Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش از ارائه دستورالعمل جدیدی برای انجام حسابرسی از شهرداری تهران خبر داد.

به گزارش ایسنا، مرتضی الویری ظهر امروز در نشست خبری که در تشریح عملکرد 100 روزه کمیسیون برنامه و بودجه برگزار شده بود، با بیان اینکه در کمیسیون برنامه و بودجه کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شهری ایجاد شده است، گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های فعلی شهرداری تهران، بحران منابع است، به گونه‌ای که در حال حاضر حتی در شهرداری امکان انجام آسان امورات وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه اقتصادی، تجهیز منابع به دلیل حجم بالای بدهی‌ها و پروژه‌های نیمه تمام است، گفت: براساس آخرین بررسی‌ها شهرداری تهران حدود 19 میلیارد تومان به سیستم بانکی و 7000 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهی دارد که این اعداد فارغ ازهزینه‌های جاری و یومیه‌ای است که در شهرداری انجام می‌شود و ما حالا با پدیده‌ای روبه‌رو شدیم که منابع کفاف کارهای ساده را هم نمی‌دهد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش با بیان اینکه در 8 ماهه امسال براساس بودجه باید 12 هزار میلیارد تومان درآمد از سوی شهرداری کسب می‌شد اما حالا تنها 8100 میلیارد تومان درآمد داشته‌ایم، گفت: میزان تحقق درآمد حدود 67 درصد بوده است؛ اما این در حالی است که حدود 2700 میلیارد تومان این درآمدهای 8 ماهه پایدار و مابقی ناپایدار بوده و باید اعلام کنم که یک چهارم درآمدهای شهری در این 8 ماهه پایدار بوده است.

الویری با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه خود را موظف می‌داند که در این دوره، درآمدها و هزینه‌ها را مورد بازنگری قرار دهد چراکه باید درآمدهای پایدار متنوع بوده و پایدار باشد، ادامه داد: در این خصوص جلسات زیادی با نمایندگان مجلس و در راستای تصویب لایحه درآمدهای پایدار داشته‌ایم که شما بخشی از این تغییرات را در بودجه سال 97 شهرداری ملاحظه خواهید کرد که امیدواریم نسبت نامیمون درآمد پایدار به ناپایدار را بهبود ببخشیم.

وی همچنین از لزوم جذب مشارکت و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در پروژه‌های شهرداری خبر داد و گفت: نباید همه کارهای شهرداری توسط مدیریت شهری انجام شود و می‌توان با جذب مشارکت داخلی و خارجی اجرای پروژه‌ها را برعهده آنان گذاشت. به عنوان مثال در بسیاری از کشورها شهرداری‌ها زباله را جمع نمی‌کنند بلکه شرکت‌های پیمانکاری این طلای سیاه را جمع‌آوری کرده و کسب درآمد می‌کنند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش با بیان اینکه یکی از مشکلات شهرداری تهران ساختار تودرتو، ناکارآمد و ضد بهره‌وری است گفت: آنقدر ساختار شهرداری هزارتو است که عملا نمی‌توان در این ساختار کاری انجام داد و عملا باید این ساختار اصلاح شود. به عنوان مثال در شهرداری تهران یک معاونت برنامه‌ریزی وجود دارد و این در حالی است که در این حالی است که در همه معاونت‌ها نیز اداره کل برنامه‌ریزی وجود دارد و این در حالی است که هیچ کدام از این اداره کل‌ها ارتباطی با معاونت برنامه‌ریزی ندارند و این ساختار را ببینید که چقدر تودرتو و فربه است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش با بیان اینکه متاسفانه طی سال‌های گذشته نیروهای زیادی جذب شهرداری شدند، افزود: هنگامی که من از شهرداری رفتم تعداد کارکنان 25 نفر بود اما حالا صحبت از بیش از 65 هزار نفر نیروی انسانی است و می‌بینیم که طی سال‌های اخیر بدنه شهرداری 2.5 برابر شده و این در حالی است که جمعیت‌پذیری تهران به این مقدار افزایش نیافته است؛ پس ما با بدنه‌ای فربه، چاق و کم تحرک روبه‌رو هستیم که باید برای آن فکری کرد.

در بخش دیگری از این نشست خبری، الویری با اشاره به مشکلات جدی حسابرسی گفت: در گذشته با مشکلات جدی از جمله تأخیر زیاد زمانی مواجه بودیم؛ به گونه‌ای که حالا حسابرسی سال 93 مطرح است و آنقدر حسابرسی دیر انجام می‌شد که معاونان و مسوولان مربوطه عوض می‌شدند. همچنین انتخاب حسابرس مشکلاتی را داشت که عموما شرکت‌های حسابرسی انتقاداتی را مطرح می‌کردند اما حالا این رویه را شفاف کرده و فراخوانی در روزنامه‌های رسمی برای انتخاب حسابرس گرید الف منتشر کردیم.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در حسابرسی این است که سازمان‌ها و شرکت‌های تحت پوشش شهرداری از حسابرسی شورای شهر به دلیل اینکه مجامع‌شان این کار را می‌کردند معاف بودند گفت: متاسفانه حسابرسی این شرکت‌ها و سازمان‌ها هیچ سنخیتی با گزارش شورای شهر نداشت. به عنوان مثال حسابرس شورای شهر، حسابرسی یکی از شرکت‌ها را غیرقابل بررسی و مردود اعلام کرده بود؛ اما شرکت مذکور عنوان می‌داشت که حسابرسی‌اش مورد قبول است و سعی داریم با تعامل و گفت‌وگو مانع دوباره کاری شویم و شهرداری را متقاعد کنیم که حسابرسی از شرکت‌ها و سازمان‌ها توسط شورای شهر انجام شود تا قانونمند و ضابطه‌مند شود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش با بیان اینکه ما تأخیر چند ساله در گزارش حسابرسی را نمی‌پذیریم گفت: همچنین بازنگری در اساسنامه شرکت‌ها و سازمان‌ها را به دلیل نظارت‌ ناپذیربودنشان در دستور کار داریم.

اصلاح چارت سازمانی شورای شهر تهران

الویری با بیان اینکه امسال صرف حسابرسی نداریم بلکه در کنار گزارش کارشناسی تحلیل "باید و نباید و..." داریم، تصریح کرد: برای آنکه مانع بروز تخلفات در آینده شویم و همچنین در راستای دفاع از حقوق شهروندان تخلفات روشن در گزارشات حسابرسی را از طریق اقدام قانونی پیگیری می‌کنیم.

وی همچنین درخصوص ابهامات بانک شهر نیز گفت: ابهاماتی در مورد رابطه بانک شهر و شهرداری وجود دارد و موضوع بررسی بانک شهر هنوز در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار نگرفته است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ری و تجریش همچنین از اصلاح چارت سازمانی شورای شهر تهران خبر داد و گفت: براساس چارت مصوب شورا باید 140 نفر نیرو داشته باشد که حالا 600 نفر نیرو دارد که چارت جدیدی بسته شده است که امیدواریم با این چارت مشکلات شورا مرتفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۲۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبهات مطرح شده درباره بودجه شهرداری صحت ندارد

شهردار کرمانشاه، گفت: ادعای مطرح شده درباره برخی بندهای لایحه بودجه ۱۴۰۳ و سرفصل‌های عنوان شده، صحت ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نادر نوروزی در نشست خبری که امروز در شهرداری برگزار شد، اظهار داشت: کلیات بودجه 1403 شهرداری در موقع مناسب و براساس دستورالعمل‌های وزارت کشور تحویل شورای شهر شده است.

وی با اشاره به اینکه در هفتم اسفندماه سال گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار و کلیات بودجه 1403 مصوب شد، عنوان کرد: ریاست شورا مصوبه کلیات بودجه را تا 28 اسفندماه به فرمانداری ارسال نکرد و 10 روز بعد از تصویب اولیه رأی‌گیری دیگری انجام داده و دو دوازدهم بودجه را به تصویب رساند.

شهردار کرمانشاه گفت: بنابراین دو مصوبه برای بودجه وجود داشته که مورد دوم غیرقانونی است و هیئت تطبیق فرمانداری به این مصوبه ایراد گرفته و غیرقانونی دانسته شد، اما به جهت ضرورت و پیشبرد امور شهری رد نشد و تخلف آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

وی افزود: بودجه در نظر گرفته شده برای امسال 6800 میلیارد تومان بود که با کاهش 500 میلیون تومانی از سوی شورای شهر به 6300 میلیارد تومان تقلیل یافت و کلیات بودجه تصویب شد.

امکان انحراف در بودجه با وجود نظارت دستگاه‌ها وجود ندارد

نوروزی با بیان اینکه علاوه بر شورای شهر 11 دستگاه از جمله بازرسی کل کشور بر شهرداری نظارت دارند، عنوان کرد: سرفصل‌های عنوان شده در بودجه شهرداری از سوی رئیس شورای شهر صحت ندارد.

وی با اشاره به اینکه یکی از آیتم‌ها برای تعیین بودجه میزان تحقق بودجه سال گذشته شهرداری است، گفت: بودجه سال گذشته 4950 میلیارد تومان بود که به صورت نقدی و غیرنقدی تحقق یافته است.

شهردار کرمانشاه میزان تحقق بودجه سال گذشته را 70 درصد عنوان کرد و افزود: شورای شهر تنها تحقق به صورت نقدی را در نظر گرفته و به همین دلیل میزان تحقق بودجه را 51 درصد اعلام می‌کند.

نوروزی با بیان اینکه میزان تحقق بودجه در کرمانشاه نسبت به سایر کلانشهرها مطلوب است، گفت: کرمانشاه 11 هزار هکتار وسعت و یک میلیون نفر جمعیت دارد و درآمد به گزارش مالی بستگی دارد و بخشی از درآمد از مالیات است، اما کرمانشاه سهم ارزش افزوده زیادی ندارد.

وی با اشاره به اینکه نرخ افزایش حقوق و دستمزد و خدمات نیز بر تنظیم بودجه مؤثر است، افزود: براساس دستورالعمل وزارت کشور مجوز افزایش 40 درصدی بودجه نسبت به سال گذشته داده شده است.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه تمام بندهای لایحه بودجه 1403 در دفترچه بودجه سال‌های قبل نیز وجود داشته است، گفت: تمام بندها و آیتم‌ها در کمیسیون اقتصادی و برنامه‌ریزی شورای شهر بررسی شده است.

نوروزی با اشاره به مقایسه بودجه شهرداری کرمانشاه با شهرهای با جمعیت کمتر، افزود: باید پنج درصد کل بودجه، بودجه فرهنگی باشد، اما شورای شهر با تقلیل بودجه، بودجه فرهنگی را به 22 میلیارد تومان کاهش داد.

وی با بیان اینکه امور شهری در گرو تصویب بودجه است، گفت: با وجود اینکه درخواست طرح دوفوریتی لایحه بودجه از طرف ما مطرح شد، اما رئیس شورا عنوان کرد که باید به کمیسیون ارجاع داده شود در صورتی که طرح دوفوریتی باید بلافاصله مطرح شود و نیازی به ارجاع به کمیسیون را ندارد.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه هیچ مدیری در بودجه دستگاه خود کارشکنی نمی‌کند، بیان کرد: براساس قانون تصویب لایحه بودجه تا 15 اردیبهشت‌ماه فرصت دارد.

مصرف 280 هزار تن آسفالت برای شهر کرمانشاه 

وی با اشاره به شبهات مطرح شده درباره برخی بندهای لایحه بودجه، عنوان کرد: مجموع اعتبار سال گذشته سازمان عمران و معاونت عمرانی شهرداری 290 میلیارد تومان بوده که همه برای اقداماتی از جمله آسفالت هزینه شده است.

نوروزی گفت: مجموع اعتبار پیش‌بینی شده سال 1403 برای سازمان عمران و معاونت عمرانی 320 میلیارد تومان است و این رقم نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه غیر از اعتبارات بخش عمرانی 200 تن قیر رایگان از وزارت راه دریافت شده است افزود: 280 هزار تن آسفالت برای کرمانشاه استفاده و بیش از 2000 کوچه و 26 شهرک آسفالت شده است.

انتظار یک ساله تبدیل وضعیت کارگران بازیافت در شورای شهر 

وی با اشاره به تبدیل وضعیت کارگران بازیافت، عنوان کرد: لایحه تبدیل وضعیت 1700 کارگر بازیافت از اردیبهشت سال گذشته تقدیم شورای شهر شده، اما از آن زمان تاکنون به آن رسیدگی نشده است.

نوروزی درباره شبهات مطرح شده درباره استخدامی‌های شهرداری گفت: بنابر آمار 300 نفر کارشناس از شهرداری بازنشسته شده‌اند اما ما یک سوم آن را جذب کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: چنانچه شهرداری از بخش خصوصی استفاده کند یا برای فعالیت‌ها برون‌سپاری کند باید به ازای هر 1000 نفر 6 نفر نیرو داشته باشد.

شهردار کرمانشاه عنوان کرد: شهرداری کرمانشاه با وجود اینکه برون‌سپاری نکرده و تمام اقدامات توسط نیروهای شهرداری انجام می‌شود اما 4435 نیرو دارد و 2000 کارگر کم دارد. 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • بودجه و امکانات شوراها گرفتار مشکلات قانونی است
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • شبهات مطرح شده درباره بودجه شهرداری صحت ندارد
  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران