Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه ۲۸ آذر از دبیرخانه دهمین جشنواره تجسمی فجر بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه بازدیدهای معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیرخانه جشنواره‌های فجر، سیدمحمد مجتبی حسینی در جلسه شورای هنری جشنواره تجسمی فجر حاضر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جلسه با حضور مهدی افضلی مدیرعامل مؤسسه توسعه هنرهای معاصر، مجید ملانوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، مجتبی آقایی دبیر دهمین جشنواره تجسمی فجر، جمشید حقیقت شناس مدیر هنری دهمین جشنواره تجسمی فجر، عبدالرحیم سیاهکارزاده موسسه توسعه هنرهای تجسمی و دبیر اجرایی جشنواره هنرهای تجسمی فجر و کامبیز درم بخش، فرح اصولی، اصغر کفشچیان مقدم، بیژن صیفوری، بهروز دارش و منیژه صحی، از اعضای شورای هنری جشنواره تجسمی فجر برگزار شد.

مجتبی آقایی در ابتدای این دیدار ضمن ارائه آماری درباره متقاضیان شرکت در جشنواره دهم، افزود: نگاه ما این بود که امسال جشنواره رویکرد وسیع‌تری پیدا کند و ظرفیت‌های جدیدی که مورد علاقه گروه سنی جوان است به آن اضافه شود اما عقیده داریم که این جشنواره باید با دعوت از هنرمندان برگزار شود و فقط بخشی از آن با فراخوانی برای هنرمندان جوان شکل بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در دوره‌های قبل جشنواره تعدادی از آثار منتخب در شهرستان‌‎ها نمایش داده می‌شد، گفت: امسال از هر استان خواستیم ۳ هنرمند آگاه به شرایط تجسمی آن استان را به ما معرفی کنند تا به عنوان دبیر استانی جشنواره در محل زندگی خود فعالیت کنند و بخشی از جشنواره تجسمی را در همان مناطق با آثار تولیدی هنرمندان برگزار کنند.

دبیر دهمین دوره جشنواره تجسمی فجر افزود: معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیریت ۴ جشنواره هنری را بر عهده دارد اما هیچ ارتباط معناداری میان این حوزه‌ها برقرار نمی‌شود. ما قصد داریم در حوزه تجسمی این ارتباط را برقرار کنیم و با دبیران سایر جشنواره‌ها صحبت‌هایی شده تا ظرفیت‌های میان رشته‌ای را گسترش دهیم.

مجید ملانوروزی نیز با اشاره به روند برگزاری جشنواره تجسمی فجر گفت: سال‌ها بی‌ینال‌های هنری در ایران برگزار نمی‌شد و بعد از آن که جشنواره تجسمی فجر شکل گرفت باز هم نگاه‌ها چندان تخصصی نبود اما در چند سال اخیر تصمیم گرفتیم کار را به انجمن‌های هنری بسپاریم تا با دیدگاه تخصصی این رویدادهای هنری را به پیش ببرند.

اصغر کفشچیان مقدم هم در ادامه این جلسه گفت: به نظر من قابلیت‌های دوستان شورای هنری باعث شده در ۳ دوره گذشته این جشنواره اتفاقات خوبی رخ دهد و تعداد زیادی از هنرمندان جذب آن شوند. اما نکته ضروری این است که اساسنامه‌ای برای این جشنواره تبیین شود تا برنامه‌ای مدون برای سال‌های آینده شکل بگیرد و با تغییر مدیریت، همه فعالیت‌های قبلی نادیده گرفته نشود.

مشکل بزرگ ما این است که محل مشخصی برای برگزاری این رویداد نداریم، در واقع هنر معاصر ایران جایی برای عرضه ندارد و مسئولان باید به فکر باشند که این مشکل رفع شودکامبیز درم بخش نیز با اشاره به نداشتن محلی دائمی برای برگزاری جشنواره تجسمی فجر گفت: مشکل بزرگ ما این است که محل مشخصی برای برگزاری این رویداد نداریم، در واقع هنر معاصر ایران جایی برای عرضه ندارد و مسئولان باید به فکر باشند که این مشکل رفع شود.

منیژه صحی هم با بیان اینکه به یک مرکز هنری بزرگ نیاز داریم، افزود: باید محلی وجود داشته باشد که قابلیت برگزاری بی‌ینال‌ها و جشنواره‌های هنری را داشته باشد و از سوی دیگر فضایی باشد برای اینکه هنرمندان بتوانند در آن کار کنند و مردم هم بتوانند روند کار کردن آنها را ببیند. بسیاری از هنرمندان ما آتلیه و محل مناسبی برای کار کردن ندارند و اگر مسئولان چنین امکاناتی را فراهم کنند همه ما حاضریم دست به دست هم بدهیم و آنجا را رونق دهیم.

در ادامه این نشست بهروز دارش با بیان اینکه می‌دانیم امکانات دولت محدود است و ما هم توقع زیادی نداریم گفت: جشنواره تجسمی فجر به عنوان یک فستیوال باید متفاوت از بی‌ینال‌ها باشد و تعداد بیشتری اثر با مشارکت هنرمندان بیشتر در آن حضور داشته باشد. آثار هنری جدید، مکان‌های جدید و بزرگ برای نمایش نیاز دارند. در این دوره جشنواره شاهد بودیم که تعداد بسیار زیادی اثر با کیفیت به دبیرخانه رسید اما فضای مناسب برای نمایش این تعداد اثر را نداریم. مسئله فرهنگ منحصر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و باید نهادهای دیگری مانند شهرداری، وزارت صنایع و... نیز در این بخش سرمایه‌گزاری کنند.

بیژن صیفوری با اشاره به اینکه باید نیازهای خود را با امکانات موجود هماهنگ کنیم گفت: برای برگزاری این جشنواره باید به سراغ شیوه‌هایی برویم که در همه جای دنیا مرسوم است. برگزاری فستیوال‌ها به صورت نمایشگاه‌گردانی انجام می‌شود و سیستم کهنه فراخوان دادن در آنها جایی ندارد. جشنواره تجسمی فجر به عنوان ثابت‌ترین رویداد تجسمی کشور باید برنامه‌ای مدون داشته باشد تا هر سال اقدامات مشابه تکرار نشوند. باید عده‌ای کیوریتور در بخش‌های مختلف آثار هنری را بررسی کنند و آثار برگزیده را معرفی کنند تا انتخاب نهایی از میان آنها انجام شود.

جمشید حقیقت‌شناس نیز در این نشست گفت: سال اولی که وارد جشنواره تجسمی فجر شدم فهمیدم بزرگترین سرمایه مورد نیاز را نداریم و آن سرمایه هم مردم بودند. هنرهای تجسمی فراموش کرده بود که مردم مخاطب اصلی آن هستند و در نتیجه مصرف کننده اصلی آثار را نداشتیم. در سه دوره گذشته متوجه شدیم جشنواره باید به گونه‌ای باشد که مردم جذب آن شوند و فاصله‌ای که میان آنها و هنرهای تجسمی وجود دارد از میان برود. متاسفانه از قابلیت‌های هنرهای تجسمی استفاده نمی‌شود در حالی که می‌تواند تاثیر زیادی بر زندگی مردم داشته باشد و شهر را تغییر دهد.

یکی از مقولاتی که باید در هنرهای تجسمی مورد توجه قرار بگیرد مخاطب است زیرا هنرهای تجسمی به خاطر ماهیت خاصی که دارد نیاز به پیش نیازهایی برای ایجاد این ارتباط داردسیدمحمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از شنیدن این نظرات گفت: امروز آمدم تا بگویم شما به کمک من نیاز ندارید بلکه من به کمک شما احتیاج دارم. صحبت‌های شما کاملا درست و دقیق و برآمده از سال‌ها تجربه و درایت است. یکی از مقولاتی که باید در هنرهای تجسمی مورد توجه قرار بگیرد مخاطب است زیرا هنرهای تجسمی به خاطر ماهیت خاصی که دارد نیاز به پیش نیازهایی برای ایجاد این ارتباط دارد.

وی ادامه داد: با وجود تمام محدودیت‌هایی که در امکانات و زیرساخت‌ها داریم، زیست بوم فرهنگی ما باعث شده این همه هنرمند جوان خلاق و ماهر داشته باشیم که با اشتیاق فراوان کار می‌کنند و یک دوره درخشان در هنر این کشور به وجود آورده‌اند.

حسینی با اشاره به اینکه مطالبات موجب کمال ما خواهد بود، اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۴ سال گذشته تلاش زیادی برای احداث «نگارخانه ملی» انجام داد اما مشکلات بزرگ‌تر از آن بود که این تلاش‌ها در آن مدت به نتیجه برسد. با این حال هنوز فعالیت‌ها ادامه دارد و با جدیت این موضوع را پیگیری می‌کنیم. ما به یک نگارخانه ملی و فضایی که هنرمندان و دانشجویان بتوانند خود را نشان دهند نیاز داریم.

معاون هنری وزیر ارشاد افزود: هر مدیری حق دارد خلاقیت‌های خود را نشان دهد اما حق دگرگونی و آسیب‌زدن به فعالیت‌های گذشته را ندارد. بنابراین باید به تدوین شیوه نامه فکر کنیم تا از این پس شاهد اتفاقات سلیقه‌ای نباشیم و تلاش‌های هنرمندان را نادیده نگیریم. هنرمندان هم باید با ما همفکری کنند تا این اقدام مبارک انجام شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد

سیدمجید پوراحمدی در جریان بازدید از نمایشگاه هنر جهانی دبی از حضور پررنگ و تاثیرگذار هنرمندان کشورمان در این نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: هنرمندانی از ۶۰ کشور دنیا با بیش از ۱۰ هزار اثر هنری در قالب ۴۰۰ غرفه در این نمایشگاه شرکت کردند و آثار متنوع و مقرون‌به‌صرفه‌ای را به نمایش گذاشتند.

وی تاکید کرد: یکی از اهداف صندوق اعتباری هنر در دولت مردمی، معرفی آثار هنرمندان ایرانی و حمایت از حضور آنها در رویداد‌های بین‌المللی است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: اغلب شرکت‌کنندگان این رویداد هنری از هنرمندان نوظهور و میان رده هستند و آثار نیز با سطوح قیمتی متنوع ارائه می‌شود.

پوراحمدی گفت: نمایشگاه هنر دبی یک رویداد هنری بین‌المللی در منطقه است و اغلب هنرمندان ایرانی شرکت‌کننده در این نمایشگاه از اعضای صندوق هنر نیز هستند.

وی افزود: تلاش داریم با بررسی چالش‌ها و راهکار‌های ارتقای حضور هنرمندان در این رویداد، چگونگی معرفی هرچه بهتر آثار هنرمندان ایرانی در خارج از مرز‌های کشور و بررسی راهکار‌های ارتباط موثر هنرمندان و گالری‌های ایرانی با بازار جهانی اقتصاد را مورد ارزیابی قرار دهیم.

پوراحمدی بسترسازی برای شکوفایی استعداد‌های هنرمندان جوان و تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر را یکی از اهداف مهم صندوق اعتباری هنر عنوان کرد و افزود: هنر ایران قدمت چندهزار ساله دارد و با توجه به ظرفیت بی نظیر این حوزه، طی دو سال گذشته اقدامات جدی در بسترسازی میان مدت و بلند مدت برای توسعه و رفع موانع اقتصاد هنر به عمل آوردیم.

وی ادامه داد: در این زمینه تلاش می‌کنیم با حمایت از حضور هنرمندان ایرانی در رویداد‌های بین‌المللی، شناساندن آثار ارزشمند هنری ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی و جذب مشتریان نقش تسهیل‌گر را داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • اجرای رویداد هنری «وعده صادق» در استان خوزستان
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است