهر پسندی و آپشن دوستی معروفند و شاید کره ایی ها این ذائقه را در خریداران ایرانی به وجود اوردند. لذا دوره ایی که 206 زیباترین خودرو بازار و زانتیا با پرستیژترین خودرو در بازار بی رقیب ایران به شمار می آمد گذشته است و واردات خودرو در طول بیش از 1 دهه با خود انتظارات زیادی را به وجود آورد که کار را سخت تر میکند و شاید همین دلیل است که برخی بر طبل محدودیت واردات می کوبند.

 * کارشناس بازار و خودرو

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند

هم زمان با نمایشگاه خودرو پکن، ۲ خودرو جدید کرمان موتور که امسال به بازار می‌آید نیز مشخص شد.

به گزارش عصر ایران، کمپانی جی‌ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می‌شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودرو‌های سواری و کار و تجاری فعالیت کرده و بیشتر محصولاتش نیز هم اکنون در بازار ایران حضور دارند. برای نمونه می‌توان به جک S ۵ اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوور‌ها را به خود اختصاص دهد. به بیانی دیگر می‌توان گفت که معروفیت برند جی‌ای سی در ایران با فروش بی نظیر S ۵ رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.

جی‌ای سی در سال‌های اخیر علاوه بر تولید خودرو‌های متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت‌های چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. حضور جی‌ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می‌تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.

در سال‌های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو‌ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل‌های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی‌ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودرو‌های تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.

این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگو‌های نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.

با ورود به غرفه جی‌ای سی در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۲۴، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کرد. نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه‌ای جی‌ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی‌های خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.

کانسپت DE Fine

به طور کلی جی‌ای سی ۴ پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن‌ها پلتفرم DI که مختص خودرو‌های کوچک و متوسط مانند EV۳ است، تجاری سازی و به مرحله تولید رسیده است.

نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش‌های نهایی طراحی شان را سپری می‌کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودرو‌های آفرودی و MPV‌ها کاربرد خواهند داشت.

جی‌ای سی با چه خودرو‌هایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟

از مهم‌ترین خودرو‌های این برند که احتمالاً به زودی در خیابان‌های ایران تردد خواهند کرد می‌توان EV۳ را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودرو‌های هاچ بک و درون شهری، می‌تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خصوصا بانوان قرار گیرد. جک EV۳ دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت ۷۰ کیلووات است. این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری‌های استوانه‌ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

خودروی هاچ بک جک ۳ EV

دیگر محصولی که در غرفه جی‌ای سی معرفی شد، X۸ بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده‌ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو هم از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیوتن متر اعلام می‌شود و در نهایت از طریق گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه به چرخ‌های جلو منتقل خواهد شد.

محصول X۸

JS۶ هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS۶ قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.

شرکت جک علاوه بر خودرو‌های سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ‌های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاورد‌های خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T۹ (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.

T۹ (هانتر)، نسخه تمام برقی

در بخش دیگری از غرفه، ون RF۸ که یک MPV محسوب می‌شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت. آرایش صندلی‌ها در این MPV به صورت ۲+۲+۳ بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می‌توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوور‌ها و SUV‌های خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • خط و نشان لواندوفسکی: شاید آقای گل شدم
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب