Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مرکز بهداشت زابل گفت: از مصرف تفننی اعتیاد تا در دام اعتیاد افتادن راهی نیست بنابراین افراد با خودداری از مصرف تفننی می توانند از گرفتار اعتیادشدن جلوگیری کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ تمامی کسانی که امروز در دام اعتیاد گرفتار شده اند و نام معتاد را با خود به همراه دارند با مصرف تفننی در جمع های دوستانه آغاز کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فرد معتاد علاوه بر پول، سلامتی، زیبایی و آبروی خود را هم در معرض نابودی قرار داده اند به طوری که بیشتر آن ها در جامعه با عدم اعتماد به نفس، انواع بیماری ها، مشکلات مالی و ترس از دست دادن آبرو مواجه هستند.

غنی سازی اوقات فراغت، درمان بیماری ها توسط پزشک، آموزش و اطلاع رسانی و خودداری از دوستی با افراد ناباب از جمله مهم ترین راه های جلوگیری از گسترش اعتیاد در جامعه به شمار می رود.

سرنوشت شوم کودکان حاصل از والدین معتاد

یکی از شهروندان سیستانی عنوان کرد: هر روزه شمار زیادی مردان و زنانی که به دام اعتیاد مبتلا شده و به جمع کردن زباله های بازیافتی یا گدایی در سطح شهر مشغول هستند مشاهده می شود.

علی خمر به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: در بیشتر موارد این زنان و مردان معتاد، کودکانی را نیز همراه دارند و روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود.

وی با بیان اینکه کودکان قربانیان والدین معتاد خود می شوند، افزود: این افراد چهره شهر را نازیبا کرده و قطعا مشاهده فقر و فلاکت ان ها روحیه عموم را مکدر می کند.

خمر تصریح کرد: کودکانی که ناخواسته به این وضعیت رسیده اند و به مرور زمان که رشد می‌کنند همچون این افراد سرنوشتی شوم را در پی دارند.



وی تاکید کرد: در بسیاری از شهرهای دیگر برای این افراد چاره اندیشی شده که در این راستا مکانهایی جهت ساماندهی و درمان آن ها ایجاد و همزمان کارگاه‌های تولیدی به منظور استفاده از توانمندیهای آن ها درست شده است.

خمر خاطرنشان کرد: متاسفانه این کمبودها در شهر زابل بسیار مشهود است و نیاز به مدیریت دارد.

مصرف تفننی مواد ریشه در باورهای غلط دارد

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل ابراز کرد: مصرف تفننی یا تفریحی واژه ای است که بیشتر توسط افرادی که در مراحل اولیه اعتیاد هستند استفاده می‌شود و ریشه در باورهای غلط آنها دارد.

شیرین شهریاری به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: ناآگاهی از فیزیولوژی و ماهیت اعتیاد باعث باورهای اشتباه می شود، بنابراین ازجمله این باورها "مصرف تفریحی مواد اعتیادآور نیست" می باشد که در این راستا بسیاری از آنهایی که گرفتار اعتیاد شده اند با همین باور، مصرف را شروع کرده اند.

وی تصریح کرد: همه افراد در اولین مصرف گمان می کنند که این آخرین مصرف آنها خواهد بود، اما پژوهش های مختلف نشان داده که مصرف مواد باعث تحریک قسمت لذت در مغز می شود و چنان اثری از خود به جا می گذارد که فرد را به ادامه مصرف مجبور می کند، بنابراین مصرف کنندگان تفننی مواد فقط یک قدم تا اعتیاد فاصله دارند.

شهریاری اضافه کرد: از تصورات اشتباه دیگر اینکه خیلی از افراد بر این باورند که مثلا شیشه یک ماده شادی آور بدون اعتیاد است، به همین علت برای کسب شادی و هیجان در مهمانی ها و جمع های دوستانه مصرف می کنند.

وی بیان داشت: توجه به این نکته ضروری است که هیچ کس به طور ناگهانی معتاد نمی شود، بلکه ابتدا با مصرف تفننی و یا تفریحی در مهمانی ها و جمع دوستانه یا به اصرار دیگران یا کنجکاوی و...، شروع می شود و کم کم به طور خزنده و بی آن که فرد خبردار شود، فاصله مصرف هایش کمتر می شود و از مصرف کننده تفریحی به مصرف کننده دائم تبدیل می شود.

شهریاری تاکید کرد: از دیگر باورهای غلط اینکه کپسول‌های دست ساز و داروهای ماهواره ای اعتیادآور نیستند.



معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل با بیان اینکه تغییر شکل مواد اعتیادآور یکی از شگردهای فروشندگان است، بیان کرد: امروزه فروشندگان مواد مخدر سعی می‌کنند ظاهر مواد اعتیادآور را باب طبع جوانان و نوجوانان درست کنند تا راحت‌تر آنها را به دام بیندازند، بنابراین مصرف هر نوع قرص یا دارو، با هر ظاهر و هر مارکی فقط با تجویز پزشک مجاز است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • جمع آوری ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد
  • جمع آوری۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد