Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@05:15:40 GMT

آرامگاه حمدالله مستوفی مرمت می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۲۰۵۵۹

آرامگاه حمدالله مستوفی مرمت می‌شود

به گزارش ایلنا، محمدعلی حضرتی (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین) با توجه به طرح مرمت و احیای بناهای تاریخی در استان گفت: بناهای تاریخی بخشی از هویت، تاریخ و تمدن کهن شهر قزوین هستند و آسیب دیدن هریک از این اماکن به منزله نابودی هویت شهری و پیشینه غنی تاریخی خواهد بود. قزوین به عنوان یکی از استان‌های همجوار پایتخت، منبعی غنی از جاذبه‌های گردشگری و آثار تاریخی است که باید حفظ و نگهداری شود تا به دست نسل‌های آینده برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به روند مرمت در بنای تاریخی حمدالله مستوفی افزود: آرامگاه حمدالله مستوفی یکی از بناهای فاخر دوره ایلخانی در شهر قزوین است که عملیات مرمت آن به دو بخش تقسیم شده، مرمت تزئینات وابسته به معماری مقبره شامل لایه‌برداری گچی فیل‌پوش‌ها و پوسته داخلی گنبد، اصلاح بندکشی‌ها، پاکسازی و استحکام بخشی کتیبه گچی داخل و تثبیت کتیبه، اجرای نورپردازی داخل مقبره که با تامین هزینه‌ای بالغ بر پانصد میلیون ریال از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی تحت نظارت کارشناسی و فنی مهندس مهران یعقوبی از آذر ماه آغاز و هم اکنون در حال اجرا است.

حضرتی با اشاره به بخش دوم عملیات مرمت حمدالله مستوفی عنوان کرد: بخش دوم مرمت این بنای تاریخی عملیات مرمت پوسته بیرونی مقبره است که همزمان با مرمت تزئینات انجام می‌شود و شامل تخریب و جمع‌آوری زیربندی بیرونی مقبره، اجرای مجدد پوسته آجری بیرونی، تخلیه و خندان کردن بندهای پوسته بیرونی، اجرای بند گچی منقوش، پاکسازی گنبد کاشی فیروزه‎ای مقبره، حفر کانال دفع رطوبت، اجرای دیواره آجری کانال و درپوش، اصلاح سنگ فرش اطراف مقبره که با احتصاص بودجه‌ای بالغ بر چهارصد میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی هفتاد درصد در حال انجام است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در پایان یادآور شد: امیدواریم با ساماندهی و مرمت این بنای غنی و منحصر به فرد کهن شهر قزوین بتوانیم گام مهمی در راستای حفاظت و نگهداری از مواریث ارزشمند تاریخی-فرهنگی استان برداریم.

بنای حمدالله مستوفی نویسنده و تاریخ نگار معروف سده هشتم (تولد۶۸۰-وفات ۷۵۰ از اعضای خاندان مشهور مستوفیان قزوین) از آثار دوره ایلخانی بوده و با شماره ۳۳۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، این اثر معروف در محله ملک آباد قزوین در سردابی واقع شده که روی آن بنایی به شکل مربع ساخته‌اند که پیش از گنبد به هشت ضلعی تبدیل و دورتا دور آن مقرنس‌کاری شده است. گنبد فیروزه‌ای آن مخروطی و کتیبه‌ای که به خط ثلث به معرفی پدران و آثار مستوفی اشاره شده این بقعه را از سایر آثار شهر ممتاز کرده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، بهروز محبی با اعلام این مطلب اظهار کرد: پس از دریافت گزارشی مبنی بر انجام حفاری در دره شهدا ارومیه موضوع به صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.
سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: در نهایت طی هماهنگی با اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران به‌ دلیل امنیتی بودن منطقه و نیز هماهنگی با نیروی انتظامی منطقه در یک عملیات منسجم حفاران حین متواری شدن از محل حفاری دستگیر شدند.
او گفت: در بررسی‌های به‌عمل آمده حفاران دارای سوابق قبلی تخریب آثار بودند و این گروه حفاری با تجهیزات بسیار پیشرفته اقدام به کاوش و جست‌وجوی آثار تاریخی و فرهنگی می‌کردند که در بررسی خودروی حفاران تعداد ۱۵ عدد مواد منفجره دست‌ساز بسیار پرقدرت کشف شد.
محبی تصریح کرد: در دره تاریخی نژ نیز انفجارهای بسیار بزرگی برای کشف آثار تاریخی توسط متهمان صورت گرفته که موجب تخریب گسترده شده است، همچنین تعداد زیادی آلات و ادوات حفاری غیرمجاز اعم از موتور برق، بیل وکلنک، بتن‎کن و دریل و ... کشف و ضبط شد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899566

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد