Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@18:14:26 GMT

ثبات بازار شب یلدا

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۱۳۶۱۲

ثبات بازار شب یلدا

هیچ گونه کمبودی در بازار خشکبار و آجیل وجود ندارد و با وجود کاهش تولید پسته، عرضه آن به میزان کافی انجام شده است.

تنها چند روز به فرا رسیدن بلندترین شب سال ، یعنی شب یلدا یا همان شب چله باقی مانده است؛ شبی که مردم طبق آداب و رسوم سنن ایران قدیم آن را جشن می‌گیرند و به بهانه آن دور هم جمع می‌شوند. گل می‌گویند و گل می‌شنوند و آجیل و میوه‌های مخصوص این شب روی سفره‌های مخصوص یلدا قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز به روال هر سال با نزدیک شدن به شب یلدا بازار خوراکی‌ها رونق خاصی گرفته است و با وجود اینکه مسئولان تلاش‌های زیادی برای تنظیم بازار انجام می‌دهند، شاهد گرانی‌هایی در سطح بازار هستیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از قانون، در برخی مراکز فروش به نظر می‌رسد که نرخنامه‌ها رعایت نشده و باید از سوی نهادهای نظارتی با افراد متخلف برخورد شود. این در حالی است که مسئولان تنظیم بازار و فروشندگان متعهد معتقدند که ثبات قیمتی در بازار حکم‌فرماست و افزایش قیمت در هیچ محصولی به چشم نمی‌خورد.

بازار میوه اشباع است

میوه از اصلی‌ترین محصولات شب یلداست که به گفته مسئولان، بازار در این روزهای منتهی به بلندترین شب سال اشباع از محصول است و طبق آنچه فروشندگان نیز گفته‌اند، افزایش قیمتی در بازار میوه وجود ندارد زیرا عرضه میوه به میزان کافی صورت گرفته است. از آنجایی که تقاضا در چنین ایامی برای میوه افزایش پیدا می‌کند،‌ ممکن است باعث ایجاد نوسان در قیمت‌های شود ولی بر اساس مشاهدات میدانی از بازار میوه و همچنین طبق اعلام فروشندگان، تا حدودی برای تمامی اقلام پرمصرف شب یلدا عرضه به اندازه کافی و حتی با افزایش تقاضا احتمال افزایش قیمت بسیار پایین است. اما با این وجود، تجربه نشان داده که در فاصله یکی - دو روز تا شب یلدا برخی اقلام از جمله هندوانه و انار با افزایش قیمت روبه‌رو می‌شوند.

قیمت فعلی میوه در بازار

میوه که عضو اصلی سفره‌های شب یلداست در حال حاضر با قیمت‌های مختلفی در میادین تره‌بار و همچنین در سطح شهر به فروش می‌رسد. سیب زرد کیلویی ۴۵۰۰ تومان، سیب قرمز کیلویی ۵۰۰۰ تومان، خیار درختی کیلویی ۲۵۰۰ تومان، خیار بوته‌ای کیلویی ۳۰۰۰ تومان و انگور سیاه کیلویی ۵۰۰۰ تومان فروخته می‌شود. موز نیز در دو نوع در جه یک و دو در بازار موجود است و کیلویی ۳۶۰۰ و 4400 تومان قیمت دارد. همچنین هر کیلوگرم پرتقال ۵۰۰۰ تومان، نارنگی ۴۵۰۰ تومان و در برخی مغازه‌ها بسته به کیفیت آن به قیمت‌های 3000 و 3300 تومان قیمت دارد. انار که از جمله میوه‌های اصلی این شب است، ۶۵۰۰ تومان فروخته می‌شود و نوع درجه دو آن به قیمت 2600 تومان به فروش می‌رسد. نارنگی ریز و پرتقال آبگیری نیز کیلویی ۲۵۰۰ تومان قیمت دارند و در میان اقلام گران‌تر، هر کیلوگرم آناناس ۱۴ هزار تومان و بِه ۱۲ هزار تومان است. در این میان هندوانه نیز که به عنوان یکی از اقلام اصلی سفره شب یلدا محسوب می‌شود، نوع عادی و دستچین آن کیلویی 7900 تومان به فروش می‌رسد. گلابی عادی نیز 5100 و گلابی دستچین به قیمت 5500 تومان در بازار فروخته می‌شود. خرمالو هم از جمله میوه‌های محبوب پاییزی است که نوع عادی آن با قیمت 3800 تومان و خرمالوی دستچین نیز 4200 تومان در میادین میوه و تره‌بار به فروش می‌رسد. همچنین خرمالوی شمال نیز در دو نوع عادی و دستچین به ترتیب به قیمت‌های 2700 و 3000 تومان فروخته می‌شود.

شیرینی

انواع شیرینی‌ها نیز در مهمانی‌های شب یلدا جایگاه ویژه‌ای دارند. به نظر می‌رسد که افزایش قیمتی نیز در بازار شیرینی وجود نداشته است و قیمت ‌ها همچنان از ثبات برخوردار است. در این زمینه چند روز پیش علی‌بهره‌مند، رییس اتحادیه قنادان تهران گفت: نرخ شیرینی شب یلدا طبق نرخ مصوب اردیبهشت سال جاری به شرط خالص‌فروشی عرضه می‌شود و با وجود افزایش قیمت تخم مرغ، هیچ تغییر قیمتی نخواهیم داشت و قیمت انواع مختلف شیرینی براساس کیفیت تعیین می‌شود. وی با اشاره به اینکه قیمت انواع باسلوق به دلیل نوع کیفیت، قیمت ثابتی ندارد، اظهارداشت: قیمت هر کیلوگرم باسلوق لوله‌ای ساده و باسلوق لقمه‌ای گردویی بستگی به نوع مواد اولیه، استفاده از گردو و کیفیت تولید آن متغیر است. همچنین طبق مشاهدات میدانی از برخی شیرینی‌فروشی‌های سطح شهر در مناطق مرکزی شهر تهران و همچنین نرخ‌های مصوب اعلام شده از سوی اتحادیه، قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر و خامه ای درجه یک، ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان است و هر کیلوگرم شیرینی زبان و پاپیونی، ۱۸ هزار تومان قیمت دارند. نان‌برنجی نیز کیلویی 18هزارتومان فروخته می‌شود. شیرینی دانمارکی که طرفداران زیادی هم دارد و در زمره شیرینی‌های محبوب به شمار می‌رود، کیلویی 17هزار و 500 تومان است و هر کیلوگرم کیک یزدی نیز به قیمت 13هزار تومان فروخته می‌شود.

آجیل شب یلدا

آجیل و میوه‌های خشک را شاید بتوان به عنوان پرطرفدارترین خوراکی شب یلدا معرفی‌کرد. در زمینه قیمت آجیل شب یلدا مصطفی احمدی، رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان گفته که برای امسال هیچ گونه کمبودی در بازار خشکبار و آجیل وجود ندارد و با وجود اینکه تولید پسته نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است اما عرضه آن در بازار داخل به میزان کافی انجام شده و مشکلی از لحاظ کمیت و میزان عرضه سایر خشکبار و آجیل نیز در کشور وجود ندارد. مشاهده می‌کنیم که در چند وقت اخیر شاهد افزایش 25درصدی قیمت آجیل و خشکبار بوده ایم که رییس اتحادیه علت آن را افزایش قیمت پسته و بادام نسبت به سال گذشته، توقف ثبت سفارش واردات بادام‌هندی، افزایش 40 درصدی تعرفه واردات و نیز افزایش نرخ دلار می‌داند و می‌گوید: با اینکه بادام هندی از جمله اقلامی است که در ایران مصرف بالایی دارد ،‌اجازه ورود قانونی به آن داده نشده و این امر به تنهایی تاثیر زیادی در افزایش قیمت خشکبار و آجیل داشته است. برای شب یلدای امسال، تخمه آفتابگردان درجه‌یک کیلویی 9900 تومان و نوع درجه دو آن هر کیلو 8900 تومان فروخته می‌شود. برگ هلوی درجه یک کیلویی 12000 تومان و برگ هلوی درجه دو ، 10000 تومان در مراکز فروش موجود است. همچنین هر کیلوگرم قیسی درجه یک 18000 تومان و درجه دو آن 16000 تومان است. در میان میوه‌های خشک، برگ زردآلوی ممتاز نیز به قیمت هر کیلو 18000 تومان و درجه دو آن 16500 تومان فروخته می‌شود. در میان انواع پسته، پسته احمدآقایی درجه یک کیلوی 47000 تومان و نوع درجه دو آن 42000 تومان است. پسته اکبری نیز با توجه به کیفیت آن به قیمت‌های 51000 تومان و 47000 تومان فروخته می‌شود. مغز بادام درجه یک ، 49000 تومان و نوع درجه دو آن 40000 تومان قیمت دارد. بادام هندی درجه یک، هر کیلو 67000 تومان و بادام هندی درجه دو نیز کیلویی 63000 تومان به فروش می‌رسد. انجیر خشک درجه یک کیلویی 38000 تومان و درجه دو آن 33000 تومان قیمت دارد. همچنین مغز بادام زمینی با توجه به کیفیت این محصول به قیمت‌های 12500 و 10500 در بازار موجود است. مغز فندق خام درجه یک، 46000 تومان و نوع درجه دو آن 41000 تومان فروخته می‌شود. در این میان قیمت آجیل مخلوط از کیلویی ۵۰ هزار تومان تا ۶۲ هزار تومان متغیر است. با توجه به مشاهدات میدانی و ارقامی که توسط اتحادیه‌های مربوطه مصوب شده است،‌ به جز قیمت برخی انواع آجیل که آن هم به چند ماه گذشته باز می‌گردد، افزایش قیمتی در محصولات خوراکی سفره یلدا مشاهده نمی‌شود؛ چراکه عرضه محصولات نیز به اندازه کافی انجام شده است. هر چند به هر حال فروشندگانی نیزپیدا می‌شوند که چشم خود را بر نرخ‌های مصوب می‌بندند و برای سودجویی محصولات را با قیمتی بالاتر از آنچه که باید به مردم عرضه می‌کنند ولی به نظر می رسد این افراد انگشت شمار باشند و بر اساس شواهد، بازار در آرامش نسبی به سر می‌برد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • شاسی بلند Exlantix با قیمت ۲۷ هزار دلاری وارد بازار می شود
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • «قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول