Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، 'ابوالقاسم حسن پور' مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری گفت: 90 هزار هکتار باغ انار در کشور وجود دارد که 65 هزار هکتار آن بارور است.
وی استان های عمده تولیدکننده انار کشور را فارس، یزد، ساوه، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، گلستان، مازندران، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، کردستان، چهارمحال بختیاری، خوزستان برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مسئول اعلام کرد سرمازدگی به کاهش 10 تا 15 درصدی تولید انار در شهرهای ساوه و اصفهان و استان های خراسان جنوبی و رضوی منجر شده است.
وی اضافه کرد: البته استان فارس 32 درصد تولید انار کشور را برعهده دارد.
 
** میزان عرضه و قیمت انار
حسن پور ادامه داد: به نظر می رسد 200 هزارتن از انار تولیدی کشور، به مصرف صنایع فرآوری می رسد و کمتر از 300 هزارتن وارد بازار شده است. همچنین بیش از 300 هزارتن دیگر نیز برای مصرف شب یلدا و تا پایان زمستان عرضه می شود.
وی تصریح کرد: طبق اعلام سازمان میادین میوه و تره بار هر کیلوگرم انار درجه یک برای شب یلدا 39 هزار تا 41 هزار ریال و در خرده فروشی ها 50 هزار تا 70 هزار ریال قیمتگذاری شده و نرخ های بیش از این اجحاف به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.
حسن پور گفت: تشدید نظارت های دستگاه های نظارتی می تواند قیمت ها را در بازار شب یلدا کنترل کند.

این مسئول گفت: انار ایران به دلیل داشتن مزه و رنگ و آنتوسیانین ها یکی از باکیفیت ترین انارهای دنیاست و امسال نیز صادرات این محصول را داشته ایم.
وی اعلام کرد هنوز آمار دقیقی درباره صادرات انار نداریم و به محض جمع بندی، درباره آن اطلاع رسانی می شود.

 در دنیا سالیانه سه میلیون تن انار تولید و عرضه می شود که ایران با متوسط تولید سالیانه یک میلیون تن از این نظر رتبه نخست دنیا را در اختیار دارد.
پارسال بیش از یک میلیون تن انار در کشور تولید شد که بیش از 900 هزارتن آن به مصرف تازه خوری و فرآوری رسید. همچنین نزدیک 100 هزار تن انار تازه خوری و فرآوری شده به کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس و روسیه صادر شد.

ایران یکی از مهمترین مراکز ژرم پلاسم انار در جهان است و مقر کلکسیون ذخایر ژنتیکی آن استان یزد است که در این کلکسیون 780 ژنوتیپ و رقم مختلف انار موجود می باشد که برخی از ارقام بیشتر به صورت تجاری کشت شده و محبوبیت بیشتری دارد، که از این گروه می توان به انار ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، خزربردسکن، رباب نی ریز، نادری بادرود، ملس یزدی، قجاق قم، اردستانی مه ولات و بجستانی گناباد اشاره کرد که حدود 35 درصد باغات انار ایران و بیش از 90 درصد صادرات انار کشور را شامل می شوند.

شهرستان های ساوه، یزد، شیراز و مازندران به‌ ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار در کشور به شمار می روند. در شهرستان گلوگاه مازندران، گونه‌های وحشی انار به صورت ارگانیک به عمل می‌آید و آمار ها نشان از برداشت آن در 350 هکتار دارد.

میوه انار با دانه های قرمز و سفید رنگ به شکل های تازه خوری، آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار مصرف می‌شود. همچنین از پوست انار به رنگ های قرمز و سیاه برای رنگ‌های سنتی و دباغی کردن پوست استفاده می شود و انار سیاه و گل انار مصارف درمانی دارد.
انار سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین سی و پتاسیم است که کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، کلسترول خون و جلوگیری از آسیب سلول‌ها را موجب می شود و به سلامت لثه‌ها نیز کمک می کند.

براساس آخرین گزارش ها، هرکیلوگرم انار در بازار 48 هزار تا 100 هزار ریال بسته به نوع و کیفیت به فروش می رسد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید چگینی در دومین نشست کمیته ویژه وصول مطالبه‌ها در سال (۱۴۰۳) که با هدف ارایه گزارش وضع مطالبات شرکت‌های گاز استانی در سال ۱۴۰۲ و بررسی چالش‌ها و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای امسال برگزار شد، با اشاره به نقش مهم وصول مطالبه‌ها بر تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای کشور و تأمین رفاه عمومی با اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابر بدهکاران تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه تاکید کرد: ارایه مستمر خدمات دولت، رونق اقتصادی کشور در طرح‌ها و پروژه‌های زیرساختی، منوط به تأمین منابع مالی است و یکی از اجزای مطلوب مصادیق آن توجه به وصول مطالبات است.

وی عنوان کرد: مدیران‌عامل شرکت‌های گاز استانی به عنوان رییس کمیته وصول مطالبه‌ها در استان و مدیران مالی این شرکت‌ها به‌عنوان دبیر کمیته، اهتمام ویژه‌ای به تحقق وصول مطالبه‌ها داشته باشند.

الزام پرداخت مطالبات برای توسعه طرح‌های شرکت ملی گاز ایران

مسلم رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، گفت: وصول مطالبه‌ها و بهینه‌سازی مصرف از اولویت‌های شرکت ملی گاز ایران است و بی‌تردید حصول به نتیجه در این فرآیند با سختی و مشکلاتی همراه است. کمک به بخش مولد اقتصاد کشور با هدف جهش تولید، دغدغه جدی شرکت ملی گاز ایران است، اما در صورت نبود همراهی صنایع در پرداخت مطالبات، شرکت در خدمات‌رسانی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

کد خبر 6088516

دیگر خبرها

  • پخت ۱۰ کیلو چلو میگو توسط آشپز مشهور هندی (فیلم)
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • طرز پخت ۵۰ کیلو چلو خورشت زبان گاومیش توسط آشپز هندی (فیلم)
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • فرار بازیگر درجه چندم از کشور + جزئیات | بازیگر جنجالی کجا به سر می برد؟
  • کباب کردن ۱۲ کیلو گوشت توسط بانوی آذربایجانی (فیلم)